"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ικαρία: Τουρκική φρεγάτα ζήτησε τον λόγο από Έλληνες πιλότους στην Ικαρία


Μόνο σχέδιο πτήσης δεν ζήτησε χθες τουρκική φρεγάτα από τους πιλότους δύο ελληνικών μαχητικών που πετούσαν νότια της Ικαρίας εντός του ελληνικού χώρου ευθύνης.

Το περιστατικό συνέβη χθες το μεσημέρι όταν τα δύο ελληνικά μαχητικά πετούσαν σε ύψος 300 ποδών από τη θαλάσσια σε περιοχή που δεν ήταν δεσμευμένη οπό την Τουρκία για α­σκήσει. Ins 14.18 ο κυβερνήτης  μιας τουρκικής φρεγάτας, που έπλεε εντός κλειστής γιο ασκήσεις περιοχής, ζήτησε στη διεθνή συχνότητα κινδύνου να τον ενημερώσουν οι Έλληνες χειρι­στές για τις προθέσεις τous. Όπως είναι φυσικό, οι Έλληνες πιλότοι δεν απάντησαν και συνέχισαν κανονικά την πορεία τους.

Γ.Τσ.

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΣΕΛ 11

19 thoughts on “Ικαρία: Τουρκική φρεγάτα ζήτησε τον λόγο από Έλληνες πιλότους στην Ικαρία

 1. Καιμένη Ελλάδα με αυτούς που σε κυβερνάνε!!!
  Μπορεί αυτά τα πράγματα να είναι καθημερινά, αλλά όχι και τόση στωικότητα φίλε ΕΥΜΕΝΗ!

 2. Τα άφησαν να γίνουν καθημερινότητα, τα επέτρεψαν οι κυβερνήσεις με την αδράνεια τους κι αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Προετοίμασαν αποχαυνωτικό την κοινή γνώμη για κάτι πολύ χειρότερο που ίσως γίνει.
  Φτάσαμε να μιλάμε για μοίρασμα του Αιγαίου χωρίς να αντιδρά σχεδόν κανείς.
  Η τουρκία δεν κάνει απολύτως τίποτα μα τίποτα στην τύχη.
  Έχει μελετήσει την κάθε παράμετρο και ενεργεί βάσει μακροπρόθεσμων αλλά σταθερών και αμετάβλητων σχεδίων.
  Εκμεταλλεύονται την δειλία και την αναποφασιστικότητα λόγω της δειλίας τους, των ελληνικών κυβερνήσεων.
  Όταν το σπίτι σου το υπερασπίζει με λόγια την στιγμή που ο κλέφτης που θέλει να στ’ αρπάξει σε έχει ταράξει στις κλωτσιές, είναι φυσικό επακόλουθο ότι η επόμενη φυσιολογικότατη του κίνηση, θα είναι να σε πετάξει με τις κλωτσιές (κι όχι μόνο) από το σπίτι σου.
  Η λύση είναι το δίκαννο και όσες φάει και όσες φας.
  Οι μόνοι που ΘΑ μπορούσαν να τους διαλύσουν μια για πάντα τα όνειρα , είμαστε εμείς οι Έλληνες, οι πραγματικοί νοικοκυραίοι του ΑΙΓΑΙΟΥ, αλλά………πως;
  Είναι έτοιμοι η ηγεσία μας για δυναμικές κινήσεις;
  Χαζός Έλληνας είμαι, ό, τι θέλω λέω.
  Αν πούμε αντίο στο Αιγαίο, να πούμε αντίο και στην Ελλάδα.

 3. Δεν είσαι και τόσος χαζός φίλε και μην σταματάς ποτές να τα λες ! Δεν «φτάσαμε να μιλάμε για μοίρασμα» , είναι καν μοιρασμένο το Αιγαίο . Ευνουχίζουν τον στρατό και κάνουμε «φιλίες» με την Τουρκία όταν αυτή μας φτύνει κατάμουτρα !

 4. Φίλε Mha yai, φιλίες με τον εχθρό σου που σου δείχνει κατάφατσα ότι θέλει να σε φάει ζωντανό, μόνον οι τελευταίες Ελληνικές κυβερνήσεις τα έχουν καταφέρει να τις κάνουν, ίσως να είναι και παγκόσμια πρωτιά.

