"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ / OIKONOMIA

Άλμα 7% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. Ανοδική έκρηξη στην αγορά, στις 1.750 μονάδες ο γενικός δείκτης.


Με σημαντική άνοδο που ξεπερνά κάθε προηγούμενο ξεκίνησαν οι σημερινές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, με τους επενδυτές να «παίρνουν πίσω» τα προσφάτως χαμένα, μετά τη συμφωνία της ΕΕ για τη δημιουργία ταμείου 720 δισ. ευρώ για την προάσπιση των χωρών-μελών της και του ευρώ. Ανοδικές ήταν οι αγορές της Ασίας, ενώ της Ευρώπης καταγράφουν κέρδη έως και 5%.

Ο γενικός δείκτης στο ΧΑ καταγράφει άνοδο 7,28%, στις 1.759 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 46,3 εκ. ευρώ.

http://www.kathimerini.gr

 

3 thoughts on “Άλμα 7% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. Ανοδική έκρηξη στην αγορά, στις 1.750 μονάδες ο γενικός δείκτης.

  1. Η οικονομική κρίση που εκδηλώθηκε με αφετηρία την Ελλάδα είναι δεισανάλογη με το οικονομικό μας μέγεθος,η έστω το Ελληνικό δημόσιο χρέως μας.
    Με δεδομένη την άγνοια μας όσο αφορά τα παιχνίδια των κερδοσκόπων (επενδυτων) μόνο υποθέσης μπορούμε να κάνουμε σε οικονομικό επίπεδο.
    Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι οι Ελληνες πολιτικοί εξελήξαν τον καπιταλισμό σε εκείνα τα όρια που εξουθενώθηκε ή αποκαλύπτικε η σαθρότητα του.
    Ε

Σχολιάστε