Σε νέα βάση ετέθη χθες η ελληνοτουρκική συνεργασία με την πολιτική διακήρυξη του Γιώργου Παπανδρέου και του Ταγίπ Ερντογάν που θεσμοθετεί το Ανώτερο Συμβούλιο Συνεργασίας σε επίπεδο υπουργών – δύο φορές τον χρόνο – και με το κοινό ανακοινωθέν 21 συμφωνιών, για τη λαθρομετανάστευση, την οικονομία, το εμπόριο και τις τράπεζες, την ενέργεια, την παιδεία και το περιβάλλον.
Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την πρόθεσή τους να βοηθήσουν στην ελληνοτουρκική προσέγγιση και στην επίλυση των προβλημάτων των δύο χωρών. Ωστόσο, όπως φάνηκε τόσο κατά τις συναντήσεις των αντιπροσωπειών όσο και κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου, τα «αγκάθια» για το Αιγαίο, το Κυπριακό και τα μειονοτικά παραμένουν.

Η ΠΑΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ. ΤΑ ΝΑΥΤΙΚΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΤΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΩΣΤΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΙΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΚΡΙΒΑ.
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=12158&Itemid=92
Η φρενίτιδα των τουρκικών εξοπλιστικών προγραμμάτων.