ΕΛΛΑΔΑ / ΙΣΡΑΗΛ / Μέση Ανατολή

Αγωνία για την ελληνική αποστολή


Τη  Διεθνή κατακραυγή προκάλεσε η επιδρομή των ειδικών δυνάμεων του ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού εναντίον της  διεθνούς ανθρωπιστικής νηοπομπής την ώρα που βρισκόταν στα διεθνή ύδατα ανοικτά των ακτών της Λωρίδας της Γάζας.Ο απολογισμός των νεκρών δεν είναι ακόμη ακριβής, καθώς οι επικοινωνίες των πλοίων του στολίσκου της Ελευθερίας έχουν διακοπεί, ενώ οι ισραηλινές αρχές έχουν επιβάλει λογοκρισία στη ροή των πληροφοριών για το συμβάν. Το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό συνόδευσε τα πλοία της νηοπομπής στο λιμάνι της ισραηλινής πόλης Ασντόντ. Το κανάλι 10 της ισραηλινής τηλεόρασης μετέδωσε ότι οι νεκροί από την ισραηλινή επιδρομή ανέρχονται σε 19. Ισραηλινά πυρά έπεσαν και κατά την κατάληψη του υπό ελληνική σημαία και με ελληνικό πλήρωμα επιβατηγού πλοίου «Σφενδόνη», αναφέρουν μαρτυρίες των επιβαινόντων στο φορτηγό πλοίο «Ελεύθερη Μεσόγειος», το τελευταίο, που κατελήφθη από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Σημειώνεται ότι στο πλοίο «Σφενδόνη» επέβαιναν μέλη της ευρωπαϊκής οργάνωσης για την εκστρατεία ενάντια στον αποκλεισμό της Γάζας, παλαιστινιακή αντιπροσωπεία από τη Γαλλία, μέλη αντιπροσωπειών από διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και από τις ΗΠΑ, καθώς και δημοσιογράφοι. Τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας: 210- 3681730.

Αναλυτικά η λίστα με τα ονόματα των Ελλήνων, όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα «Ένα Καράβι για τη Γάζα»

Φορτηγό «Ελεύθερη Μεσόγειος»
Επιβάτες Έλληνες και Σουηδοί
Πλήρωμα Α.Μ.
Στυλιανάκης Ζαχαρίας 5914
Κληρονόμος Εμμανουήλ 48013
Χρυσοχοϊδης Νεκτάριος 84967
Μισεμικές Γεώργιος 32188
Γρηγορόπουλος Μιχαήλ 48710
Μπόλος Νικόλαος 17401
Επιβάτες Α.Δ.
Damolin Mario Giovanni C8Y678KY3
Dror Feiler 81019877
Faraggi Marcello E123583
Henning Mankel 80121313
Mehmet Kaplan 25001019
Saman Ali Abdulla 56733132
Sommer – Houdeville Thomas Georges 099K61732
Viktoria Strand 52102503
Γασπαράτου Ευγενία ΑΒ1361949
Θεοχαροπούλου Αικατερίνη ΑΑ3371929
Καρατζάς Γεώργιος ΑΒ3706053
Καρυπίδης Ιωάννης
Κοσματόπουλος Νικόλαος ΑΑ 1889989
Λάμπρου Ηλίας ΑΗ1670097
Μαθιουλάκης Εμμανουήλ ΑΒ0216465
Μουστάκας Ανδρέας – Μάριος ΑΗ1540407
Ναϊμ Ελγαντούρ ΑΒ6279135
Παπαδοκωστόπουλος Αριστείδης ΑΒ8783619
Πισσίας Ευάγγελος AA3171886
Πολίτης Παναγιώτης ΑΕ3655859
Συγγελάκης Πολυάνθης ΑΒ2312574
Τζιούμπας Αθανάσιος ΑΒ6842931
Τικτόπουλος Μιχαήλ – Αχιλλεύς ΑΒ0010473
Ψαρά Μαρία ΑΒ0276873

Επιβατηγό «Σφενδόνη»
Επιβάτες Έλληνες

Πλήρωμα Α.Δ.
Μπούκας Θεόδωρος ΑΒ4672563
Παπακινός Πέτρος ΑΕ2514227
Παπαδημητρίου Απόστολος ΑΒ2943726
Αυγήρης Σπυρίδων ΑΗ0928911
Επιβάτες Α.Δ.
Ennafaa Elaati Άδεια παραμονής GR 1374098 JA62877 (Τυνησία)
Kampani Chalent AB9814381
Βαλκάνος Νικόλαος AH1712019
Γελάλης Δημήτριος ΑΕ5079839
Κιτίδη Αικατερίνη AB0317013
Κυρίλλου Δήμητρα ΑΒ0706506
Λιερός Γεώργιος ΑΒ6668484
Τραβάλου Αφροδίτη ΑΒ7361295
Τσιγαρίδας Χρήστος ΑΗ1492275

Επιβατηγό «Mavi Marmara»
Επιβάτες Έλληνες

Επιβάτες Α.Δ.
Πλειώνης Δημήτριος
Χατζηστεφάνου Αριστείδης – Κυριάκος

ΠΗΓΗ

70 thoughts on “Αγωνία για την ελληνική αποστολή

 1. Ελπίζω να τα πάνε καλά τα παλικάρια !
  Να μην μου ξαναμιλήσει κανείς για Εβραίους και ολοκαυτώματα γιατί θα του ψάλλω Παναγίες και άλλα ωραία ! Ζητώ συγνώμη από τώρα φίλοι Λουκά , Δημήτρη και Μιλήσιε ! Προσπαθούσα να μιλώ μα λογική αλλά δεν πάει άλλο !
  Να σταματήσουν μερικοί με την Ελληνοισραηλινή φιλία ! Δεν είναι φίλοι !

 2. Μχαι χαι βγάλε τη μάσκα του τούρκου που φοράς και δες τα αδέλφια σου τους ισλαμοφασίστες και τους γκρίζους λύκους

 3. Έτσι ακριβώς τα ίδια άτομα σκότωσαν και τον Τάσο Ισαάκ, οι Εβραίοι δεν είναι κρυπτοαδελφές πουλημένες, τράβηξαν ριπές. Εσύ και εγώ τι κάναμε για τον Τάσο Ισαάκ και τον Σολωμό Σολωμού, γλύφουμε τον Ερντογάν και τους κολητούς του ισλαμοφασίστες;

 4. Πράκτορες της κακιάς ώρας, ψόφιοι κοριοί, σύμμαχοι των Τούρκων, προδότες γλύφτες κάθε κατακτητή, δείτε εδώ τα αδέλφια σας όταν έμπαιναν μέσα στο πλοίο στο οποίο μπήκαν οι Εβραίοι. Τομμάρια πουλημένα στον Ερντογάν και τους Γκρίζους Λύκους, πατριώτες της ξεφτίλας, δεν θα μας κάνετε Τουρκία με τα πουλημένα ΜΜΕ σας

 5. Οι Εβραίοι είναι αυτοί που είναι. Κοινώς σκατάδες.

  Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει πως έχουν τα ΚΑΡΥΔΙΑ ώστε να πάνε κόντρα ακόμα και σε όλο το πλανήτη (που είναι μια κουτσουλιά αν τους μετρήσεις) για τα συμφέροντα τους.

