"Greek National Pride" blog / ΔΙΕΘΝΗ / Τουρκία

Διχασμένοι οι Τούρκοι για την αντίδραση Ερντογάν.


Ογκώδης διαδήλωση για τη μη λήψη σθεναρών μέτρων εναντίον του Ισραήλ έγινε στη Κωνσταντινούπολη.

 

Νεα, ογκώδης διαδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη στον απόηχο της ισραη­λινής επιδρομής στο «Μαβί Μαρμα­ρά» της νηοπομπής «Στολίσκος της Ελευθερίας» έξω από τη Γάζα την περασμένη Δευτέρα. Αυτή τη φορά, οι Τούρκοι διαδηλωτές δεν διαμαρτυρήθηκαν εναντίον του Ισραήλ, αλλά εναντίον της κυβέρνησης Ερντογάν, διότι δεν προέβη στη λήψη αρκετά σθεναρών μέτρων εναντίον του Ισραήλ, μετά την ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση που οδήγησε στο θάνατο 9 ακτιβιστές.

Βασικός της διοργανωτής ήταν το «Σααντέτ» – το κόμμα της Ευτυχίας – που θεωρείται ισλαμιστικό. Συμ­μετείχε επίσης αντιπροσωπεία από το ίδρυμα για τα ανθρώπινα δικαιώ­ματα, την ελευθερία και την ανθρω­πιστική αρωγή (ΙΗΗ).

Πάντως, το ίδιο το ΑΚΡ του Ερντογάν φαίνεται διχασμένο ως προς τα αίτια της τραγωδίας, κυρίως μετά τη δήλωση του διαμένοντος στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ ιμάμη και ισλα­μιστή διανοούμενου Φετουλάχ Γκιουλέν, που δήλωσε ότι «οι ακτιβιστές δεν θα τα πάθαιναν αυτά αν προη­γουμένως είχαν καταλήξει σε μια συμφωνία με τους Ισραηλινούς για τη Γάζα».

Ορισμένοι δε, έχουν κατηγορήσει το ΙΗΗ ότι έχει δεσμούς με τη Χαμάς. Ο πρόεδρος του, Μπουλέντ Γιλντιρίμ, το διέψευσε, σημείωσε ότι το ίδρυμα είναι «διεθνές» και υπο­στηρίζεται από «Εβραίους, Χριστια­νούς και Μουσουλμάνους».

Σχετικά επίσης με τους 9 νεκρούς, ο Χαλούκ Ιντσε, πρόεδρος του Ιατρο­δικαστικού Συμβουλίου, ανακοινώ­νοντας τα πορίσματα της ιατροδικα­στικής έρευνας, δήλωσε: «Οι εννέα άνδρες που σκοτώθηκαν κατά την έφοδο κομάντος του ισραηλινού ναυ­τικού πυροβολήθηκαν συνολικά 30 φορές. Τα περισσότερα από τα θύματα, που ήταν όλοι Τούρκοι, πυροβο­λήθηκαν από σφαίρες των 9mm πολ­λές από τις οποίες ρίφθηκαν από κοντινή απόσταση. Μια σορός έφε­ρε δύο σφαίρες στο βραχίονα, μία στην πλάτη και μία στο γόνατο. Σε άλλο θύμα υπήρχε μόνο μια σφαίρα ακριβώς στο κέντρο του μετώπου» τόνισε.

Επίσης 24 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Αγκυρας, επτά από τους οποίους είναι σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τους για­τρούς.

Όσο για το ιρλανδικό πλοίο Rachel Corrie που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα, έδεσε το Σάβ­βατο το απόγευμα στο λιμάνι Ασντόντ του νοτίου Ισραήλ, μετά την ανα­χαίτιση του νωρίτερα από το ισραη­λινό πολεμικό ναυτικό χωρίς τη χρή­ση βίας, την ώρα που επιχειρούσε να παραβιάσει τον αποκλεισμό της Γάζας.

Επτά άτομα – ένας Κουβανός και έξι Μαλαισιανοί – που επέβαιναν στο ιρλαν­δικό πλοίο Rachel Corrie έφτασαν στην Ιορδανία στις 09.30 GΜΤ χθες, μετά την απέλαση τους από το Ισραήλ, μετέδωσε ένας ανταποκριτής του Γαλ­λικού Πρακτορείου.

Εφημερίδα: ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ – ΣΕΛ.59

One thought on “Διχασμένοι οι Τούρκοι για την αντίδραση Ερντογάν.

  1. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ
    ΟΤΑΝ ΠΙΝΟΥΝ «ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ»
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ Ν’ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s