"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

«Προσβλητικό να μας βλέπουν ως εγκληματίες…»


Δηλώνει προβληματισμένος με την απαξίωση των πολιτικών…

 

Εξαιρετικά «ευδιάκριτη» και απόλυ­τα προσδιοριστική τοποθέτηση επί όλων των θεμάτων της τρέχουσας πολιτικής επι­καιρότητας, ώστε να καταγραφούν με τον καλύτερο τρόπο οι θέσεις και απόψεις του, πραγματοποίησε χθες το εκ των κορυφαί­ων στελεχών του ΠΑΣΟΚ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης Βενιζέλος.

Για το Βατοπαίδι, την πρόσκληση των πρώην πρωθυπουργών στις Εξεταστικές, αλλά και τον εκσυγχρονισμό του τρόπου λειτουρ­γίας των τελευταίων ώστε να καταστούν πιο αποτελεσματικές στο μέλλον, καθώς και την έκδηλη πικρία για αυτές τις εκτοξεύσεις κατηγοριών εναντίον των πάντων, ήταν μερι­κά από τα θέματα επί των οποίων τοποθε­τήθηκε ο κ. υπουργός.

Ο κ. Βενιζέλος, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή ΥΕΘΑ Πάνο Μπεγλίτη, προ­σήλθε «εκτός προγράμματος» στο «Δώμα του ΓΕΝ», αφού ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πτέ­ραρχος (Ι) Γιάννης Γιάγκος, και οι υπό­λοιποι αρχηγοί των τριών Γενικών Επιτε­λείων είχαν τελειώσει ουσιαστικά τον καφέ και τη φιλική συζήτηση τους με τους στρατιωτικούς  συντάκτες και δεν άφησε «τίπο­τα να πέσει κάτω», απαντώντας με θέσεις που εντυπωσιάζουν και θα συζητηθούν.

Ερωτηθείς για τη «χορηγία» που επι­καλέστηκε ο κ. Μαντέλης, ο κ. Βενιζέλος, αφού ανέπτυξε «όσο πιο απλά μπορούσε», όπως τόνισε, τη νομική διαφορά μεταξύ χορηγίας και δωροδοκίας, («η δωροδοκία συνδέεται πάντα με συγκεκριμένες πράξεις. Η χορηγία όχι. Η χορηγία από μόνη της δεν είναι παράνομη. Η δωροδοκία όμως χρειάζεται πράξη, να λάβεις δηλαδή χρή­ματα για να κάνεις κάτι»), έφερε μόνο του το παράδειγμα του Βατοπαιδίου. Στο Βατοπαίδι ως τώρα δεν έχουμε δωροδοκία, αλλά εσφαλμένη εκτίμηση, που μπορεί όμως να οφείλεται σε δωροδοκία, αν αποδειχτεί κάτι τέτοιο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας των Εξεταστικών Επιτροπών, μετά τις τελευ­ταίες «ευτράπελες» εξελίξεις περί «ντου­λάπα» ή μέλους της κυβέρνησης» κ.λπ. ήταν απόλυτα σαφής: «Πρέπει η διαδικα­σία και η μέθοδος λειτουργίας των Εξετα­στικών Επιτροπών να γίνει αντικείμενο επα­νεξέτασης, ώστε να στείλουμε το μήνυμα που πρέπει για τον τρόπο που λειτουργεί το Κοινοβούλιο σχετικά με την κάθαρση και τη διαφάνεια. Γιατί καμιά φορά το μικρό υπονομεύει το μεγάλο. Και πρόσθεσε: «Για­τί δεν μπορεί να διαχέεται {ενν. η κατηγο­ρία) επί δικαίους και αδίκους και επ’ αόρι­στον. Πρέπει να τελειώνουμε με αυτή την κατάσταση».

Απαντώντας στο ποια είναι η θέση του για τις κλήσεις σε Εξεταστικές Επιτροπές πρώην πρωθυπουργών, ο κ. Βενιζέλος τόνι­σε με έμφαση: «Αν έχουν πράγματα να πουν στις Εξεταστικές Επιτροπές οι πρώην πρω­θυπουργοί, ναι. Αν είναι όμως να τους πας για να τους ρίξεις ως βορά, τότε όχι. Και αυτό δεν είναι μόνο για τους πρώην πρωθυπουργούς, αλλά για όλους τους ανθρώπους».

Σε άλλο σημείο ο ίδιος, αφού διευκρί­νισε ότι «τον πίκρανε το φαινόμενο», ανα­φερόμενος στην κυνική ομολογία του πρώ­ην υπουργού του ΠΑΣΟΚ κ. Μαντέλη ενώ­πιον της Εξεταστικής Επιτροπής για τη SIEMENS κληθείς να σχολιάσει το φαινό­μενο πρώην υπουργών να αποκτούν περι­ουσιακά στοιχεία μέσω εταιρειών off shore, ήταν απόλυτος, τονίζοντας τα εξής: «Δεν πρέπει οι πολιτικοί «να αγοράζουν μέσω off shore. Αλλωστε,η κοινωνία, η πιάτσα, ξέρει πώς ζει ο καθένας μας».

Τέλος,ο υπουργός σε μια de profoundis εξομολόγηση του τόνισε με έμφαση: «Αν εξακολουθήσει (ο κόσμος) να βλέπει όσους διετέλεσαν υπουργοί ως εγκληματίες και τους νυν υπουργούς ως υποψήφιους εγκλη­ματίες, εγώ δεν θέλω να συμμετάσχω σ’ αυτό ως υπουργός. Για μένα αυτό είναι βαθύ­τατα προσβλητικό».

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ – ΣΕΛ.09 – ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΛΑΒΕΡΗΣ

One thought on “«Προσβλητικό να μας βλέπουν ως εγκληματίες…»

  1. Οταν διαταση τους πιλοτους και οργανωτες της Ελληνο-Ισρηληνικης αεροπορικης ασκησης στην 115ΠΜ να μην ασκηθουν περα απο τον 25ο μεσημβρινο για να μην ενοχληθη η Τουρκια τοτε τι ειναι;;; πατριωτης η υπηκοος;;;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s