  Οι τύποι έχουν ξεφύγει απο πολλές απόψεις.

  Αφενός έχουν σαλτάρει ή καλύτερα καβαλήσει το καλάμι.

  Αφετέρου είναι μάγκες γιατί μάχονται. Μην επεκταθώ… ξέρουν όλοι τι θα πω και ποιους θα αναφέρω για σύγκριση…

  Αααα και εκει φιλε Σιδηρούντιε δεν έχει ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί πέφτει μαμίση και στρατιωτικός περίπατος…

 6. Και τωρα που το θυμηθηκα.

  Τι δουλειά έχουν οι δικοί μας εκεί;

  Εχουν ευαισθησίες; αν ναι, ας πάνε μέχρι τη Βόρειο Ηπειρο, μέχρι την Ιμβρο, μέχρι τη Τενεδο.

  Ρε καλα τους κάνανε. Τι δουλειά έχουν οι δικοι μας εκει;
  Πηγανε εκει που πονάνε οι δικοι μας πρώτα ώστε να πάνε να υποστηρίξουν τη Λωρίδα της Γαζας.

  Καλά σοβαρά μιλάμε τώρα;

  Υπάρχουν Έλληνες στα Σκόπια. Ασχολήθηκε κανείς.

  Υπάρχουν Έλληνες στη Πόλη, Ιμβρο, Τενεδο κλπ., ασχοληθηκε κανεις;

  Υπάρχουν Έλληνες στη Βόρειο Ηπειρο, ασχολήθηκε κανείς; Τον Μπολάνο πήγανε να τον φάνε πριν μερικές μέρες και κανεις π@@@στης δεν ασχολήθηκε.

  Ρε καλά κάνουν οι Ωβραίοι. Βουλιάξτε τους όλους…
  Ελληναράδες που κοιτάτε τη Λωρίδα της Γαζας και όχι τη ΠΑΤΡΙΔΑ.

  Και μέσα στο κόλπο ως συνηθως οι αριστεροι και τα ΜΜΕ…

 7. Προδότες Τουρκολάγνοι ψευτοεθνικιστές ταγματαφαλήτες κομμουνιστοφάγοι Οθωμανολάγνοι, γνήσια παιδιά των τούρκων πασάδων που άλλαξαν ονόματα για να κρατήσουν τις περιουσίες τους, γλύφτες του Χίτλερ, του Τσώρτσιλ και κάθε εισβολέα, όργανα της τουρκινής προπαγάνδας, υπηρέτες των γκρίζων λύκων που τους ανοίξατε και γραφεία στην Ελλάδα, γύφτοι
  «θα πιώ κρασί μέσα από τα κρανία σας» σας φώναζε ο Αλέκος Παναγούλης, και θα το κάνει. Ζωα, που πιστέυετε ότι μαλακία και ψέμα σας πουν τα αφεντικά σας οι Οθωμανολάγνοι και οι Κεμαλολάγνοι που κρατάνε τα ελληνικά ΜΜΕ, ρομποτάκια ανεγκέφαλα, φονιάδες αθώων με την πρώτη ευκαιρία, βασανιστές ηρώων με μία διαταγή «θα πιώ κρασί μέσα από τα κρανία σας» αρχίζει να φωνάζει όλο και περισσότερος κόσμος. Αλήτες, την πατρίδα μου την ξεσκίσατε, και με τα δικά της φράγκα τρέχουν οι μισθοί της, άχρηστοι.

 8. Σας πήρε τα αγόρια σας τους αγαθούς ειρηνιστές ο χάρος μέσα στο βαπόρι, και τώρα τα κλαίτε, ξεφτίλες, ραγιάδες λοβοτομημένοι, για όλα σας φταίνε οι Εβραίοι και οι Κομμουνιστές, και οι Μασόνοι, ζώα τετράποδα, κτήνη ανεγκέφαλα, ηλίθιοι, βλαμένοι.

 9. Δείτε τα βίντεο επάνω και θαυμάστε τα πρόσωπα που χάσετε, τους ανθρώπους που θα σώσουν τον κόσμο από κάθε αμαρτία, και που θα πάρουν τις δικές σας γυναίκες και παιδιά όπως για αιώνες έκαναν, αφότου προσεκτικά σας τεμμαχίσουν.

 10. Shalom Israel. Κολόφαρδοι πουλημένοι ξυπνάτε.»…μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον έστιν η πατρίς και σεμνώτερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ ανθρώποις τοις νουν έχουσι…» Αυτά διδάσκονται και ακολουθούν οι εβραίοι από τη μέρα που έρχονται σε αυτό τον κόσμο. Εσείς μας τα λέτε στα σχολεία και στα πανεπιστ’ημια. Πότε θα τα εφαρμόσουμε; Πουλημένοι.

 11. Tο ισραηλ εκανε αυτο που θα εκανε καθε κρατος που σεβεται τα κυριαρχικα δικαιωματα του.
  οτι δηλαδη δεν κανουμε εμεις με τους λαθρομεταναστες.

  καλως τους βουλιαξανε δεν ειχαν καμμια δουλεια εκει τουλαχιστον οι δικοι μας.και να δειτε και οι τουρκοι που γαργαρα θατο κανουν,γιατι ξερουν οτι οι ισραηλινοι δεν παιζουν.

  φιλε σιδηρουντιε το παραληρημα σου για αλλη μια φορα δεν το καταλαβαινω,αν θελεις να πιεις νερο στο κρανιο μας εσυ και οι αλλοι αριστεροι θα πρεπει να προσπαθησετε πολυ.

  μια μερα θα τον καψουμε τον περισσο.

 12. Όσοι δεν καταλαβαίνουν τι λέω επάνω και για ποιούς μιλάω δεν έχουν εγκεφαλο άρα και κρανίο, οπότε δεν κινδυνεύουν. Οι Έλληνες ακιτιβιστές πήγαν και έσφιξαν τα χέρια των Ισλαμοκεμαλιστών που έσφαξαν Έλληνες. Αυτών τα κρανία κινδυνεύουν, όχι των ανεγκέφαλων.

 13. @Σιδηρούντιος
  Ποιόν λες Τούρκο βρε εβραϊκό καθίκι ? Να συμμαζἐψεις την γλώσσα και την πένα σου ! Η ταινία ήχου είναι αυθεντική ? Θα σου την έδωσαν τα αδελφάκια σου , για προπαγάνδα ξέρουν καλά ! Είναι ολοφάνερο πώς δεν είναι το αυθεντικό , δεν ακούς τίποτα άλλο από το τραγούδι ! Κανέναν εξωτερικό ήχο Ποιόν κοροϊδεύεις πάλι ? Είσαι και μεταφραστής στα τούρκικα ? Πώς ξέρεις τι λέει ?
  Οι ισραηλινοί δεν είχαν δικαίωμα να κάνουν το παραμικρό σε διεθνή νερά , το τι ήταν Τούρκοι δεν αλλάζει τίποτα στην φασιστική στάση του Ισραήλ ! Αυτοί που με ξέρουν από καιρό εδώ ξέρουν πώς δεν συμπαθώ καθόλου τους Τούρκους αλλά έκαναν το αυτονόητο αρέσει η όχι , ανέβηκαν ξένοι στο πλοίο και το υπερασπίσθηκαν ! Ήταν στα διεθνή νερά και είχαν το δικαίωμα να βρίσκονταν εκεί αρέσει η όχι πάλι .
  Δεν πας να γα….εις εσύ και η εβραϊκό-δουλοπρέπεια σου . Όργανο του φασισμού και της καταπίεσης ? Άπλυτε σιωνιστή , με τι δικαίωμα με βρίζεις ?
  Θέλεις να πιεις αίμα στο κρανίο μου ? Έλα όποτε θέλεις , θα σου εξηγήσω τι πάει να πει Mha yai από το «M» μέχρι το «i» , ποιος μου το έδωσε και γιατί το έχω !

