ΕΛΛΑΔΑ / ΙΣΡΑΗΛ

Δήλωση του Πρεσβευτή του Ισραήλ στην Αθήνα


O πρεσβευτής του Ισραήλ στην Αθήνα, κ. Αλί Γιάχια εξερχόμενος από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, δήλωσε ότι ενημέρωσε τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών για την πληροφόρηση που έχει ως προς τις στρατιωτικές ενέργειες που έγιναν εκ μέρους του Ισραήλ, έναντι της ανθρωπιστικής βοήθειας που επιχείρησε να σπάσει το θαλάσσιο αποκλεισμό για τη λωρίδα της Γάζας.

Πρόκειται είπε ο κ. Γιάχια για δυσάρεστη κατάσταση, για την οποία ανησυχούμε και οι δυο χώρες.

Είχαμε ενημερώσει από την αρχή για τους κινδύνους αυτής της αποστολής, εντός της οποίας υπάρχουν και εξτρεμιστικές ομάδες που θέλουν να βοηθήσουν τη Χαμάς. Όποιος θέλει να βοηθήσει τους Παλαιστίνιους, υπάρχουν άλλοι επίσημοι δίαυλοι μέσω του Ισραήλ και μέσω της παλαιστινιακής αρχής.

Ο πρεσβευτής του Ισραήλ είπε ότι το σημείο που σημειώθηκαν οι συγκρούσεις είναι στρατιωτική περιοχή, αρνήθηκε όμως να απαντήσει αν είναι διεθνή ύδατα.

ΠΗΓΗ

5 thoughts on “Δήλωση του Πρεσβευτή του Ισραήλ στην Αθήνα

  1. Η Ελλάδα πρέπει να μείνει ουδέτερη ή να συνταχθεί με το Ισραήλ σε απότερο χρόνο. Ασε τις δύο τοπικές υπερδυνάμεις να βγάλουν τα μάτια τους και εμείς κάνουμε σκούπα στο τέλος.

  2. Συμφωνώ με τον Χρήστο. Ίσως και η κρίση στις σχέσεις τους οφελεί την Ελλάδα έναντι της Τουρκίας αν συνταχθεί με την πολιτική της ΕΕ στην περίπτωση αυτή.

  3. Έτσι έ; Μια ζωή ουδέτεροι με το κόλο σκυμμένο. Δεν θάχει άλλη ευκαιρία. Χτυπάτε στο ψαχνό. Όλοι.

  4. Ίσως, ίσως, αυτή να είναι η χρυσή ευκαιρία της Ελλάδας.
    Κατά την ταπεινή μου γνώμη πρέπει να πάρει καθαρά το μέρος του Ισραήλ μόνο και μόνο για το συμφέρον της Ελλάδας μας.

  5. 1.ΔΕν γίνεται να κανουν καμιά μαμακία οι Τούρκοι να γρλασει και το παρδαλό κατσίκι να ησυχάσουμε κι’εμείς λιγο;Το Ισραήλ ,και με αυτό εννοώ την αποφασιστική τους σταση στα συμφέροντα τους,είναι παράδειγμα προς μίμηση για μας,ασχετα εαν δεν εγκρίνουμε, και δικαίως,την επεκτατική τους πολιτική απεναντι στην Παλαιστίνη.Σε μια στρατιωτική αναμέτρηση με την Τουρκία,η μεγαλη αριθμιτική υπεροχή της Τουρκιας δεν θα παιξει κσνενα ρολο λογω της μη υπαρξεως χερσαίων συνόρων.Και θα δούνε τον ουρανό σφοντιλη.Αλλα,δυστυχώς,οι Τούρκοι δεν είναι τοσο βλάκες,και θα δωσουν…τοπο στην οργή χαριν της..ειρήνης στη περιοχή.Βλεπεις δεν εχουν να κάνουν με εμας.Δημήτρης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s