"Greek National Pride" blog / ΔΙΕΘΝΗ / ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ / Ε.Ε. / ΗΠΑ / ΙΣΡΑΗΛ / Τουρκία

Περίεργες κινήσεις του Ερντογκάν. Προβληματισμός σε ΗΠΑ & Ε.Ε.


Προσοχή στις κινήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, το επόμενο διάστημα.

 

Απτόητος ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ προετοιμάζει τον επόμενο «γύρο αντιπαράθεσης» με το ΙΣΡΑΗΛ.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ. Ε. ΔΡΟΥΓΟΣ

Πρώτη Ανανέωση: 17.25 – (07.06.2010)

Μήπως πάει σε πρόωρες εκλογές ο Ερντογκάν;

Θα ήθελα να κάνω μερικές επισημάνσεις.

ΠΡΩΤΟ: Από την ημέρα που το κόμμα του ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ήρθε στην εξουσία(και ειδικά μετά την δεύτερη νίκη του) δεν προχώρησε σε καμία απολύτως συμφωνία προμήθειας στρατιωτικού υλικού από το ΙΣΡΑΗΛ. Ότι έχει γίνει τελευταία(μη-επανδρωμένα αεροσκάφη) και ότι απομένει είναι από τις προηγούμενες κοσμικές κυβερνήσεις.

ΔΕΥΤΕΡΟ: Το ΙΣΡΑΗΛ το ήθελαν όλες οι προηγούμενες Τουρκικές κυβερνήσεις γιατί το ΙΡΑΝ, η ΣΥΡΙΑ και το ΣΑΝΤΑΜΙΚΟ ΙΡΑΚ ήσαν εχθροί της ΑΓΚΥΡΑΣ. Από την στιγμή που ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ άλλαξε στάση τότε το ΙΣΡΑΗΛ δεν το θέλει. Είναι πάντως περίεργο πόσο έξω έχουν πέσει οι ΗΠΑ σε κάποιες εκτιμήσεις τους για τον ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ.

ΤΡΙΤΟ: Ο Ερντογκάν ξεκάθαρα δηλώνει φίλος με την ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ και τη ΧΑΜΑΣ. Δεν λέει ποτέ φίλος με τον Λιβανέζικο λαό.

ΤΕΤΑΡΤΟ: Έχει αδρανοποιήσει τον στρατό, τα ΜΜΕ και μεγάλο τμήμα της γραφειοκρατίας. Στις 12 Σεπτεμβρίου θα προσπαθήσει με το κατευθυνόμενο δημοψήφισμα να θέσει υπό τον έλεγχο και την δικαιοσύνη, μέσω των συνταγματικών αλλαγών που προτείνει.

ΠΕΜΠΤΟ: Στην κρίση με τον στολίσκο ουσιαστικά στην Τουρκία «πάντρεψε» τον Ισλαμισμό με τον εθνικισμό. Η επιχείρηση με το στολίσκο ήταν ΗΜΙΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΑΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ.

ΕΚΤΟ: Και δεν μπορώ να αφήσω αυτό τον ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ εκτός σχολιασμού. Αυτός λέει ότι «θέλει να είναι φίλος με όλους.». Μας παραπλανά όλους. Αυτός είναι φίλος μόνο με εκείνους που είναι εχθροί της ΔΥΣΗΣ. Πάρα πολύ σημασία τον έχουμε δώσει. ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ. Αυτός είναι που έχει κομματικοποιήσει και Ισλαμοποίησει την γραφειοκρατία του Τουρκικού ΥΠΕΞ.

Τώρα μετά το θέμα του στολίσκου και επειδή δεν τα πάει και πολύ καλά στο εσωτερικό του ,δεν θα απέκλεια και την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, τώρα που επικρατεί ακραίο πολιτικό κλίμα, ενώ η αντιπολίτευση του επισημαίνει ότι δεν έπρεπε να κινηθεί τόσο έντονα κατά του ΙΣΡΑΗΛ.. Και ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός ΜΠΟΡΙΣΩΦ είπε του ΝΕΤΑΝΙΕΧΟΥ ότι ανησυχεί με τις εξελίξεις…

Πάντως 30 χρόνια πριν το ΙΡΑΝ του Σάχη ΡΕΖΑ ΠΑΧΛΕΒΙ ήταν φιλικά διακείμενο με το ΙΣΡΑΗΛ. Όμως ήρθε ο ΧΟΜΕΪΝΙ και άλλαξε άρδην την κατάσταση. Μήπως η ΤΟΥΡΚΙΑ με διαφορετικό στυλ κινείται προς αυτή την κατεύθυνση μετά από 13 χρόνια φιλίας και στρατιωτικών συμφωνιών με το ΙΣΡΑΗΛ; ΟΨΟΜΕΘΑ…

 

Ανάρτηση: 18.21 – (06.06.2010)

Απτόητος ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ προετοιμάζει τον επόμενο «γύρο αντιπαράθεσης» με το ΙΣΡΑΗΛ για το θαλάσσιο αποκλεισμό της ΓΑΖΑΣ. Στο γραφείο του παρατηρείται υπερκινητικότητα ενώ συναντιέται με διάφορα άτομα που πρόσκεινται στον «πολύ σκληρό πυρήνα» των Ισλαμιστών. Την ίδια στιγμή έχει στείλει στα κατεχόμενα δυο συμβούλους του για επαφές με άγνωστο περιεχόμενο (ο ένας ήταν επί χρόνια συνεργάτης του ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ).