 14. Να γιατί αντέδρασαν οι Τούρκοι ψευτρόνι , οι Ισραηλινοί κομάντο ήταν καν στο πλοίο και είχαν τραυματίσει έναν διαδηλωτή ! Το βλέπουμε καθαρά στο βίντεο αυτό !
  Κάνε την προσευχή σου στον Yahve σου να μην πέσεις ποτές στα χέρια μου κουραδόμαγκα γιατί τις βρισιές σου θα μου τις πληρώσεις ακριβά !

 15. Φίλοι,

  γενικά ας ηρεμήσουμε λίγο.

  Και εκφράσεις τύπου θα «πιω νερό ή κρασί από κρανία» και άλλα τέτοια, δεν βοηθάνε.

  Τα γεγονότα τρέχουν και ίσως θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε που μπορεί να φτάσει η ρήξη αυτή, αλλά και τι αλλαγές θα φέρει στην ευρύτερη περιοχή.

  Στο παιχνίδι δείχνει να έχει μπει και η Κύπρος που ξαφνιάζει σε ένα βαθμό με τη στάση της.

  Επίσης οι ΗΠΑ δεν έχουν πάρει σαφή θέση στο ζήτημα.

  Υπομονή και θα δούμε…

  Φιλικά / Λουκάς

 16. Συνήθως μιλώ χωρίς να χάνω την ψυχραιμία μου φίλε Λουκά αλλά εδώ παρά πάει με τα πλαστά βίντεο του Σιδηρούντιου . Και το κυριότερο είναι που μας βρίζει κιόλας , γνήσιος απόγονος του Αβραάμ και τα έκθετα του . Είναι φανερό πώς έχει την αλαζονεία της φυλής του ! Να με συγχωρείς αλλά να πάει στον αόριστο μαζί με τους φονιάδες που υπερασπίζει !
  Και για να τελειώνω να και ένα τελευταίο , έτσι για να καταλάβουμε με τι έχουμε να κάνουμε ακριβός ! Χειρότεροι από τους Τούρκους !

  http://jungle-report.blogspot.com/2010/05/blog-post_31.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Jungle-report+%28JUNGLE-Report%29

 17. φιλε σιδηρουντιε τη προπαγανδα σου θα την ζηλευε και ο γκεμπελ.
  δεν εχεις καταλαβει οτι δεν πειθεις κανεναν.
  κανεις δεν γουσταρει τους γουρουνοεβραιους παρτο χαμπαρι.

  ακομα δεν μου εχεις απαντησει απο που αντλεις τις πηγες σου στην ΣΩΣΤΗ και εγκυρη ιστορια που ξερεις;;;

 18. φιλε mha yai,για τους κυπριους τα εχουμε πει.
  πιστευουν μονο στο χρημα……………

 19. Τα σχόλια δεν εχουν σκοπό να επιτιθεται προσωπικά ο ενας στον άλλο,αλλά να κρίνουμε τα γεγονότα που αναφερει η ανάρτηση.Και σε μια Δημοκρατία ο καθενας εχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει και υποστηρίζει ακόμα και εγκληματικές πολιτικες σαν του Χιτλερ και του Σταλιν.Προσωπικά είμαι υπερ της απολυτης εκφρασης καθε αποψης,με προυπόθεση να σεβόμεθα αυτούς που δεν εχουν την ιδια γνώμη με εμας.Ελλειψη αυτής της υποχρεωσης,δεν προσθετει στην υποστηριξη της γνωμης μας,αλλά αντιθετα αποδεικνυει αδυναμία και ελλειψη επιχειρημάτων.Κατα τη γνωμη μου,τουλάχιστον.Δημήτρης

 20. Κανείς δεν λέει ότι οι Εβραίοι είναι άγιοι.
  Κανείς δεν ξεχνάει το τουρκικο αεροπλάνο με Εβραίο πιλότο που το έριξαν τα παλικάρια μας.
  Κανείς δεν ξεχνάει τον εξοπλισμό των τουρκομογγόλων με υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα που ανάθεμα κι αν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν σωστά οι τούρκοι.
  Το θέμα είναι Η ΕΛΛΑΔΑ. Αυτή την στιγμή η Ελλάδα έχει κάθε συμφέρον να έχει τις καλύτερες των σχέσεων με το Ισραήλ.
  Είναι μια μικρή χώρα με μια χούφτα λαό και τους τρέμει όλος η Αραβικός κόσμος και όχι μόνο.
  Παραδέχομαι τους Εβραίους γιατί δεν μασάνε τα λόγια τους. Είπαν ότι απαγορεύουν στον στολίσκο να περάσει και δεν εισακούστηκαν. Χτύπησαν ακαριαία!!!!!
  Όχι σαν εμάς με τις τουρκικές φρεγάτες στο ΣΟΥΝΙΟ!!!!!
  Όχι σαν εμάς με τα τουρκομογγολικά αεροπλάνα πάνω από τα κεφάλια των ΕΛΛΗΝΩΝ κατοίκων των μικρών ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ νησιών του Αιγαίου.
  Αυτές τις μέρες οι μογγόλοι της στρατιάς Αιγαίου, έκαναν τις τελικές πρόβες της απόβασης στα νησιά μας. Και εμείς οι πουλημένοι οι οσφυοκάμπτες περιμένουμε να φιλοξενήσουμε στην Ελλάδα τον αρχηγό της τουρκικής πρώτης στρατιάς, δηλαδή της στρατιάς του Αιγαίου, δηλαδή της στρατιάς που έκανε τις τελικές πρόβες αρπαγής των νησιών μας!!!!!!!!!!!!!!!!
  Ζήτω η ΕΛΛΑΔΑ και ας κάνει συμμαχία ακόμα και με τον διάβολο αν είναι για το συμφέρον της.

 21. το ισραηλ σε θεματα εθνικης κυριαρχιας και τσαγανου ειναι παραδειγμα προς μιμιση.

  αλλα ολα πηγαζουν απο την »υγεια» που βρισκετε ενας λαος και απο τους ηγετες τους.
  οταν για ηγετες εχεις μαριονετες
  οταν για αρχηγους στρατου εχεις κοπροσκυλα αχρηστους
  οταν οι μυστικες υπηρεσιες σου ειναι παιδικη χαρα
  οταν στην οικονομια σου,χρωστας σε οποιον μιλαει στη γη
  οταν μονος σαν κρατος παραπειεις την ιστορια σου για να μην στενοχορησεις τους γειτονες ,οταν οταν οταν….

  γιαυτο πιστευω ακραδαντα οτι η σωτηρια της χωρας εναποκειτε μονο σε εναν πολεμο με τους γειτωνες ,δεν εχει σημασια εαν χασουμε η κερδισουμε,οτι και να γινει η ελλαδα αποι αυτο θα βγει κερδισμενη.
  οσο ποιο γρηγορα αδερφια ξεκινησει το πανυγυρι τοσο καλυτερα.`
  μακαρι και αυριο.

