"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ

Πυκνώνουν τα σενάρια για ανασχηματισμό τον Ιούνιο


Ο IΔIOΣ o πρωθυπουργός ομολόγησε δημόσια ότι νιώθει τη μοναξιά της εξουσίας, σε στιγμές μάλιστα που είναι κρίσιμες για την επιβίωση της χώρας, και αναγκάστηκε να πάρει αποφάσεις δύσκολες που άλλαξαν άρδην τη ζωή μας.Ο Γιώργος Παπανδρέου, αρχίζοντας τη θητεία του ως πρωθυπουργός, συχνά έλεγε ότι «δεν χρωστάω σε κανέναν», θεωρώντας έτσι ότι ασκεί με μία άλλη μέθοδο εξουσία. Eχοντας παράλληλα και την αυτοπεποίθηση μιας ευρείας εκλογικής νίκης δοκίμασε, –όπως άλλωστε συμβαίνει με όλους τους νέους ηγέτες– μια νέα γενιά στελεχών στο κυβερνητικό σχήμα, ορισμένοι εκ των οποίων δεν είχαν την εμπειρία στην άσκηση πολιτικής. Hταν στελέχη που ο κ. Παπανδρέου είχε δοκιμάσει ως συνεργάτες, έβρισκε ενδιαφέρουσες τις ιδέες τους, καθώς και ο ίδιος έλκεται από τους νεωτερισμούς.

Η Ελλάδα βρέθηκε στη μεγαλύτερη δύναμη που έχει βρεθεί μετά τη μεταπολίτευση, με απρόβλεπτες συνέπειες και την άμεση ανάγκη να ληφθούν πολύ επώδυνα μέτρα, που μάλιστα να αφορούν εκείνο ακριβώς το ακροατήριο που έφερε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, προσδοκώντας καλύτερες μέρες. Eχουν περάσει ήδη επτά μήνες και η απειρία αρκετών υπουργών είναι εμφανής. Ο πολίτης δεν έχει καθόλου το αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης, καθώς βλέπει ότι τα μέτρα στην πλειοψηφία τους θίγουν μισθωτούς και συνταξιούχους, δηλαδή τους «συνήθεις υπόπτους», με σημαντικές περικοπές του εισοδήματός τους. Το χειρότερο όμως για την κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα είναι ότι ο πολίτης δεν έχει ελπίδα ότι οι θυσίες θα πιάσουν τόπο αλλά ούτε και δείγματα γραφής ότι θα βελτιωθεί η καθημερινότητά του.

Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει έντονος προβληματισμός και ο πρωθυπουργός καλείται εκ νέου να πάρει μόνος του αποφάσεις για βελτιωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό θα συμβεί προς το τέλος του μήνα, αρχές Ιουνίου, αφού προηγουμένως ψηφιστεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ο «Καλλικράτης» και ξεκαθαρίσει ποιοι από το κυβερνητικό σχήμα θα διεκδικήσουν τη θέση του αιρετού περιφερειάρχη.

Στις σκέψεις του πρωθυπουργού, όπως λένε οι γνωρίζοντες, είναι να ενισχύσει τον τομέα εσόδων στο Yπουργείο Οικονομικών, που επί του παρόντος δεν πιάνει τους στόχους με έναν υφυπουργό και τις περισσότερες πιθανότητες για είσοδο στην κυβέρνηση συγκεντρώνει ο βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα των εφοριών. Επίσης θέμα τίθεται για τον Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος επιθυμεί να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης στην Κρήτη.

Σκέψεις υπάρχουν επίσης για αξιοποίηση του Γιώργου Φλωρίδη στο Yπουργείο Υγείας. Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να αποχωρήσει η Φώφη Γεννηματά σε περίπτωση που διεκδικήσει το χρίσμα για τον Δήμο της Αθήνας. Ο Πέτρος Ευθυμίου θα αξιοποιηθεί σε τομέα που αφορά την καθημερινότητα του πολίτη.

Αρκετοί είναι εκείνοι που δεν αποκλείουν τη μετάθεση του Γ. Πεταλωτή στο Yπουργείο Δικαιοσύνης ή Εξωτερικών. Για θέση υφυπουργού όμως στο ίδιο υπουργείο υποψήφια είναι και η Ευρωβουλευτής Μαρλένα Κοππά, που είναι πιθανόν να αναλάβει τις ευρωπαϊκές υποθέσεις.

Γρίφο συνιστά εάν θα μετακινηθεί ο Αν. Λοβέρδος από το Yπουργείο Εργασίας, καθώς ο ίδιος φέρεται να το επιθυμεί. Σε αυτή την περίπτωση ο Μιλτ. Παπαϊωάννου μπορεί να είναι η διάδοχη κατάσταση.  πηγη

4 thoughts on “Πυκνώνουν τα σενάρια για ανασχηματισμό τον Ιούνιο

  1. ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΑΧΡΗΣΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΟΥΣΤΩΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΑΖΕΥΤΕΙ.

  2. Σε όλα τα υπουργία πρέπει να φύγουν ! Δεν εμπιστεύομαι κανέναν από τους τωρινούς πολιτικούς !

    Δεν έχει τίποτα σχετικό με την ανάρτηση αλλά για εκείνους που δεν το ξέρουν ο Nigel Farage ήταν θύμα αεροπορικού «δυστυχήματος» λίγο πριν τις εκλογές στην Αγγλία . Λίγο περίεργο μετά τα σκληρά λόγια του στον αρχιμασόνο και αρχιμαφιόζο Van Rompuy . Ευτυχώς είναι μόνο τραυματισμένος (απ’ότι ξέρω). Του έστειλα ένα e-mail για υποστήριξη . Όποιος θέλει να του γράψει κάτι εδώ το e-mail στις Βρυξέλλες

    nigel.farage@europarl.europa.eu

  3. ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΙ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ…………

  4. Υπερβολές ? Χεχεχε ! Δεν είναι υπερβολές είναι να τα έχεις μέσα στο παντελόνι και να τα βγάζεις στην φόρα ! Το αντίθετο από τους «δικούς» μας ! Δεν κρύβεται ποτές για πολύ η αλήθεια , αρέσει η όχι !

Σχολιάστε