"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ / ΙΣΤΟΡΙΚΑ

Εκδηλώσεις μνήμης για την γενοκτονία των Ποντίων


Δύο πανελλαδικές συγκεντρώσεις, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθούν σήμερα, Τετάρτη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, με πρωτοβουλία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ).

Η εκδήλωση της 19ης Μαΐου που έχει οριστεί ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στην πλατεία Συντάγματος στις 18:00 και στη Θεσσαλονίκη στην πλατεία Αγίας Σοφίας στις 19:30.

Όπως είπε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της ΠΟΕ, Γιώργος Παρχαρίδης, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν για να τιμηθεί η μνήμη των χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου που έπεσαν θύματα της γενοκτονίας, αλλά και να μην προβληθεί για άλλη μια φορά το αίτημα των απανταχού Ποντίων για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας.

«Στις μεγάλες αυτές συγκεντρώσεις θα ζητήσουμε από την Πολιτεία να ευαισθητοποιηθεί στο θέμα αυτό της γενοκτονίας. Από την Τουρκία να συμφιλιωθεί με την ιστορία της και να πει τελικά την οφειλόμενη ‘συγγνώμη’ για το έγκλημα της γενοκτονίας που διέπραξαν οι Νεότουρκοι και κεμαλικοί και το οποίο έγκλημα εξακολουθεί να παραμένει ατιμώρητο», δήλωσε ο κ.Παρχαρίδης.

ΠΗΓΗ

3 thoughts on “Εκδηλώσεις μνήμης για την γενοκτονία των Ποντίων

 1. Καλά ! Δεν έστειλε τα ΜΑΤ αυτή την φορά ο Χουντοχοϊδης ? Δεν έβαλαν φυλακή τους προέδρους των συλλόγων αυτή την φορά ? Πως το έπαθε ο κύριος ΠΡΟ ΠΟ ? θα ντράπηκε μιας και έχει ποντιακή καταγωγή !

 2. το λινκ εδω http://wp.me/p9GCU-b8

  Πανελλαδικές : Υβρις στην Γενοκτονία των Ποντιών!

  19 Μαΐου: Επέτειος της Γενοκτονίας των Ποντίων

  19 Μαΐου 2010:
  Η φασιστική ομάδα της Diamantopoulou, της Χριστοφιλοπούλου φον Καλερ και της οδαλίσκης Δραγώνας, συνεχίζουν πιστά το προδοτικό έργο των Ρεπουσιων υπαλλήλων της Πρεσβείας.

  Τι θέμα έβαλαν στις Πανελλήνιες την Ημέρα της Σφαγής των Ποντίων;

  Σε τι θέμα θα πρέπει να Απαντήσουν τα Ελληνόπουλα;

  Μα για το Σπίτι του Κεμάλ! Το εμετικό θέμα εδώ!

  Αναρωτιέμαι μόνο τι θα γινόταν στο Ισραήλ, αν την ημέρα του ολοκαυτώματος έβαζαν θέμα για το σπίτι του Χίτλερ!

  Ας αναλύσουμε το βδέλυγμα,

  Το θέμα του κειμένου διαδραματίζεται κατα την διάρκεια του μεσοπολέμου, στην Θεσσαλονίκη. Οπως αναφέρεται και στο θέμα “Ο Γ. Ιωάννου αντλεί τα θέματά του κυρίως από τα παιδικά του χρόνια, τον κόσμο της προσφυγιάς, τον πόλεμο, τη Θεσσαλονίκη, τον τρόπο ζωής των απλών ανθρώπων”. Περιγράφει μια γυναίκα που επισκεπτεται το σπίτι τους “τήν ἐποχή πού γίνονται τά μοῦρα, ζητώντας μέ εὐγένεια νά τῆς δώσουμε λίγο νερό ἀπ’ τό πηγάδι τῆς αὐλῆς”. Την ίδια την γυναίκα την περιγράφει τουρκάλα και την χαρακτηρίζει μεγάλης ἀρχοντικῆς ὀμορφιας. Στο τέλος του κειμένου μας κλείνει το μάτι και μας αποκαλύπτει ότι η γυναίκα ήταν η κόρη του Μπέη του παλαίου ιδιοκτήτη του σπιτιού, που έφυγε με την ανταλλαγή των πλυθησμών η οποία επέστρεφε να δεί το πατρικό της ! Με τόσους Γκιαούριδες να την υπηρετούν, δεν θα ήταν αρχόντισα Αραγε;

  Μωρέ τι μας λές! Λίγο ακόμη και θα έβαζα τα κλάματα για την τύχη της Κόρης του Μπέη! Ναι του Μπεη! Μήπως να νιώσουμε και τύψεις για τον εκπατρισμό τους; Μήπως είναι κι ευθύνη των προσφύγων η γενοκτονία; Η μήπως της Ελλάδας;

  Αν οι αρνητές του ολοκαυτώματος είναι κατακριτέοι αυτοί τι είναι;

  Ο συμψηφισμός και η εξίσωση του θύτη με το θύμα είναι ο μεγαλύτερος φασισμός !!!