 22. Φίλε Ioullianos , συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και πιστεύω ακράδαντα ότι ο Ελληνοτουρκικός πόλεμος είναι αναπόφευκτος 100%. Το κακό είναι ότι τους δίνουμε όσο χρόνο θέλουν για να ετοιμαστούν κατάλληλα ώστε να έχουν τις μικρότερες δυνατές απώλειες (έτσι θέλουν να πιστεύουν οι τούρκοι).
  Ο πόλεμος μεταξύ Ελλάδας και τουρκίας είναι ο μόνος τρόπος κάθαρσης όλης της τουρκικής βρωμιάς , Κύπρος, Θράκη, Νησιά, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

 23. Αγαπητέ Ιουλιανέ,εχει πολύ μεγαλη σημασία το»εαν χάσουμε» και δεν είναι καθόλου δεδομένο οτι θα «χασουμε» και επίπεδο της κατραπακιας τυπου Ιμίων.Σε μια δεδομένη ήττα μας να είσαι βεβαιος οτι οι τούρκοι δεν θα αρκεστούν σε κανα δυο ξερονήσα,αλλά θα καταλάβουν ολα τα μεγαλα μας νησιά,τη Δωδεκάνησο και ακόμα τη Δ.Θράκη.Τι θα μείνει τότε;Το οτι καναμε το γινάτι μας για την…αξιοπρεπειά μας;Αυτη θα είναι η μεγαλύτερη ξεφτυλα απο κάθε αλλη.Πόλεμος να γίνει,εαν δεν υπάρχει αλλη λυση,αλλά αφου προετοιμασθούμε στα σοβαρά και με πρόγραμμα.Πραγμα που δεν φαίνεται να απασχολεί τις σημερινές μας «Ηγεσίες»πολιτικές και στρατιωτικές.Δημήτρης

 24. ακουμε φιλε Μιλησιε,
  η ελλαδα ιστορικα ποτε δεν ειχε τοσο μεγαλο διαστημα ειρηνεις ποτε.και εδω ειναι η ριζα του κακου.
  και στα προηγουμενα χρονια ειχαμε αχρηστους πολιτικους,ειχαμε την ταση να μας ερεσει η καλοπερασει αλλα ποτε δεν ξεχαρβαλωθηκε το κρατος ακριβος επειδη με τους σθχνους πολεμους ειχαμε αυξημενο εθνικισμο και ελληνικο φρονημα.

  αυτο μας λειπει.γιαυτο εαν γινει ενας πολεμος εστω και εαν τον χασουμε θα ξαναγενηθει ο πατριωτισμος στην ελλαδα,θα ξαναβλεπουμε εθνικα καποια θεματα,μονοι μας θα διωξουμε με σφαγε ςτους ξενους απο εδω.
  και εαν χασουμε και καποια νησια θα εχουμε πλεον και ενα σκοπο και οραμα σαν κρατος…
  μην ξεχνας η συνεπεια του 1897 ηταν οτο 1912-1913

  το ξερουν οι τουρκοι αυτο.

  πρεπει αμεσα να γινει μπας και σωθουμε.

 25. Φίλε Ιουλλιανέ,

  εν μέρη έχεις δίκιο.

  Ωστόσο αν στους σημερινούς έλληνες θέσεις το ερώτημα…

  Τι είναι προτιμότερο;

  1) Να γίνει πόλεμος και εσένα ή δεν θα θα σε φωνάξουν να πας, ή θα πας αλλά θα ζήσεις, όμως η χώρα σου θα χάσει ένα κομμάτι γης (νομό ή και διαμέρισμα) που όμως δεν θα είναι μέσα το χωριό σου…

  2) Να γίνει πόλεμος, εσύ θα σκοτωθείς αλλά η χώρα σου θα νικήσει…

  το 70%-80% φοβάμαι (μην παρεξηγηθώ δεν εννοώ εσένα) πως θα πει να γίνει το πρώτο.

  Αν η ερώτηση είχε μέσα να χάσει και το χωριό του ή τη Μυκονο το πραγμα θα δυσκολευε…

 26. Φίλε Λουκά καταλαβαίνω που ξέγραψες το σχόλιο μου δεν τρέχει τίποτα ! Αλλά άσε το παρακάτω θα προσπαθήσω να το εκφράσω διαφορετικά και να πληροφορήσω τον Εβραίο πρά(ο)κτορα !

  Θα απαντήσω Εβραιο-Ζιδηρούνιαχου , αφού θέλεις να μάθεις θα στο πω ! Το Mha yai μου το έδωσαν οι Ταϊλανδοί φίλοι μου με τους οποίους προπονούμαι Muay Thai και μάχομαι τώρα και 20 χρόνια ! Μπορείς να το μεταφράσεις με «Άγριο Σκυλί» , γιατί εάν σε πιάσω δεν θα σε αφήσω να φύγεις ποτές και ας με απειλεί όλη η Tsahal ! Να δούμε εάν έχω κάτι αρσενικό όπως λες ! Βρε γλέντι που θα γίνει !

 27. Θέλετε και άλλα ? Να ! Και θα βγούνε και νέα ! Αυτήν την στιγμή βλέπω στο Euronews έναν Έλληνα διαδηλωτή που διηγείται τι τους έκαναν οι Ισραηλινοί όταν είχαν αιχμαλωτισθεί ! Παρανοϊκοί και άρρωστοι !

 28. Φίλε Ιουλλιανέ, άλλη μια φορά είμαστε απολύτως σύμφωνοι.
  Αυτά που γράφεις είναι αληθινά. Αλλά πιστεύω βαθειά μέσα μου ότι αν γίνει πόλεμος (που πιστεύω ότι θα γίνει) ότι νικήτρια θα είναι η Ελλάδα και όχι η τουρκία.
  Όσο κι αν εξελιχθήκαν και αν εξοπλιστήκαν, η πρόσφατη ιστορία μας μαρτυρά την αλήθεια συν το ότι και οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι πολύ καλά βρακωμένες.
  Φυσικά, όσα έγραψες είναι ολόσωστα, η νεολαία μας είναι σε μεγάλο βαθμό εθισμένη σε ναρκωτικές ουσίες, η λέξη πατρίδα είναι πλέον ντεμοντέ, αν σηκώσεις σημαία στο μπαλκόνι σε λένε φασίστα η δεν ξέρω τι άλλο. Παρ’ όλα αυτά, εξακολουθώ να πιστεύω πολύ στα Ελληνόπουλα, στους Έλληνες και τις Έλληνιδες. Είναι στο DNA μας η πατρίδα και όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι, ματαιοπονούν.
  Αυτοί φυσικά που έχουν όλη την ευθύνη για την κατάντια μας την ηθική είναι αποκλειστικά οι πολιτικοί μας που έχουν δώσει γη και ύδωρ χάριν της παγκοσμιοποίησης και των όσων αυτή πρεσβεύει.

