ΙΣΡΑΗΛ / Τουρκία

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ


ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ για περαιτέρω όξυνση στις σχέσεις Ισραήλ – Τουρκίας και φόβους για γενίκευση της κρίσης στη Μέση Ανατολή εκφράζει και η ελληνική κυβέρνηση, μετά χα χθεσινά γεγονότα ανοικτά της Γάζας σε διεθνή ύδατα.

Έλληνες διπλωμάτες είχαν ήδη ενημερώσει την ελληνική κυβέρνηση για σφοδρή σύγκρουση Τουρκίας – Ισραήλ υπολογίζοντας τα δεδομένα των τελευταίων μηνών, ενημερώνοντας ότι: Πρώτον, το έργο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων της Τουρκίας για ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστίνους στηρίζεται οικονομικά, πολιτικά και επικοινωνιακά από την τουρκική κυβέρνηση, ενώ πολλές φορές τους τελευταίους μήνες ο ίδιος ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρ. Τ. Ερντογάν έχει εκφραστεί με πολύ θετικά λόγια σε αυτή τη δράση.

Δεύτερον η ανάληψη κυρίαρχης θέσης στη Μέση Ανατολή αποτελεί βασικό στόχο της νέοοθωμανικής (όπως έχει ονομαστεί) στρατηγικής της γείτονας χώρας.

Στρατηγική.

Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής η Τουρκία ενισχύει το φιλόαραβικά αλλά και τα φιλομουσουλμανικό στοιχείο της εξωτερικής της πολιτικής, εξ ου και οι κινήσεις στήριξης σε Ιράν ή Παλαιστίνη, έτσι ώστε να μπορέσει να εμφανιστεί ως βασική εκπρόσωπος των αραβικών και μουσουλμανικών χωρών της περιοχής. Σε ότι αφορά το Ισραήλ, η ελληνική πλευρά εκτιμά ότι θα σκληρύνει τη στάση του, καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν ενισχυθεί οι ακραίες φωνές του εσωτερικού πολιτικού συστήματος και έχουν αποδυναμωθεί (τόσο που κινδυνεύουν να περιθωριοποιηθούν ή και να εξαφανιστούν) οι μετριοπαθείς ισραηλινές δυνάμεις.

Εξ όλων αυτών, οι εκτιμήσεις της ελληνικής διπλωματίας είναι ότι αν δεν υπάρξει ισχυρή πολιτική αντίδραση του διεθνούς παράγοντα μέσω του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αναμένεται γενίκευση της κρίσης στη Μέση Ανατολή και μεγαλύτερη ένταση ανάμεσα στην Τουρκία και το Ισραήλ.

ΠΗΓΗ: (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ – ΣΕΛ 14)

8 thoughts on “ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

 1. ΔΕν γίνεται να κανουν καμιά μαμακία οι Τούρκοι να γρλασει και το παρδαλό κατσίκι να ησυχάσουμε κι’εμείς λιγο;Το Ισραήλ ,και με αυτό εννοώ την αποφασιστική τους σταση στα συμφέροντα τους,είναι παράδειγμα προς μίμηση για μας,ασχετα εαν δεν εγκρίνουμε, και δικαίως,την επεκτατική τους πολιτική απεναντι στην Παλαιστίνη.Σε μια στρατιωτική αναμέτρηση με την Τουρκία,η μεγαλη αριθμιτική υπεροχή της Τουρκιας δεν θα παιξει κσνενα ρολο λογω της μη υπαρξεως χερσαίων συνόρων.Και θα δούνε τον ουρανό σφοντιλη.Αλλα,δυστυχώς,οι Τούρκοι δεν είναι τοσο βλάκες,και θα δωσουν…τοπο στην οργή χαριν της..ειρήνης στη περιοχή.Βλεπεις δεν εχουν να κάνουν με εμας.Δημήτρης

 2. Το Ισραήλ έχει κάθε δικαίωμα στην Αυτοάμυνα!

  Ντοκουμέντο

  στο link

  http://wp.me/p9GCU-bL

  Το Ισραήλ έχει κάθε δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Οι Παλαιστήνιοι είναι απέίθαρχοι, εν αντιθέση με τον δικό μας Πρωθυπουργό, ένω παράλληλα αντιστέκωνται στο δικαίωμα του Περιούσιου (C) λαού του Θεού (R) να κυριαρχήσει στην Περιοχή.

  Την εντολή την έχει δώσει ο ίδιος ο Θεος!

