ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / Εξοπλισμοί

Διαδικτυακή ψηφοφορία του Fox2 Magazine, στο ερώτημα: «Ποια θεωρείτε κρισιμότερη προτεραιότητα για την ΠΑ»


Στη δεύτερη διαδικτυακή ψηφοφορία του FOX2 MAGAZINE, στο ερώτημα: «Ποια θεωρείτε κρισιμότερη προτεραιότητα για την ΠΑ» έλαβε συνολικά 2.209 ψήφους. Τα ερωτήματα αναλυτικότερα, σε σχέση με τον αριθμό των ψήφων, παρακάτω:

1. Το ΝΜΑ θεωρούν 400 άτομα (18% του συνόλου των συμμετέχοντων στην ψηφοφορία) ως κρίσιμη προτεραιότητα.

2. Την αναβάθμιση των F-16/Mirage 2000 θεωρούν 358 άτομα (16% του συνόλου των συμμετέχοντων στην ψηφοφορία) ως κρίσιμη προτεραιότητα.

3. Νέα συστήματα/όπλα θεωρούν 360 άτομα (16% του συνόλου των συμμετέχοντων στην ψηφοφορία) ως κρίσιμη προτεραιότητα.

4. Την ενίσχυση της επίγειας αεράμυνας θεωρούν 357 άτομα (16% του συνόλου των συμμετέχοντων στην ψηφοφορία) ως κρίσιμη προτεραιότητα.

5. Την ασφάλεια των εγκαταστάσεων θεωρούν 17 άτομα (0% του συνόλου των συμμετέχοντων στην ψηφοφορία) ως κρίσιμη προτεραιότητα.

6. Το νέο εκπαιδευτικό αεροσκάφος θεωρούν 358 άτομα (16% του συνόλου των συμμετέχοντων στην ψηφοφορία) ως κρίσιμη προτεραιότητα.

7. Περισσότερους πολλαπλασιαστές ισχύος (τάνκερ, ΑΣΕΠΕ, αεροσκάφη επίγειας παρατήρησης) θεωρούν 359 άτομα (16% του συνόλου των συμμετέχοντων στην ψηφοφορία) ως κρίσιμη προτεραιότητα.

Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να επισημάνουμε πως η παραπάνω ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε με τα μέσα φιλοξενίας του διαδικυακού χώρου και δεν υφίσταται επιστημονικό πλαίσιο για τη διεξαγωγή αυτής. Με αφορμή την παραπάνω ψηφοφορία θα θέλαμε να προτείνουμε στους επισκέπτες του ιστολογίου μας (FOX2 MAGAZINE) μια ανοιχτή πρόκληση για την αποστολή ενός κειμένου έως 4 σελίδες, βασιζόμενο στο ερώτημα της ψηφοφορίας:

«Ποια είναι η κρισιμότερη προταιρεότητα για την Πολεμική Αεροπορία».

Εάν υπάρξει θετική ανταπόκριση, το κείμενο θα συμπεριληφθεί στην 4η ηλεκτρονική έκδοση του fox2Magazine – όπως ακριβώς έγινε και σε ανάλογη περίπτωση, στην 3η ηλεκτρονική έκδοση.

ΠΗΓΗ

2 thoughts on “Διαδικτυακή ψηφοφορία του Fox2 Magazine, στο ερώτημα: «Ποια θεωρείτε κρισιμότερη προτεραιότητα για την ΠΑ»

  1. Συμφωνώ καί έγω ότι περισσότερο από όλα έχει ανάγκη ή ΠΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΕΣ ΙΣΧΥΟΣ. Όπλα μακρού πλήγματος stand off. Αλλά ΚΑΙ ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΤΑΝΚΕΡ. ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΤΗΤΙΚΑ ΜΕΣΑ. Βεβαίως καί επιπλέον ΑΣΕΠΕ αναβαθμισμένα καί διπλού ρόλου [ διότι τό αντίστοιχο τούρκικο ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ RADAR ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΩΡΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΤΗΣΕΩΝ.

  2. Η αναβάθμιση μερικές φορές είναι πιο ακριβή από την αγορά καινούργιου στο πέρασμα του χρόνου. Τα πρώτα Μ2000 έχουν πολλά χρόνια στην πλάτη τους και η αναβάθμισή τους θα είναι για μικρό χρονικό διάστημα. Ατνίθετα η αγορά των τελευταίων Μ2000-9 που έχουν οι γάλλοι στις αποθήκες και η αλλαγή ρόλου των άλλων θα ήταν πολύ θετική εξέλιξη καθώς θα ανεβάζαμε των αριθμό και την δύναμη κρούσης, καρδίζοντας βάθος χρόνου. Το ίδιο ισχύει και για τα Φ16. Ολα αυτά με την προηπόθεση της φτηνής αγοράς, γιατί για νέα και ακριβά πάμε άνετα σε ραφαλ ή κάτι ανάλογο. Ο πολλαπλασιαστής ισχύως είναι κάτι παράλληλο με τα άλλα, αν και από μόνος του είναι σημαντικός παράγοντας. Η αεράμυνα και τα νέα όπλα επίσης σημαντικά παράλληλα με τα άλλα και τα υπάρχοντα.

Σχολιάστε