 29. Φίλε Mha yai , δεν υπάρχουν φιλίες μεταξύ των κρατών, παρά μόνον συμφέροντα.
  Προσωπικά πιστεύω ότι ο εχθρός του εχθρού μου, είναι φίλος μου.
  Στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή, στο σήμερα, στο τώρα, οι σχέσεις Ισραήλ τουρκίας είναι στο χειρότερο σημείο που υπήρξαν ποτέ στην ιστορία των δύο κρατών.
  Πιστεύω λοιπόν ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συμμαχήσει με τον εχθρό του εχθρού της, ακόμα κι αν αυτός είναι ο ίδιος ο διάβολος.

 30. Τι ωραία που μου σβήσατε τόσα σχόλια και αφήσατε των σπουδαίων φίλων σας. Πετάξτε με και σε ένα φούρνο αφού πρώτα με βάλετε σε σακί με γάτες και με κάνετε φέτες. Βάλτε με και στις παγοκολώνες. Δολοφόνοι αθώων αμμάχων, μυαλό δεν βάλατε, και τους πατριώτες πρώτους εσείς και πάλι θα κρεμάσετε, διότι έτσι σας είπε το κάθε ανώμαλο αφεντικό σας. Τραβάτε σύμμαχοι μαζί με την Τουρκία ενάντια στους Κούρδους, όπως κάνατε, και παραδώσατε τον Οτσαλάν.

 31. Τραμπούκους και αλήτες πληρώνετε να γράφουν σχόλια και να κάνουν όργια με τραβεστί, με χρήμα από μίζες;

 32. Πόσοι που γράφουν εδώ μέσα είναι απόγονοι τανγατασφαλητών και πασάδων δοσίλογων που φέρεσαν επάνω τους μια γαλανόλευκη και το παίζουν Έλληνες; Ούτε το ρούχο ούτε το χρώμα κάνουν τον πατριώτη.»Κρασί θα πιώ μέσα από τα κρανία σας» φώναζε στους πατεράδες σας όταν του έχωναν τα πυρομένα σίδερα μέσα στο πέος του, που με λαχτάρα άλλη κρατούσαν, πονηρή.

 33. Τα σχόλια τα έσβησα εγώ.
  Δεν φταίει ο Μιλήσιος.
  Και εξηγώ πιο κάτω τους λόγους.

  ……………………………………………………………………………………………………………………………..

  Φίλε Mha yai,

  σαν ένας παλιός επισκέπτης και φίλος του ιστολογίου γνωρίζεις ότι προσπαθούμε να κρατούμε κάποια πράγματα στα πλαίσια των ορίων.

  Η κατάσταση έφτασε σε προσωπική αντιπαράθεση, οπότε και διαγράφηκε το σχόλιο σου.

  ……………………………………………………

  Φίλε Σιδηρούντιε,

  διεγράφησαν τα σχόλια σου, γιατί αναφερόντουσαν στους επισκέπτες και όχι στην ανάρτηση.

  Συχνά κάνεις λόγο για ταγματασφαλίτες, χιτλερικους κλπ, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεις που τα απευθύνεις τα συγκεκριμένα επίθετα.

  Εχουμε αναρτήσει άρθρα σου, και δεν σου κάναμε τη χάρη ειλικρινά όπως και σε ευχαριστούμε για αυτό, αλλά το τονίζω μιας και αν θέλεις μπορείς να εκφραστείς άριστα.

  Γιατί δεν το κάνεις;

  ……………………………………………………

  Μην νομίζετε πως για εμάς είναι χαρούμενο το γεγονός να διαγράφουμε σχόλια γενικά, πόσο μάλλον σχόλια επισκεπτών μας πολλών μηνών, ίσως και περισσότερο των δώδεκα.

  Θα παρακαλούσα τη κατανόησή σας.

  Φιλικά / Λουκάς

 34. Αγαπητέ Σιδηρούντιε, τα σχόλια σου σβήστηκαν από κάποιον από τους διαχειριστές του Blog. Εγώ είμαι απλά συνεργάτης και δεν έχω τέτοια εξουσία. Φαντάζομαι ότι για να τα σβήσουν πρέπει να είχαν…ξεφύγει… λίγο. Δεν πρόλαβα να τα διαβάσω.
  Ομολογώ ότι κάποια σχόλια σου που υπάρχουν αναρτημένα εμένα προσωπικά κάποια από αυτά με βρίσκουν σύμφωνο.
  Η παρουσία σου και ο σχολιασμός σου στο Blog είναι πολύ χρήσιμα και τα θέλουμε.
  Όσο για τα αφεντικά μας, πίστεψε μας, αφεντικό μας είναι η αγάπη μας για την πατρίδα μας και κανένας άλλος. Και φυσικά μόνο σύμμαχοι της τουρκίας δεν είμαστε.

 35. Μαύρε κουκούλες κρατήστε καλά σφιγμένες πάνω στα κεφάλια σας, αυτές που δώρο σας έκαναν αυτοί που τα παιδάκια έκαναν σαπούνι. Οι πρώτοι που ανοίγουν τις κερκόπορτες είναι άνθρωποι σαν εσάς, άνθρωποι που ούτεν την ιστορία του τόπου τους ξέρουν, ούτε ποιός έιναι Έλληνας ποτέ τους δεν κατάλαβαν.

 36. Όταν κάποιος λέει σε εμένα ότι θα με τιμωρήσει με Παναγίες αν μιλήσω ξανά για το ολοκαύτωμα, είναι άνθρωπος κτήνος.

 37. Άνθρωπος φυτό, ίδια πάστα με τους βασανιστές της μακρονήσου και της χούντας, με αυτούς που πέτγαν τα κορμία στους φούρνους.

 38. Πιανού τα σχόλια σβήστηκαν; Προβοκάτσια να σας διδάξω δωρεάν όποτε θέλετε, η σχολή που τελειώσατε βγάζει βλήματα και ηλιθίους.

 39. Σιδηρούντιε,

  είναι πολύ εύκολο να «πετάς» ταμπέλες.

  Και σίγουρα δεν έχει και κόστος.

  Θεωρείς πως εμεις οι τρεις που έχουμε το ιστολόγιο φοράμε «κουκούλες»;
  (σε εισαγωγικά ειμαστε χιτλερικοι?)

  Τι εννοείς;

  Ξεκαθάρισε το τι εννοείς, ώστε να σου απαντήσουμε, που ίσως να μην έχει και αξία κιόλας.

  Φιλικά / Λουκάς

 40. Φοράτε και εσείς κουκούλες, διότι δεν έχετε ονόματα. Τίποτα δεν έχει αξία σήμερα αγαπητέ, όλα άνευ αξίας έγιναν και άνευ σημασίας.

 41. Μιλήσιε, σύμμαχοι της Τουρκίας δεν ήταν ούτε οι δεκάδες αξιωματικοί Έλληνες που έδωσαν στην Τουρκία την Κύπρο, και που παρέμειναν στις θέσεις τους και πήραν γαλόνια. Δεν ήταν σύμμαχοι μόνο στα λόγια τα δικά τους. Στην πράξη και την ιστορία ήταν σύμμαχοι της Τουρκίας, και το σπουδαιότερο πράγμα που έκαναν στη ζωή τους ήταν να προδώσουν.

