"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Νέο μοντέλο παρενοχλήσεων προωθείται από την Άγκυρα


ΝΕΕΣ μεθόδους βρήκαν οι Τούρκοι για να προκαλούν στο Αιγαίο. Το απόγευμα της Τρίτης 11 Μαΐου, παραμονές της επίσκε­ψης Ερντογάν στην Αθήνα, η τουρκική φρε­γάτα Gaziantep, που βρισκόταν στα νότια της Λήμνου, ζήτησε από ελληνικό μετα­φορικό αερο­πλάνο τύπου C- 130 να της αναφέρει τα στοιχεία του και τις προθέσεις του, ήτοι πορεία και τόπο προο­ρισμού.

Λίγες ώρες αργότερα η ίδια τουρκική φρεγάτα επανέλαβε, χρη­σιμοποιώντας πάντα τη συχνότητα ανά­γκης, τις ίδιες ερωτήσεις πρώτα σε ζευ­γάρι ελληνικών F-4E Phantom και κατόπιν σε ζευγάρι F-16 που εκτελούσαν άσκηση στο Β. Αιγαίο. Την Πέμπτη 13 Μαΐου, στις 12.55, υπήρξε επανάληψη του γεγονότος. Αυτή τη φορά η τουρκική φρεγάτα Gokova ζήτησε δύο φορές από δύο ζευγάρια ελ­ληνικών Mirage 2000, που πετούσαν ανα­τολικά της Άνδρου, να της αναφέρουν την ταυτότητά τους και τις προθέσεις τους.

Να σημειωθεί ότι σε όλες τις περιπτώ­σεις τα ελληνικά αεροσκάφη πετούσαν σε περιοχές του Αιγαίου που δεν είχαν δε­σμεύσει οι Τούρκοι για την άσκηση «Beyaz Firtina», που πραγματοποίησαν από 10 έως 14 Μαΐου, και οπωσδήποτε δεν παρενό­χλησαν τη διεξαγωγή

της. Τα ελληνικά αε­ροπλάνα δεν απάντησαν σε καμία από τις κλήσεις των τουρκικών φρεγατών επειδή βρίσκονταν μέσα στο FIR της Αθήνας, το οποίο  και έχει την δικαιοδοσία τέτοιων ερω­τήσεων. Στρατιωτικοί αναλυτές δεν απο­κλείουν η συμπεριφορά αυτή των Τούρκων να σχετίζεται με την επί­σκεψη Ερντο­γάν στην Αθήνα και τη διελκυστίνδα κυβέρ­νησης – στρατιωτικών . Επισημαίνουν ότι μετά τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Επικρατείας Μπαγίς περί μείωσης των εξοπλισμών, αλλά και του υπουργού Εξωτερικών Νταβούτογλου, που της έδινε μεγάλη σημα­σία, είναι πολύ πιθανό να υπάρξει πρόο­δος στις σχέσεις των δύο χωρών.

Κάτι τέτοιο όμως θα μπορούσε να θε­ωρηθεί ως άλλη μια ήττα των στρατιωτι­κών. Και αυτό είναι κάτι που οι «πασάδες» της Αγκύρας δεν μπορούν να το αφήσουν έτσι. θα κάνουν ό, τι περνά από το χέρι τους για να εκθέσουν τον Τούρκο πρωθυ­πουργό και να του στερήσουν οποιαδή­ποτε επιτυχία που αυτός θα προέβαλε στο εσωτερικό της Τουρκίας ενόψει του δημο­ψηφίσματος για την τροποποίηση του συ­ντάγματος. Τροποποίηση που θα περιορί­ζει τις εξουσίες τους.

Ηλ. Νταλουμης

ΠΗΓΗ: ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΣΕΛ 19

One thought on “Νέο μοντέλο παρενοχλήσεων προωθείται από την Άγκυρα

 1. Οι τούρκοι κάνουν αυτά τα καραγκιοζιλίκια, γιατί εμείς τους το επιτρέπουμε με την ΔΕΙΛΙΑ μας.
  Όταν λέω εμείς λέω τις κυβερνήσεις μας.
  Κάποτε λέγαμε όχι, μη, εμείς είμαστε μια οικονομία που ανθίζει και θέλουμε πάση Θεού….συγνώμη θυσία την Ειρήνη και άλλα τέτοια ροζ τελικά.
  Τώρα; Τώρα που γίναμε σκ@τ@ στην οικονομία;
  Μήπως είναι η ευκαιρία να τρίξουμε τα δόντια;
  Και μη μου πει κανείς με τι λεφτά, γιατί οι Ένοπλες δυνάμεις δεν είναι ξεβράκωτες, αλλά σε λίγα χρόνια με την κρίση και με τις περικοπές θα ξεβρακωθούν τελείως.
  Άλλωστε το είπε και ο Πάγκαλος το πόσο ανώφελοι είναι οι εξοπλισμοί.
  Τώρα η ποτέ!
  Αλλά τι λέω ο χαζός; Εδώ υπογράψαμε συμφωνίες με τον εχθρό που τελικά δεν είναι και τόσο εχθρός, είναι λίγο εχθρός, όχι πολύ , να, τόσο λίγο.
  Ολίγον έγκυος που λένε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s