Πριν λίγα λεπτά σε ένα Αιγαίο γεμάτο από ελληνικά και ισραηλινά, F-16, F-15 και Μirage 2000-5, που ασκούνταν σε διάφορα σενάρια εναέριας μάχης, ολοκληρώθηκε μια, «διαφορετική» από τις συνηθισμένες, επιχείρηση προσβολής στρατηγικού στόχου υψηλής αξίας, στην εχθρική ενδοχώρα με βλήματα cruise SCALP-EG τα οποία εβλήθησαν από μαχητικά Mirage 2000-5 Mk2 της 331Μ από την 114 Π.Μ.
Στην πίσω θέση του Mirag 2000-5 με τo SCALP καθόταν ένας από τους ανθρώπους του defencenet.gr, το οποίο είναι το πρώτο ελληνικό μέσο ενημέρωσης που συμμετείχε σε «εκτόξευση» ελληνικού βλήματος cruise κατά εχθρικών στόχων με συνδυασμένη χρήση δορυφόρων τόσο ως προς την ανίχνευση, όσο και προς την κατεύθυνση προς τον στόχο.
Έχοντας αποκτήσει πολύ πρόσφατα δυνατότητα εκτόξευσης SCALP-EG με την ενσωμάτωση του λογισμικού SEG 52, πετώντας λίγα μέτρα πάνω από την θάλασσα, μέσα στον εχθρικό εναέριο χώρο, το Mirage 2000-5 που βρισκόμασταν, με το πρώτο φως της ημέρας, μακριά από τα βλήματα της εχθρικής αεράμυνας, άφησε «γλυκά» τον πυλώνα άφεσης, με την ταυτόχρονη πυροδότηση του στροβιλοκινητήρα ΤRI 60-30.
Για ένα ταξίδι «πάνω από 250 χλμ μακριά» σε υψόμετρο πρακτικά “tree top level” με στόχο της κεφαλής BROACH των 450 κιλών έναν κρίσιμο στόχο στο εσωτερικό της εχθρικής ενδοχώρας.
Η πρώτη «εκτόξευση» ελληνικού βλήματος cruise με την live κάλυψη και «συμμετοχή» ενός μέσου ενημέρωσης είναι γεγονός. Περισσότερες λεπτομέρειες και αποκλειστικές φωτό αύριο στο defencenet.gr.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΟΠΛΟ cruise SCALP-EG.
http://www.diplomatia.gr/article/1440/scalp-%CF%80%CF%8D%CF%81%CE%B1%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1.html
Αλλάχτηκε φίλε ΕΥΜΕΝΗ.
αντε και με το καλο και το scalp naval!!!!!!!
Καί μιά κακεντρέχεια από τήν πλευρά μου: έπρεπε γιά νά γίνει ή πρώτη εκτόξευση scalp νά γίνει παρουσία τών Εβραίων; Γιατί τόσο καιρό δέν γινόταν; Μήπως γιά νά έχουν εικόνα ακριβή γιά τό όπλο οί πασσάδες τής Άγκυρας μέσω τών γεωστρατηγικών συμμάχών τους Εβραίων; Διότι έγώ πιστεύω ό γεωστρατηγικός »γάμος» Τουρκίας -Ισραήλ κρίση περνάει δέν διαλύθηκε, αποψή μου…..
Φίλε Πάνο αυτά είναι προσχεδιασμένα , δυστυχώς το έκαναν και αυτό ! Το ίδιο με την επιμονή τους να ενεργοποιηθούν και τα S300(άσχετα εάν είναι επιχειρησιακά η όχι) , δεν είναι καθόλου αθώα πράγματα ! Να είσαι σίγουρος πώς τα βίντεο των Ισραηλινών θα καταλήξουν στα γραφεία του Basboug σε λίγες μέρες !