 42. Σύμμαχοι της Τουρκίας δεν ήταν και όσοι παρέδωσαν τον οτσαλάν, μόνο όμως στα λόγια τα δικά τους. Στην ουσία και αυτοί προδότες ήταν.
  Δηλαδή δεν είναι αρκετο κάποιος να λέει και να πιστεύει ότι είναι Έλληνας, αλλά να πράτει και ως Έλληνας. Τι το ώφελος ένας άνθρωπος να πιστεύει ότι είναι Έλληνας και να κάνει πράξεις σαν να είναι Τούρκος;

 43. Σήμερα, ίσως θα έπρεπε σαν Έλληνες να πανηγυρίζουμε γι’ αυτό που έγινε που εγώ προσωπικά πιστεύω ότι ήταν δώρο Θεού για την εξαθλιωμένη και ταλαιπωρημένη Ελλάδα μας. Ίσως τα λόγια μου είναι σκληρά, αλλά έτσι είναι και η πραγματικότητα καμιά φορά, είναι πολύ σκληρή. Οι φαντασιόπληκτοι νέο-οθωμανοί έκαναν το πρώτο μεγάλο λάθος τους. Μακάρι η υπεροψία και η φαντασία τους να τους οδηγήσει και σε άλλα μεγαλύτερα λάθη. Ίσως οι εξελίξεις αυτής της ιστορίας μας βοηθήσουν απίστευτα πολύ, τόσο, όσο ούτε καν θα μπορούσαμε να το φανταστούμε.
  Για μένα αυτό που μετράει είναι να βγει κερδισμένη η πατρίδα μου μου, η Ελλάδα.

 44. Όταν όμως βγαίνουν κουκουλοφόροι και καίνε, τότε και όσοι φόρεσαν μέχρι χτες κουκούλες κατα την μόδα, πρέπει να τις πετάξουν. Αν θυμάσε, σου τα είχα πει από τα πρώτα μηνύματα ότι κάποιοι με κουκούλες θα βγουν και θα τα τινάξουν όλα στο αέρα, και θα κάνουν ζημιές.
  Και ο Γλέζος βγήκε και το είπε, πετάμα οι κουκούλες, και από τότε οι κουκούλες δεν έχουν αξία, παρα για μόνο όσους επάγγελμα έχουν να κρύβονται γιατί κάτι κακό κάνουν.

 45. Οι Εβραίοι έχουν τρομοκρατηθεί με τους Έλληνες. Είμαστε μία χώρα με μεγάλο αντισημιτισμό, μία χώρα που επικράτησαν στα πολιτικά και στην εκκλησία οι συνεργάτες του Χίτλερ. Πολλά μεγάλα τζάκια έχουν πίσω τους Ναζιστικό παρελθόν στην Ελλάδα. Ενώ το μέλλον μας είναι λοιπόν καθαρά μία συμμαχία με το Ισραήλ, τους Κούρδους, Αρμένιους και άλλους, τα αντισημιτικά βλήματα μας ρίχνουν στην αγγαλιά του Ισλαμοφασιμού, υπηρέτες των Κεμαλιστών.

 46. Όταν κάτι λάθος λέω, κάτι που δεν πρέπει, να το κόβετε, Αλλά γιατί στη θέση του αφήνετε δικά σας ή αυτών που με βρίζουν. Πρώτα τις βρισιές άλλοι τις άρχισαν, όχι εγώ. Και το σωστό είναι με την σειρά να πέρνετε τα πράγματα, και έχω από εμένα να αρχίζεται.

 47. Φίλε Λουκά το τελευταίο μου δεν ήταν και τόσο hard , απλά απαντούσα στον Ζιδηρινιαχου που ήθελε να μάθει από που έρχεται το ψευδώνυμό μου ! Τι κακό είχε ? Το ότι δεν θα του έλεγα μόνο Παναγίες ? Δεν τον πειράζει και πολύ , δεν πιστεύει στον ίδιο Θεό ! Έχει κολλήσει σαν μαγνητόφωνο και συνεχίζει να βρίζει !
  Είναι πρακτορίσκος και τα σχόλια του μόνο το δείχνουν . Την ίδια μέθοδο που χρησιμοποιούν και οι ανθέλληνες που αλλάζουν την ιστορία μας . Να μας κάνουν να ντρεπόμαστε που είμαστε Έλληνες για να επιβάλουν τα δικά τους . Δεν είναι καθόλου αυτό που δηλώνει και αυτό που τον ερεθίζει το περισσότερο είναι πώς κανείς δεν τον παίρνει πια στα σοβαρά ! Βλάξ με περικεφαλαία και πλαστά βίντεο !

 48. Φίλε Μιλήσιε , όταν τα λυσσασμένα τρώγονται δεν σε απειλούν , αλλά δεν πρέπει να βάζεις τον νικητή στο σπίτι σου ! Στο ίδιο σακί τους βάζω !

 49. Φιλε Σιδηρούντιε,

  έχεις ένα blog,

  θα περίμενα να έχεις την ευαισθησία και να καταλάβεις τη θέση μας.

  Ωστόσο συνεχίζεις, να παραληρείς.
  Δικαιωμα σου…

  Στον επόμενο τόνο στο τέλος θα γίνει και αυτό που νόμιζες πως έγινε πριν…

 50. Φίλε Σιδηρούντιε άδικα τρωγόμαστε αφού οι απόψεις μας συγκλίνουν 100%.
  Λυπάμαι για τα σχόλια σου που σβήστηκαν , φαντάζομαι ότι ο Λουκάς ήθελε να ηρεμήσει τα πράγματα και τίποτα περισσότερο.
  Και εγώ το αυτό ακριβώς με εσένα πιστεύω.
  Ξέρω ότι οι Εβραίοι δεν είναι και τίποτα καλά παιδιά, έχουν το μερίδιο τους για την Κύπρο μας το 1974, για την εκπαίδευση τον τούρκων αεροπόρων που μέχρι χθες έτρεμαν την στην θέα Έλληνα πιλότου (ακόμα τρέμουν) για τον εξοπλισμό και την τεχνογνωσία του τουρκικού στρατού, δεν έχω έρθει από το διάστημα.
  Όμως αυτή την στιγμή, είναι από τους καλύτερους συμμάχους που θα μπορούσε να βρει η Ελλάδα γιατί έτσι τους συμφέρει και γιατί έτσι μας συμφέρει. Γιατί υπάρχει Θεός.
  Αλίμονο στην Ελλάδα αν δεν κατάλαβε ποιο είναι το συμφέρον της.
  Όσο για τις κουκούλες,(όλων των ειδών) τις σιχαίνομαι, κουκούλες φοράνε οι προδότες, όχι αυτοί που αγαπάνε την πατρίδα τους με ότι θυσία μπορεί να απαιτηθεί γι’ αυτό.

 51. Φίλε Mha yai , εκεί καταλήγουμε, στο ότι τρώγονται, τι καλύτερο για εμάς;
  Δεν είναι δώρο Θεού αυτό;
  Δεν πρέπει να το εκμεταλλευτούμε;
  Δεν πρέπει να συμμαχήσουμε με αυτόν που δεν μασάει τα λόγια του και απέδειξε στον προαιώνιο εχθρό μας που είναι η τουρκία ότι τα λόγια τα κάνει πράξεις;
  Δεν πρέπει να συμμαχήσουμε με αυτόν που τα έβαλε στο φινάλε με αυτόν που μας έχει κυρίξει δύο Cassius Belly;
  Με αυτόν που τα έβαλε στα ίσια με αυτόν που μας στέλνει τα αεροπλάνα του να παραβιάζουν τον εναέριο χώρο μας καθημερινά;
  Με αυτόν που ξεφτίλισε εμπράκτως αυτόν που μας στέλνει τα πολεμικά του καράβια στο Σούνιο;

  Ποιος είπε να τους βάλουμε στο σπίτι μας;
  Απλά λέω ότι οι συγκηρίες είναι τέτοιες που δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να εκφράζουμε μίσος προς το Ισραήλ. Θα είναι μέγα εθνικό λάθος.