 5. Γιά τή σημερινή κατάσταση έχουν μιλήσει φωτισμένοι άνθρωποι τού γένους καί τής ορθοδοξίας. Ό Πατροκοσμάς, Ό Γέροντας Παίσιος μάς τά έχουν πεί καί άς δώσουμε λίγο προσοχή. »Θά ρθεί καιρός πού ό κόσμος θά πάρει τούς πολιτικούς μέ τίς πέτρες ». Κοντολογίς γιατί; τώρα τό βλέπουμε. Έκλεψαν χρεωκόπησαν ένα λαό καί τόν πουλάν σκλάβο στίς »αγορες» δηλαδή στούς διεθνείς τοκογλύφους. Τού ξεπουλάν διαπραγματεύονται ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΤΩΝ ΕΓΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΤΟΥ. Είναι έτοιμοι νά τά παραδώσουν όλα Επαναφέροντας εποίκους μουσουλμάνους ώς έν δυνάμει κατακτητές καί νεοφερμένους ιδιοκτήτες ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ. Οί δύο προαναφερόμενοι Άγιοι τής ορθοδοξίας ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΊΝΔΥΝΟ. Πιό συγκεκριμένα ό Άγιος Κοσμάς ό Αιτωλός είχε πεί: »θά φύγουν αλλά θά ξανάρθουν ώς εξαμίλια [έξι μίλια] καί εκεί θά τούς βρεί ό χαλασμός». Άς τό εξετάσουμε λίγο λογικά αυτό. Τήν έποχή πού ό άγιος εθναπόστολος προφήτευε αυτά. Είχαμε σκλαβιά καί οί τούρκοι ήταν ακόμα έδώ. Ξέσπασε λοιπόν ή επανάσταση έφυγαν. Ελευθερωθήκαμε. Μετά ήρθαν βέβαια βαλκανικοί πόλεμοι, Μικρασιατική καταστροφή. Αλλά ήταν μακριά…….. Στίς μέρες μας τί παρατήρούμε; τούρκικες φρεγάτες νά ασκούν κυριαρχία στό ΣΟΥΝΙΟ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΔΙΩΞΕΙ Ο ΚΑΝΑΡΗΣ, Ο ΜΙΑΟΥΛΗΣ , Ο ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ!!!!! Τών οποίων οί σκελετοί στά μνήματα στό Ά νεκροταφείο Αθηνών θά τρίζουν από οργή καί αγανάκτηση. Καθώς από ψηλά βλέπουν μιά δράκα ξεπουλημένων νενέκων καλαμαράδων Τού Χάρβαντ.Νά διαλύουν τό κράτος πού αυτοί έφτιαξαν γιά μάς καί μάς τό παρέδωσαν… Κατά τή γνώμη μου έρχεται πρώτα προδοσία εδαφική συρρίκνωση, Γουδί. Καί μετά απελευθερωτικός πόλεμος. Άν δέν θέλαμε τόν πόλεμο άς μήν επιτρέπαμε στούς πρακτορίσκους πολιτικούς νά αποδυναμώσουν πολιτικά ,οικονομικά ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΣΕΒΟΤΑΝ ΟΛΟΙ. Τώρα τήν πίστη μας στά κομματικά μαντριά καί τά μικροσυμφέροντα όλα αυτά τά 36 χρόνια θά τά πληρώσουμε μέ πολύ αίμα καί δάκρυ δυστυχώς.

 6. Έχω μια είδηση που μπορεί να μας ανεβάσει λίγο το ηθικό παιδιά ! Το DefenceNet μου στέλνει τακτικά νέα από το τεύχος » Στρατηγική» και έχει μια πληροφορία που εάν αληθεύει θα είναι η μεγαλύτερη ευχάριστη είδηση αυτά τα τελευταία χρόνια !
  Θα στείλω τον φάκελος στον Λουκά να το αναρτήσει εάν θέλει !

  Τρίτη 18 Μαϊου 2010, No. 07 – 2010
  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ «Σ» ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ:

  ΕΚΠΛΗΞΗ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ:
  Ζητήσαμε ISKANDER-E από την Ρωσία!
  Μέσα στους υπηρεσιακούς φακέλους που μετέφεραν στους χαρτοφύλακες τους οι Έλληνες αξιωματικοί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου, υπήρχε μια λεπτομερής αναφορά για ένα σύστημα, το οποίο όταν αναφέρθηκε στη σύσκεψη που ακολούθησε προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση στη ρώσικη πλευρά. Όχι γιατί δεν είχε επανατεθεί από την ελληνική πλευρά τέτοιο ζήτημα στο παρελθόν, αλλά γιατί το σύστημα, που δεν είναι άλλο από το περίφημο τακτικό βαλλιστικό βλήμα ISKANDER-E, θεωρείται από μόνο του, ως κατηγορία οπλικού συστήματος, «υψηλής πολιτικής τριβής»…

 7. Κύριε Μχαι Γάι, οι πιο καταστροφικοί πύραυλοι είναι αυτά τα 100 κομμάτια για τα οποία μίλησε ο βουλευτής κ. Ψαριανός στην ομιλία του, στο βίντεο στο ellinikesaxies.blogspot.com
  Αυτά τα εκατό κομμάτια αν τα πετάξουμε στην Τουρκία θα σπείρουν τον πανικό και την καταστροφή σε χρόνο ρεκόρ. Είναι ότι καλύτερο όπλο μαζικής καταστροφής έχει βγεί μέχρι σήμερα στα πλαίσια του ΝΑΤΟ.

 8. Να με συγχωρείς αγαπητέ Σιδηρούντιος αλλά δεν βρήκα την συγκεκριμένη ομιλία του κύριου Ψαριανού σχετικά με όπλα ! Έχεις την καλοσύνη να μου δώσεις καμιά σύνδεση ?

