"Greek National Pride" blog / ΡΩΣΙΑ

Με τη συμμετοχή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ η παρέλαση στη Μόσχα


Στρατεύματα από τέσσερις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ – τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γαλλία και την Πολωνία – συμμετείχαν για πρώτη φορά στην ετήσια παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, στο πλαίσιο των εορτασμών για το τέλος του Βʼ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ηταν ανάμεσα στους δεκάδες ηγέτες που παρέστησαν στην 65η επέτειεο από την παράδοση των Ναζί στα συμμαχικά στρατεύματα. Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι ακύρωσαν την επίσκεψή τους στη Μόσχα προκειμένουν να συμμετέχουν στις συνομιλίες της ΕΕ για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Στην παρέλαση συμμετείχαν 10.000 ρωσικά στρατεύματα, ενώ παρήλσαν επίσης τανκς, βαλλιστικοί πύραυλοι και 127 αεροσκάφη.

Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι τα μαθήματα του Βʼ Παγκοσμίου Πολέμου «μας ωθούν να επιδείξουμε αλληλεγγύη».

«Η ειρήνη εξακολουθεί να είναι εύθραυστη και είναι καθήκον μας να θυμόμαστε ότι οι πόλεμοι δεν ξεκινούν μέσα σε μία στιγμή… μόνο μαζί θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες απειλές», πρόσθεσε.

Οι δυτικοί σύμμαχοι γιορτάζουν την ημέρα νίκης στις 8 Μαΐου κάθε χρόνο, ενώ η Ρωσία μία ημέρα αργότερα. πηγη

One thought on “Με τη συμμετοχή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ η παρέλαση στη Μόσχα

  1. Εδώ οι Αμερικανοί φλερτάρουν με την Ρωσία και εμείς φοβόμαστε να παίξουμε μαζί τους σε όλα τα επίπεδα και να αναστηθούμε σαν χώρα.
    Προτιμάμε τους τούρκους(δηλαδή τους Αμερικανούς του Ισλάμ) (βλέπε πετρέλαια).

Σχολιάστε