 52. Φίλα Μιλήσιε το πρόβλημα δεν είναι η διαφορές Τουρκίας-Ισραήλ και θα έλεγα πώς λίγο με νοιάζει ! Το πώς τρώγονται είναι βεβαίως πάρα πολύ καλό για μας και για πολλούς λόγους !
  Να το εκμεταλλευτούμε και με το παραπάνω συμφωνώ ! Αλλά θα ήθελα να σκεφτείς ένα λεπτό ποιος εχθρός είναι ο ποιο επικίνδυνος . Αυτός που το φωνάζει και το ξέρουμε , η αυτός που κάνει τον «ψόφιο κοριό» ? Να είσαι σίγουρος πώς ο δεύτερος θα σου κάνει μεγαλύτερη ζημιά !
  Προσωπικά εκτιμώ πώς ούτε οι Τούρκοι αλλά και ούτε το Ισραήλ μπορούν να είναι σύμμαχοι μας . Απλά γιατί έχουν , ο καθένας με τον τρόπο του , τις ίδιες διεκδικήσεις κατά της Ελλάδος ! Ο ένας θέλει να τα πάρει με την βία και ο άλλος με τα λεφτά ! Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο ακριβός !
  Το άλλο που με κάνει λίγο σκεπτικό είναι πώς το Ισραήλ είναι πολύ αναποφάσιστο (για να μην έλεγα άλλο) στην εξωτερική του πολιτική . Έχει απομονωθεί στην περιοχή και θέλει ζωτικό χώρο . Η ευκολία που αλλάζει συμμάχους με κάνει να πιστεύω πώς δεν είναι αξιόπιστοι ! Εάν βρούνε κάποιον άλλον αύριο θα του κάνουν κόρτε και θα μας «κερατώσουν» !
  Για μένα ο ποιο καλός σύμμαχος της Ελλάδος είναι ο λαός της , δεν πρέπει να περιμένουμε τίποτα από έξω ! Τόσες δεκαετίες πιστεύουμε πώς είχαμε σύμμαχους και φίλους και όλοι μας την χώνουν όταν μπορούν ! Με την συνενοχή τον «άξιον» πολιτικών «μας» βεβαίως !

 53. Κύριε Μχαι Γαι, βλέπω μάθατε καλά ποιός είμαι,τι είμαι, και τι κάνω καλύτερα από εμένα τον ίδιο. Ως βλαξ με περικεφαλαία, δεν έχω την ικανότητα να βλέπω στον εαυτό μου αυτά που εσείς βλέπετε, και σας ευχαριστώ.
  Κύριε Μιλήσιε, το μίσος δεν είναι καλό να το έχουμε, ιδιάιτερα ενάντια σε αθώους, ήτε έχουμε κέρδος από αυτούς ήτε δεν έχουμε. Δοσιλογικά ας πάψουμε να σκεφτόμαστε, και ας ακολουθήσουμε επιτέλους ένα τρόπο σκέψης βασισμένο σε Ελληνικές Αξίες.
  Κύριε Λουκά, όταν κανείς δεν παίρνει από λογική, ίσως υπάρχει μία ελπίδα να μάθει μέσα από τις ύβρεις.

 54. Ναι ναι ! Να πας να δεις τα βίντεο παραπάνω σχετικά με τους «αθώους» . Είσαι πολύ αναιδής να μιλάς ακόμα έτσι όταν τα βλέπουν όλοι εδώ ! Και για να «μάθω» κάτι θα πρέπει ο «δάσκαλος» να ξέρει τι λέει όχι να παραμιλά !

 55. Φίλε Mha yai, έχεις δίκιο ως προς την ευκολία τους Ισραήλ στο να αλλάζει αμυντικούς παρτενέρ.

  Ας μη ξεχνάμε όμως ότι εμείς με την φιλοαραβική μας πολιτική τόσα χρόνια, τους διώξαμε.
  Τι κερδίσαμε δηλαδή από την φιλοαραβική μας πολιτική;
  Τίποτα απολύτως, μα τίποτα.
  Θέλω να πιστεύω ότι, με το Ισραήλ, αν έχουμε μια σταθερή πολιτική συμμαχίας μαζί τους, θα έχουμε μόνο να κερδίσουμε.
  Η Ελλάδα είναι μονόδρομος για το Ισραήλ. Η παλιά τουρκία (προ νέο- Οθωμανικής ουτοπίας) που τους βόλευε και που αυτοί την ανέδειξαν σε περιφερειακή δύναμη (αν θέλεις υπερδύναμη) τους πούλησε, τους πρόδωσε.
  Η μοναδική μη μουσουλμανική χώρα που είναι δίπλα τους γεωγραφικά, είναι η Ελλάδα.
  Όσο για αυτό που λες ότι με τα λεφτά τους αγοράζουν, η και εξαγοράζουν τα πάντα, αυτό ισχύει και είναι έτσι όπως το λες.
  Εδώ φίλε Mha yai, κρατάνε την παγκόσμια οικονομία στα χέρια τους.
  Παρά ταύτα, επιμένω ότι μια γερή συμμαχία με το Ισραήλ, θα μας φέρει ορατά θετικά αποτελέσματα σε πολλούς τομείς και στα εθνικά μας θέματα (εννοώ την τεράστια επιρροή του Εβραϊκού λόμπυ στην εκάστοτε Αμερικανική πολιτική ηγεσία).
  Το σίγουρο όμως τώρα είναι ότι η συμπεριφορά της τουρκίας χάρην στην φαντασιόπληκτη πολιτική της, τα έχει κάνει μαντάρα με το Ισραήλ προς όφελος μας.
  Όσο θα κυβερνάνε την τουρκία οι Ισλαμιστές, οι σχέσεις τους θα είναι τεταμένες.
  Όσο διάστημα συμβαίνει αυτό , ίσως μια συμμαχία με το Ισραήλ να μπορέσει να μας φέρει πολλαπλά οφέλη σε διάφορα εθνικά μας θέματα.
  Φυσικά ο μοναδικός παντοτινός σύμμαχος της πατρίδας μας είναι πάντα και μόνον ο ίδιος ο λαός της.