 9. Άκου τι λέει για τα εκατό κομμάτια, και το πόσο καταστροφικά είναι

 10. Αυτό το έχω δει δεν έχει σχέση με όπλα αλλά με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους βουλευτές ο λαός ! Εκτός αν δεν άκουσα καλά τα βάζει με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την κατἀσταση στην οποία βρισκόμαστε . Καλά μιλάει αλλά ξέχασε κάποιον ! Δεν μιλά για τον πρόεδρό του που είναι εργολάβος και απασχολεί παράνομους εργαζόμενους ! Αυτό για το βίντεο !

 11. Μιλάει για εκατό βουλευτές, ότι χειρότερο έχει περάσει από πλευράς καταστροφής στα πλαίσια χώρας ΝΑΤΟ.
  Ποιός είναι ο αρχηγός του, ο Τσίπρας;
  Και για τον κ. Φλωράκη έλεγε ο κ. Πλεύρης ότι είχε έπαβλη. Αυτό που έκρυψε όμως είναι ότι το σπίτι αυτό του Φλωράκη του το άφησε κληρονομιά θείος του, που μάλιστα ήταν στρατιωτικός.

 12. Καλά εάν τους θεωρεί όπλο να τους στείλουμε στην Τουρκία ! Την είδηση που ανάρτησα ποιο πάνω είναι λίγο ποιο σοβαρή ! Δεν ξέρω τι έλεγε ο Πλεύρης για τον Φλωράκη αλλά για τον Τσίπρα είναι γνωστό γεγονός !

 13. Εάν αυτό είναι αλήθεια, τότε και αυτός είναι υπερόπλο καταστροφής. Συγνώμη, αλλά αν τα παρουε σοβαρά όλα θα πάθουμε εγκεφαλικό.

 14. Είναι και παραείναι ! Έχει καταγγελθεί γιαυτό ο Τσίπρας ! Απασχολούσε λαθραίους στις οικοδομές του αλλά το πέρασαν στα ψιλά λίγο πριν τις εκλογές !

 15. Αυτό πού αποκαλύφθηκε γιά ενδιαφέρον μας γιά πιθανή προμήθεια μας από τή Ρωσσία πυράυλους SKANTER– E. Μέ χαροποιεί πάρα πολύ, αλλά πολλές σκέψεις τριγυρίζουν στό μυαλό μου…. Έδώ οί πρακτορίστικη κομπανία τού american embasy υπό τή διέυθυνση τού GEOFRY GEORGE PAPADREOU. Ξεπουλά τήν Ελλάδα καί οικονομικά εδαφικά καί εμάς δούλους στό ΔΝΤ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΜΠΕΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΣΣΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΘΩΜΑΝΙΣΜΟ.Καί παράληλλα μάς απαξιώνει στρατιωτικά μάς αφαιρεί τή δυνατότητα υπεράσπισης τής έδαφικής μας ακεραιότητας. Διότι τί νά τά κάνουμε τά υπερόπλα όταν τήν κρίσιμη στιγμή ΟΙ ΗΓΕΤΙΣΚΟΙ ΜΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΟΠΛΟΙ; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΟΥΛΗΣΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ….. Τυπικό παράδειγμα οί s300 πού αντί νά έχουν τουλάχιστον μιά δεκαετία έν ενεργεία ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΟΥΤΕ ΒΟΛΗ… Τί σημαίνει λοιπόν ή κίνηση αυτή γιά ενδιαφέρον γιά τούς ISKANTER; Φοβάμαι ότι ετοιμάζεται μιά μεγάλη προδοσία ΜΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 25 ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΥ.Καί γιά νά γίνει αυτό πρώτα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΔΕΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ. Γιά νά γίνει πιό εύπεπτο αυτό θά μάς πούν: αποστρατικοποιήσαμε τά νησιά αλλά »είμαστε εκεί» μέ τούς ISKANTER. Γιά νά γίνει δηλαδή ή τουρκική κατάληψη μιά ρουτινιέρικη αποβατική άσκηση. [Άλλωστε οί πολιτικάντηδες μας συνηθεισμένοι στό ξεπούλημα τής πατρίδας] Ένα ακόμη ενδεχόμενο είναι νά είμαστε ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΚΕΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟΚΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΒΟΜΒΑ!! Αλλωστε είναι ζήτημα χρόνου νά συμβεί ΚΑΙ ΑΥΤΟ!!!! Όποτε κρίνεται απαραίτητος ό εξευμενισμός τής αρκούδας καί τού Πούτιν Η γνώμη σου αγαπητέ mha yai φίλτατε Σιδηρούντιε

 16. Φίλε Πάνο , είναι ενδιαφέρον άποψη και αληθινά θα πρέπει να προσέχουμε τις εξελίξεις . ISKANDER με αποστρατικοποίηση θα μας φέρει στο ίδιο σημείο , δηλαδή όχι στο χείλος του γκρεμού αλλά θα πέσουμε στον γκρεμό ! Τα ISKANDER πρέπει να οχυρώσουν την άμυνά μας όχι να κάνουν φωλιές τα πουλιά επάνω τους !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s