  “6 Κύριος ὁ Θεὸς ἡμῶν ἐλάλησεν ἡμῖν ἐν Χωρὴβ λέγων· ἱκανούσθω ὑμῖν κατοικεῖν ἐν τῷ ὄρει τούτῳ· 7 ἐπιστράφητε καὶ ἀπάρατε ὑμεῖς καὶ εἰσπορεύεσθε εἰς ὄρος Ἀμορραίων καὶ πρὸς πάντας τοὺς περιοίκους Ἄραβα, εἰς ὄρος καὶ πεδίον καὶ πρὸς λίβα καὶ παραλίαν γῆν Χαναναίων καὶ Ἀντιλίβανον ἕως τοῦ ποταμοῦ τοῦ μεγάλου Εὐφράτου. 8 ἴδετε, παραδέδωκεν ἐνώπιον ὑμῶν τῆν γῆν· εἰσπορευθέντες κληρονομήσατε τὴν γῆν, ἣν ὤμοσα τοῖς πατράσιν ὑμῶν, τῷ Ἁβραὰμ καὶ Ἰσαὰκ καὶ Ἰακὼβ δοῦναι αὐτοῖς καὶ τῷ σπέρματι αὐτῶν μετ᾿ αὐτούς. 9 καὶ εἶπα πρὸς ὑμᾶς ἐν τῷ καιρῷ ἐκείνῳ λέγων· οὐ δυνήσομαι μόνος φέρειν ὑμᾶς”

  ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟΝ Α’

  Επίσης δίνει εντολή να μην μείνει ούτε σπέρμα απο τον εχθρο!

  3 καὶ παρέδωκεν αὐτὸν Κύριος ὁ Θεὸς ἡμῶν εἰς τὰς χεῖρας ἡμῶν, καὶ τὸν Ὢγ βασιλέα τῆς Βασὰν καὶ πάντα τὸν λαὸν αὐτοῦ, καὶ ἐπατάξαμεν αὐτὸν ἕως τοῦ μὴ καταλιπεῖν αὐτοῦ σπέρμα.

  ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟΝ Γ’

 3. Κάποιος σύμβουλος του Ελευθερίου Βενιζέλου έλεγε(κάπως έτσι): » Στον τούρκο, άμα του δείξεις τα μπροστινά σου, παίρνει δρόμο και άμα του δείξεις τα πισινά σου, παίρνει φόρα»
  Οι Ισραηλινοί τους έδειξαν τα μπροστινά τους, άρα σίγουρα θα πάρουν δρόμο και θα τρέχουν ατελείωτα. Εμείς πάλι, δείξε και ξαναδείξε τα πισινά μας, μας έχουν ταράξει στο…………….

 4. Παιδια μην νομιζετε οτι οι Εβραιοι ειναι τιποτα καλοι ανθρωποι,σκατα ειναι και αυτοι,τωρα αν ειναι αν συγκρινουμε Τουρκους και Εβραιους δεν ξερω ποιος μπορει να βγει καλυτερος η χειροτερος ενα ξερω μονο και οι δυο ειναι αξιοι για φτυσιμο.

 5. ‘Αν ο πόλεμος πιαστεί από κάτω λίγα θα πάθετε, αν πιαστεί από πάνω θα καταστραφείτε.

  ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ

 6. Φίλε dimitrios, οι εξελίξεις μέχρι στιγμής είναι ανατριχιαστικές και παραπέμπουν πράγματι με ευκολία στο Θείο.

