ΕΛΛΑΔΑ / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ / OIKONOMIA

Λουκέτο σε δύο στρατιωτικές σχολές.


 

Στο κλείσιμο της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) και της Στρατιωτικής Σχο­λής Αξιωματικών Νοσηλευτών προ­σανατολίζεται η κυβέρνηση προκει­μένου να εξοικονομήσει χρήματα αλλά και περισσότερο χρόνο πραγ­ματικής υπηρεσίας για τους αξιω­ματικούς.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Εθνι­κής Αμυνας προκειμένου να περιο­ρίσει τις λειτουργικές του δαπάνες, μελετά να προσλαμβάνει για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων ιατρούς, οδοντίατρους, φαρμακο­ποιούς, κτηνίατρους, οικονομολό­γους, νοσοκόμες και άλλες ειδικό­τητες, αποφοίτους από τριτοβάθ­μιες κρατικές σχολές μετά από σχετικό διαγωνισμό. Οι επιτυχόντες θα εισάγονται στη συνέχεια σε ΰαρσπωτική σχολή συγκεκριμένης διάρκειας προκειμένου να προσαρ­μοστούν στο στρατιωτικό περιβάλ­λον και πνεύμα που απαιτείται.

Το κράτος έτσι εξοικονομεί:

* Τις μηνιαίες αποδοχές που κα-ταβάλλει στους εισακτέους των σχολών ΣΣΑΣ και ΣΣΑΝ. *Το κό­στος διαβίωσης των σπουδαστών (διατροφή, στέγαση κ.ά.) *Τα πο­λυετή έξοδα εκπαίδευσης τους.

*Το κόστος συντήρησης των κτι­ρίων. *θα οτιο>δκτμεύσει προσωπι­κό που χρησιμοποιεί για τη λειτουρ­γία των σχολών αυτών. *Ακόμη. θα έχουν τους συγκεκριμένους αξιω­ματικούς τέσσερα χρόνια επιπλέον στην ενεργή υπηρεσία καθώς ο χρόνος της φοίτησης τους στις στρατιωτικές αυτές σχολές υπολο­γίζεται στον χρόνο υπηρεσίας.

Βέβαια η ιστορία της Στρατιωτι­κής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων που εδρεύει στη θεσσαλονίκη, ξε­κινά από το 1927. Ωστόσο να σημει­ώσουμε ότι οι σχολές αυτές δημι­ουργήθηκαν καθώς διαπιστώθηκε τότε πως οι απόφοιτοι των Πανεπι­στημίων ήταν δύσκολο να προσαρ­μοστούν σε εκείνη την ηλικία στο στρατιωτικό περιβάλλον.

Όπως μας εξήγησε χθες ο αρ­χηγός ΓΈΕΘΑ πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος σε συνάντηση που είχε με τους συντάκτες του στρατιωτικού ρεπορτάζ, έχει ζητηθεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας να γίνει μελέτη για το κα­τά πόσο μπορεί να κλείσουν οι σχολές αυτές χωρίς να επηρεα­στεί η ομαλή λειτουργία των Ενό­πλων Δυνάμεων.

Στο πνεύμα της εξοικονόμησης χρημάτων εντάσσεται και η κατάρ­γηση της δεύτερης φρεγάτας που περιπολεί στη Σομαλία καθώς επί­σης και η επιστροφή το φθινόπωρο των επτακοσίων Ελλήνων αξιωμα­τικών που συμμετέχουν στην ειρη­νευτική αποστολή στο Κόσοβο.

Λόγω δημοσιονομικού ελλείμμα­τος θα επανεξεταστούν από την αρχή οι εξοπλιστικές ανάγκες προ­κειμένου να πραγματοποιηθούν οι απολύτως απαραίτητες αγορές και να μειωθεί κατά πολύ ο αρχικός προϋπολογισμός για τα επόμενα 10 χρόνια.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ – ΣΕΛ.19

3 thoughts on “Λουκέτο σε δύο στρατιωτικές σχολές.

  1. ΠΟΙΟΣ ΜΩΡΕ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΗΜΑ;
    ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΠΕΣΟΥΝ ΤΑ ΓΑΛΟΝΙΑ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΝΤΡΟΠΗ;

  2. Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΘΑ ΤΑ ΙΣΩΠΕΔΩΣΗ ΟΛΑ. ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΕΡΙΤΡΙΓΥΡΙΖΟΥΝ ΘΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ. ΚΡΙΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΔ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s