ΕΛΛΑΔΑ / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ / Εξοπλισμοί / OIKONOMIA

Εκτός λιτότητας τα εξοπλιστικά συμφώνησαν Βενιζέλος – Σαμαράς.


 

Εκτός οικονομικής κρίσης τέθηκαν τόσο από τον υπουργό Αμυνας Ε. Βενιζέλο όσο και από τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντ. Σαμαρά τα εθνικά και εξοπλιστικά θέματα της χώρας.

Και οι δυο, χθες, στη συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Αμυνας, συμφώνησαν ότι χρειάζεται συναίνεση για τα εθνικά θέματα, καθώς και ότι η οικονομική δυσπραγία δεν επηρεάζει την αμυντική και εξωτερική πολιτική της χώρας. Το κλίμα χαρακτηρίστηκε πολύ καλό και από τις δυο πλευρές. Οπως είπε ο υπουργός Αμυνας στις δηλώσεις του, «αποτελεί θεσμική υποχρέωση να ενημερώσουμε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χωρίς κανέναν φραγμό απορρήτου».

Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι «συζητήσαμε για κρίσιμα ζητήματα και ενημερώσαμε την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας για τη στέρεα άποψή μας, πως πρέπει πάση θυσία η οικονομική δυσπραγία να μην επηρεάσει το πολύτιμο αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και το ηθικό και το φρόνημα των στελεχών».

Σχετικά με το ασφαλιστικό των ενστόλων ο κ. Βενιζέλος είπε ότι θα περιμένει τη διαμόρφωση του γενικού ασφαλιστικού αλλά και του ασφαλιστικού των δημοσίων υπαλλήλων και μετά θα γίνει η επεξεργασία ρυθμίσεων για ενστόλους.

ΠΗΓΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s