 7. Οι τούρκοι μπορεί να φωνάζουν αλλά πόλεμο δεν θέλουν.
  Οι Ισραηλινοί γνωρίζουν πολύ καλά τι θέλουν γι’ αυτό αυτό που κάνουν το κάνουν αποφασιστικά για να αποτρέψουν ένα πόλεμο που θα προέλθει από την ενδεχόμενη αδυναμία τους να επέμβουν σε κάτι απ’ το οποίο νομίζουν ότι απειλούνται.
  Η ευρώπη δήθεν τα βάζει με τους Ισραηλινούς, αλλά κατά βάθος θεωρεί ότι οφελείται από αυτή τη κατάσταση.
  Η Αμερική στηρίζει το κράτος του Ισραήλ, αλλά το θεωρεί κάτι σαν υποχρέωση να κρατάει και κάποιες αποστάσεις.
  Οι υπόλοιπες Αραβικές χώρες είναι διχασμένες, αλλά η στάση τους δείχνει πως δεν θέλουν ουσιαστική λύση στο πρόβλημα καθότι μια λύση θα εξασθενούσε το δικαιολογημένο αντιεβραικό μένος τους.
  Η Ελλάδα κι’ αυτή δεν ξέρει τι θέλει…στριμωγμένη καθώς είναι απ’ την δυσμενή της οικονομική θέση. Οι δανειστές της είναι και εβραίοι και προσέχει έτσι τι λέει καθότι είναι σε πολύ μειονεκτική κατάσταση.
  Οι υπόλοιποι απλά κάνουν ανακοινώσεις υποχρεωμένοι απ’ το θεσμικό τους ρόλο.
  Άφησα τελευταίους τους Παλαιστίνιους οι οποίοι αντίς να ακούν τους θερμοκέφαλους που το μόνο που δεν θέλουν είναι Η Ειρήνη, είναι καλύτερα να βασιστούν στους εαυτούς τους.
  Πρέπει να απεμπλακούν από το σύνδρομο του αδύνατου που μπορεί να επιβιώσει μόνο με εξωτερική βοήθεια.
  Η ειρήνη θέλει κάποιες θυσίες που πρέπει να κάνουν γιατί το πανίσχυρο εβραικό οικονομικό λόμπυ τους θέλει πάντα οργισμένους που αναγκάζονται να κάνουν λάθη, έτσι ώστε να έχει αιτία το Ισραήλ να επεμβαίνει.
  Οι διάφοροι ακτιβιστές πολλές φορές βλάπτουν την υπόθεση των παλαιστινίων για την οποία παλεύουν.
  Με κάποια όπλα που από απερισκεψία είχαν κάποιοι, ενώ η αποστολή ήταν να προωθήσει εφόδια στους κατοίκους της Γάζας….έδωσαν στους κομμάντος την ευκαιρία να επέμβουν και να αιματοκυλίσουν μια επιχείρηση που είχε το ηθικό πλεονέκτημα.
  Έτσι αυτό που συνέβη σε λίγες μέρες θα επισκιαστεί από κάποιο άλλο γεγονός. Η υπόθεση θα κλείσει με κάποιο ψήφισμα, κάποιοι οργισμένοι ακτιβιστές θα γεμίσουν τα ΜΜΕ με δηλώσεις…πολλοί θα πούν μπράβο γιατί το έκαναν αυτό καιθα καταδικάσουν τους ισραηλίτες…πολλοί στα σκοτεινά θα χαμογελούν γιατί για μια ακόμη φορά η δύναμη επιβλήθηκε της αδυναμίας και απλά έτσι θα συνεχιστεί το γαιτανάκι των εντυπώσεων από την πιο ταραγμένη περιοχή του πλανήτη.
  Εγώ δεν θα υπερασπιστώ κανένα…γιατί από την ιστορία έμαθα πως ποτέ μετά από τη βία ήρθε η Ειρήνη και η συννενόηση. Η βία φέρνει Βία και το αίμα ξεπλένεται πάντα με άλλο αίμα. Αυτόν που θα υπερασπιστώ θα είναι αυτόν που θα υψωθεί πάνω απ’ τα ανθρώπινα και θα τα καταφέρει να ενώσει τους δύο λαούς. Αυτόν τον άλλο που προς στιγμή δεν υπάρχει και που θα φανεί ίσως σε χρόνο ανύποπτο.
  Αυτόν που θα καταφέρει το αδιανόητο…το μόνο που θα φέρει την ειρήνη…ένα ιστορκό συμβιβασμό, μέσα απ’ τον οποίο θα υπάρξουν δύο κράτη που το ένα θα σέβεται το άλλο.
  Δυο φιλικά κράτη που οι πολίτες τους θα αισθάνονται πως οφείλουν την εκτίμηση οι μεν προς τους δε. Δυο κράτη που πολλοί δεν τα θέλουν, αλλά οι λαοί των δύο αντιμαχόμενων πλευρών πρέπει να προσπαθήσουν γι’ αυτό ξεπερνόντας τα μίση που τους χωρίζουν.

 8. Οι Ισραηλινοί δεν κολώνουν με τους Τουρκαλάδες, τους ξέρουν καλά ότι φωνάζουν αλλά πόλεμο δεν τολμούν να κάνουν. Οι δικοί μας οι μακάκες κατουριούνται επάνω τους μήπως και θυμώσουν οι Μεμέτες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s