ΔΙΕΘΝΗ / ΙΣΡΑΗΛ / Τουρκία

ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΣΤΟΛΙΣΚΟΥ.


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

*ΘΕΩΡΩ ότι όλη αυτή δύναμη (περίπου 700) που ήθελε να μεταβεί στη ΓΑΖΑ δεν ήταν ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ.

Αν ήταν θα δέχονταν να πάνε στην ΑΣΝΤΟΝΤ, να ξεφορτώσουν, να βάλουν την βοήθεια σε φορτηγά και μέσα από τις γνωστές χερσαίες εισόδους να περάσει η βοήθεια και οι ακτιβιστές στην ΓΑΖΑ. Αν ήσαν ανθρωπιστές τότε θα αποδέχονταν να μεταφέρουν το δέμα των γονιών του επί 4ετία αιχμαλώτου Ισραηλινού δεκανέα ΣΑΛΙΤ, που ήθελαν να του στείλουν οι ταλαίπωροι γονείς του.

*ΘΕΩΡΩ ότι αν ήσαν όλοι τους ειρηνιστές δεν θα αντιδρούσαν με αυτό τον τρόπο απέναντι στους Ισραηλινούς. Και ειδικά οι Τούρκοι που ήσαν στο επικεφαλής πλοίο που έγιναν τα επεισόδια δεν μου φαίνονταν τέτοιοι. Οι κομάντος δεν περίμεναν τέτοια σθεναρά αντίσταση, που μου θύμισε λίγο αυτό που είχε γίνει πριν 10 χρόνια δηλαδή την αντίδραση του πλήθους στη ΡΑΜΑΛΑ της Δυτικής Όχθης (τάσεις λυντσαρίσματος). Το πλοίο των Τούρκων – είμαι πεπεισμένος – ότι είχε ανάμεσα στους 390 ορισμένα προβοκατόρικα – επιθετικά και ακραία στοιχεία.

Επί δυο εβδομάδες οι Ισραηλινοί ζητούσαν από την Τουρκική κυβέρνηση να μην αποπλεύσει το πλοίο για κάτω. Και οι Τούρκοι τα δικά τους… Ήταν πλοίο της ΙΗΗ… Άρα υπήρχαν άτομα με καταχθόνιες σκέψεις… Δεν είναι τυχαίο αυτό που είπαν χθες ότι στο μέλλον αυτού του είδους τα πλοία θα συνοδεύονται από πολεμικά!

*ΘΕΩΡΩ ότι από πλευράς Ισραηλινών έγινε κακή εκτίμηση. Πρώτο δεν είχαν επαρκείς πληροφορίες για το τι άνθρωποι ήσαν στο Τουρκικό πλοίο. Έπρεπε να στείλουν μεγαλύτερη δύναμη κομάντος. Κάκιστα έπραξαν με το να υποβαθμίσουν την απειλή. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ. Επίσης είχαν να κάνουν με μια ομάδα που ήξερε να κάνει ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ και ΜΕDIA επιχειρήσεις. Οι άνθρωποι στα πλοία ήταν κατάλληλα εκπαιδευμένοι στις νέες μορφές τεχνολογιών. (TWITTER-FLICK-YOUTUBE κλπ). Αυτή την φορά οι ψυχολογικές επιχειρήσεις των Ισραηλινών υστέρησαν. Ο Ισραηλινός Α/ΓΕΝ είπε ότι «τα πράγματα θα μπορούσαν να πάνε και χειρότερα».  Ναι αλλά θα μπορούσαν να εξελιχθούν και καλύτερα.

ΠΗΓΗ

2 thoughts on “ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΣΤΟΛΙΣΚΟΥ.

  1. Κύριε Λουκά, πολλές απαντήσεις έδωσα, αλλά για μία φορά ακόμα εχάθησαν. Το καταδοτικό σας έργο θαύμασα. Να μην το ξανακάνετε σε κανένα άλλον.

  2. Προφανώς αγνοείς το γεγονός ότι κρατούνται από το Ισραήλ Έλληνες πολίτες, οι οποίοι μάλιστα συνελήφθησαν στα Διεθνή Χωρικά Ύδατα.΄Έχεις καταλάβει ότι ο ίδιος ο αποκλεισμός της Γάζας είναι παράνομος;;

Σχολιάστε