  Ξεχάσαμε γιατί έγιναν οι Ανταλλαγές πλυθησμών;

  Μήπως θέλουν να ξεχάσουμε;

  Frau Diamantopoulou;

  Οι Τούρκοι Μπεηδες τί θέση είχαν;

  Ο Κεμάλ δεν εξολόθρευσε 353.000 Ποντίους;

  Ο Κεμάλ δεν εξολόθρευσε 1.500.000 Αρμενίους;

  Ο Κεμάλ δεν προκάλεσε τον συνωστισμό στην Σμύρνη;

  Ο Κεμάλ δεν εκτέλεσε στην Πέργαμο 87 αιχμαλώτους των οποίων τα πτώματα του Συντάγματος ευρέθησαν, έχοντα τα γεννητικά των μόρια εντός του στόματος;

  Ο Κεμάλ δεν προκάλεσε το ξεκοίλιασμα 32 προσκόπων στο Αιδινίου;

  Ο Κεμάλ δεν προκάλεσε το βασανισμό του Αγίου Χρυστόμου Σμύρνης;

  Ο Κεμάλ δεν προκάλεσε το βασανισμό του μητροπολίτη Ικονίου Άγιος Προκοπίου;

  Ο Κεμάλ δεν προκάλεσε το βασανισμό του μητροπολίτης Κυδωνιών Άγιου Γρηγορίου;

  Ο Κεμάλ δεν προκάλεσε το βασανισμό του μητροπολίτη Μοσχονησίων Άγιου Αμβροσίου που τελικώς ετάφη ζωντανός στο τάφο που τον έβαλαν να σκάψει ο ίδιος!

  Τώρα ρε φασιστικά μαλάκια, θα μας πείτε ότι μια μουριά κι ένα πηγάδι μιας Μπέησας είναι ένα και το αυτό με το λεπίδι του Νεότουρκου;

  1.200.000 Ιωνες έτρεξαν να πάρουν τα Σπίτια των Μπέηδων! Κι η καημένη γυναίκα έκλεγε!
  Η Ειρήνη και η συμφιλιώση των λαών δεν έρχεται με την λήθη ή ηλιθιότητα ούτε με την πλύση εγκεφάλου, αλλά με την μνήμη, την ειλικρινή συγνώμη και στο τέλος με την συγχώρεση, γιατί όχι. Αν δεν καταλαβαίνετε Ελληνικά Frau Diamantopoulou να πάτε στο Βερολίνο στο μνημείο του Ολοκαυτώματος! Αν ξέρετε και λατινικά, ti einai to casus beli O-E-O?

  Ειρήσθω εν παρώδω τον κ.κ.Γ.Ιωάννου τον ξέρει η μάνα του; Κι αν ακόμη τον ξέρει, έχουμε εξαντλησει άλλους , όχι τόσο γνωστούς (στην φασιστική ομάδα), Ελληνες λογοτέχνες; Παπαρρηγόπουλος, Σούτσος, Ροϊδης, Βενέζης (μπα!), Παλαμάς (εθνικιστής!), Σεφέρης, Κάλβος (Ωδαι!), Μαβίλης, Αγρας, Καραγάτσης, Ελύτης!

  Ring a Bell? Anything? Frau Diamantopoulou?

  Ισως τους έχουμε εμπεδώσει και για καλή μας τύχη η ομάδα θέλει να μας ανοιξεί τα μάτια σε νέους ορίζοντες!

 3. Δεν θα ξεχάσουμε.

  Θα είναι πάντα στη μνήμη μας ο Πόντος, η Ιωνία, η Καππαδοκία… οι αλησμόνητες πατρίδες. Και πάντα θα λέμε «αιωνία η μνήμη» για τα αδικοσκοτωμένα αδέλφια μας.

  Με πρόλαβες, φίλε netakia. Και είπες πράγματα που θα έλεγα κι εγώ.

  Ντροπή σε όλους μας που ανεχόμαστε να μας κυβερνούν προσκυνημένοι.

  ΙΩΑΝΝΗΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s