 56. Το σχόλιο με αριθμό 52 του Μιλήσιου είναι εκπληκτικό. Εύχομαι να υπάρξει πράγματι συνέχεια…

 57. Φίλε Μιλήσιε σεβαστή η άποψή σου και θα ήταν καλό εάν (ακόμα μια φορά) το Ισραήλ ήταν αξιόπιστος μακροχρόνιος σύμμαχος , κάτι που δεν θα είναι ποτές . Ακόμα και σήμερα δεν έχουν μετανοήσει για τον ανθελληνισμό τους ! Θυμάμαι πριν από λίγα χρόνια ένα σχόλιο ενός ισραηλινού βουλευτή να λέει τον Νετανιαχου «Ελληνιστή» γιατί ήθελε να κάνει άνοιγμα στους Παλαιστίνιους . Ήταν βρισιά !
  Με τέτοιους εξτρεμιστές θέλεις να κάνεις ? Προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου !
  Αυτό που λες , εάν το πάρουμε για το σήμερα , είναι γενιτσαρισμός ! Θα γίνουμε τα δεκανίκια των Εβραίων . Για μια χούφτα δολάρια ? Και αυτά θα μας τα πάρουν μιας και θα μας προτείνουν «γενναιόδωρα» να μας βγάλουν τα πετρέλαια και αυτοί ! Αρκετά οι διάφοροι ξάδελφοι τους μας ρουφάνε το αίμα δεν χρειάζεται να έρθουν και άλλοι !
  Για τεχνολογική εισροή , πιστεύεις πώς δεν έχει μυαλά η Ελλάδα ? Ξέρεις πώς έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό πτυχιούχων στην Ευρώπη ! Όλοι φεύγουν στα ξένα γιατί το κράτος (αλλά τι κράτος θα μου πεις) δεν τους αξιολογεί ! Να σταματήσουμε πρώτα απ’όλα να εκλέγουμε άχρηστους , να σταματήσει οι οικογενειοκρατία και η λαμογιά !
  Η Ελλάδα είναι πλούσια χὠρα και πρέπει να κοιτάξουμε το συμφέρον μας για μια φορά , τα πολύτιμα δώρα της φύσης να μας ωφελούν επιτέλους και όχι να μας μοιράζουν τα ψίχουλα !
  Ελλάδα και μόνο Ελλάδα είναι ο μονόδρομος !
  Μέχρι σήμερα με ΚΑΝΈΝΑΝ «σύμμαχο» δεν τα βρήκαμε γιατί τα περιμέναμε όλα έτοιμα και με λίγη (πολύ)αφέλεια .
  Αντί να ψάχνουμε για αόρατους «φίλους» καλύτερα να καθαρίσουμε πρώτα από μέσα και νέα ανοικοδόμηση της κοινωνίας . Μόνο έτσι θα μας σεβαστούν μιας και θα έχουμε βρει εμείς τον δικό μας σεβασμό !
  Από μέσα θα έρθει η σωτηρία φίλε , ποτές από ξένους ! Αυτά είναι αυταπάτες , όλη μας η ιστορία μας μας το διδάσκει (όχι η Ρεπουσιανή , η άλλη , η σωστή)!

  Νά’σε καλά

 58. Φίλε Mha yai , όσα λες με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο.
  Ξέρω τι παίζεται χρόνια με το Ισραήλ σε σχέση με την Ελλάδα.
  Δεν ξεχνάω ποτέ τον Κίσινγκερ και τα τι πρεσβεύει για την πατρίδα μας.
  Αυτοί βλέπουν μόνο το συμφέρον τους και επειδή το συμφέρον τους συμπίπτει με το δικός μας συμφέρον , έλεγα μήπως είναι μια καλή ευκαιρία για την Ελλάδα μας και μόνο γι’ αυτό.
  Όσο για τα Ελληνικά μυαλά, είναι ικανά για οτιδήποτε, δεν υστερούν πουθενά, ίσα, ίσα.
  Το θέμα είναι τα πουλημένα κορμιά και το άχρηστο αναξιοκρατικό σύστημα που διώχνει τα λαμπρά μυαλά της Ελλάδας και πουλάει τις μεγάλες καινοτόμες εφευρέσεις τον Ελληνικών αυτών μυαλών.
  Και εσύ να είσαι καλά Mha yai και να ξέρεις ότι όσα έγραψα είναι μόνο η προσωπική μου άποψη με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας μας που και εσύ την αγαπάς όσο και εγώ γι’ αυτό και σε θεωρώ φίλο μου.

 59. Φίλε Μιλήσιε , ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια . Το να έχεις την άποψή σου δεν είναι καθόλου πρόβλημα , κανείς δεν είναι αλάθητος (εάν λάθος υπάρχει) ! Μέσα από τα πολλά λόγια θα βγει και μια αλήθεια , μόνο καλό κάνει !
  Κατάλαβα πολύ καλά τι εννοούσες φίλε και τα σχόλια μου είναι «εμπνευσμένα» από εμπειρία . Πρέπει να ξέρεις πώς στους 3 μήνες τους 2 τουλάχιστον είμαι έξω , έξω από την Ευρώπη εννοώ . Αυτά που βλέπω και ακούω με κάνουν να έχω πολύ , μα πολύ «καυτερή» άποψη σε πολλά θέματα . Δεν συνηθίζω να μασάω τα λόγια μου και ας δεν αρέσει !
  Η άποψή μου για τους Εβραίους δεν έχει τίποτα ρατσιστικό και ας το καταλαβαίνουν έτσι μερικοί , δεν μου καίγεται καρφί ! Απλά τους έχω ζήσει από κοντά και ξέρω και τα στραβά τους και τα καλά τους ! Έχω καταλάβει πώς όσο μετριοπαθείς και να θέλουν να φανούν παραμένουν κατά βάθος ο «περιούσιος» λαός με το σύμπλεγμα που ακολουθεί ! Κάπου κάπου τους ξεφεύγει και καταλαβαίνεις τι πιστεύουν και τι θέλουν !
  Βεβαίως και αγαπώ την Ελλάδα και γιαυτό οργίζομαι με μερικούς που δίνουν εύκολα επίθετα . Για να έχεις καλή προσέγγιση θα σου πω πώς ζούσα έξω από μικρό παιδί(46 χρόνια) και δεν μπορείς να φανταστείς τι καθημερινή μάχη είναι το να κρατάς την γλώσσα σου και τα έθιμά σου ζωντανά ! Ποτές δεν έχω πάρει άλλη υπηκοότητα , μόνο άδεια αναμονής , γεννήθηκα και θα πεθάνω Έλληνας και Καλαματιανό-μανιάτης και σε όποιον αρέσει !

  Καλή σου νύχτα

 60. Γεια σου ρε Mha yai (αν μου το επιτρέπεις αφού πρέπει να εόμαστε κοντά και ηλικιακά).
  Κι εγώ έχω ζήσει έξω αρκετά χρόνια.
  Δεν έχω τις δικές σου εμπειρίες βέβαια.
  Σέβομαι τις εμπειρίες και τις γνώσεις σου.
  Ούτε κι εγώ έχω πάρει άλλη υπηκοότητα, Έλληνας έφυγα, Έλληνας γύρισα και Έλληνας θα παραμείνω μέχρι να πεθάνω.
  Να είσαι καλά φίλε Mha yai .

 61. Καλησπέρα Μιλήσιε

  LOL !Ελεύθερος να με λες όπως γουστάρεις ……εκτός από Τούρκο !
  Αλλά για ποια ηλικία μιλάς ? Εγώ είμαι νέο παιδί ! Ξαναπαντρεύτηκα πριν ένα χρόνο , νέο παιδί σου λέω ! Χαχαχαχαχαχα !
  Όταν βολτάρω με τον γιο μου που έκλεισε τα 28 μοιάζουμε για αδέλφια ! Μάλλον θα με κρατά καλά το σπορ (και το Καλαματιανό ελαιόλαδο).
  Ακούς εκεί κοντά στην ηλικία ! LOL

  Καλή σου νύχτα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s