ΠΡΩΤΟ: Συζήτησε το θέμα της εκ μέρους της οργάνωσης ΙΗΗ προμήθειας 7-9 πλοίων τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την άρση του αποκλεισμού της ΓΑΖΑΣ. Μάλιστα λέγεται ότι τα πλοία πιθανότατα να προέλθουν (γιατί είναι πιο γρήγορες οι διαδικασίες) από χώρα της ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ. Για αυτό και ο επικεφαλής της ΙΗΗ ΓΙΛΝΤΙΡΙΜ θα μεταβεί πολύ σύντομα(υποστηριζόμενος χρηματικά από τον ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ και το ΑΚP) για την προμήθεια των πλοίων. Υπάρχει πλέον εντονότατη σχέση του AKP με την ΙΗΗ, ενώ πολλοί δεν αποκλείουν και το ΙΡΑΝ να ενώσει και σε αυτό τον χώρο δυνάμεις με την ΑΓΚΥΡΑ. Μυστικές υπηρεσίες 7 Δυτικών χωρών δείχνουν πάρα πολύ προβληματισμένες από τις κινήσεις της ΤΟΥΡΚΙΑΣ το τελευταίο διάστημα.

ΔΕΥΤΕΡΟ: Σύμφωνα με πληροφορίες από διαφόρους κύκλους ήταν η ΜΕΡΚΕΛ, ο ΣΑΡΚΟΖΙ, ο ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ στρατηγός ΤΖΕΪΜΣ ΤΖΟΟΥΝΣ οι άνθρωποι που του είπαν «να χαλαρώσει λίγο» γιατί επεδίωκε την προηγούμενη Τετάρτη το πρωί να ηγηθεί στολίσκου με κατεύθυνση την κόντρα με τους Ισραηλινούς στην Ανατολική Μεσόγειο. Γνωστοί ραδιοφωνικοί σταθμοί στην Μ ΑΝΑΤΟΛΗ υποστήριζαν ότι η Τουρκία πηγαίνει να ηγηθεί της χαμένης τιμής του ΙΣΛΑΜ και θα σηκώσει τα λάβαρα !!!

ΤΡΙΤΟ: Έχει ζητήσει από την Πέμπτη το βράδυ οι Εισαγγελείς της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας να προετοιμάσουν (!)- μόλις τους δώσει το «πράσινο φως» κατηγορητήρια κατά των ΝΕΤΑΝΙΕΧΟΥ-ΜΠΑΡΑΚ και των ΑΣΚΕΝΑΖΙ-ΜΑΡΑΜ(Αρχηγοί ΕΔ και ΝΑΥΤΙΚΟΥ αντίστοιχα), ως υπευθύνους για το μακελειό στο Τουρκικό πλοίο.!

ΤΕΤΑΡΤΟ: Στην Κύπρο τις τελευταίες ημέρες στα κατεχόμενα έχουν εισέλθει άτομα που έχουν πολύ στενές σχέσεις με ΙΗΗ και το κόμμα του ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ. Επίσης 25 αξιωματικοί του περιβάλλοντος του, μετέβησαν το τελευταίο τριήμερο στα κατεχόμενα ενώ αίσθηση προκαλεί η εκ μέρους κάποιων αξιωματικών «παθητική» στάση απέναντι στα γεγονότα,(συν την μετριοπαθή στάση του ΥΠΑΜ ΓΚΟΝΟΥΛ σε όλη την διάρκεια της κρίσης). Επιπλέον έχει ήδη αντικαταστήσει τον επικεφαλής της ΜΙΤ με τον ΧΑΚΑΝ ΦΙΤΑΝΤ και έχει τοποθετήσει τον ΜΟΥΑΜΑΡ ΓΚΟΥΛΕΡ ως αρμόδιο Υφυπουργό για την ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΞΗ και ΑΣΦΑΛΕΙΑ.(με υπολογίσιμη διαθεσιμότητα επίλεκτων δυνάμεων).

ΠΕΜΠΤΟ: Πληροφορίες φέρουν να προετοιμάζει στην ΤΟΥΡΚΙΑ την πραγματοποίηση ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ περί τα τέλη του χρόνου/φθινόπωρο για τη ΧΑΜΑΣ και την επιθετική πολιτική του ΙΣΡΑΗΛ. Μεταξύ των προσκεκλημένων θα είναι οι Πρόεδροι της ΣΥΡΙΑΣ, του ΙΡΑΝ και άλλες προσωπικότητες, ο Πρόεδρος του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ κλπ.

Από την πλευρά του ο ΝΕΤΑΝΙΕΧΟΥ δεν έχει απαντήσει ακόμα στην πρόταση του ΓΓ/ΟΗΕ για τη σύσταση μιας Διεθνούς Ερευνητικής Επιτροπής υπό Νεοζηλανδική προεδρία που θα εξετάσει τι ακριβώς έγινε επί του τουρκικού πλοίου. Πάντως ορισμένοι Ισραηλινοί πολιτικοί όπως ο Υπουργός Πρόνοιας (προερχόμενος από το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ) ΧΕΡΤΖΟΓΚ επισημαίνουν ότι «θα πρέπει να διατηρηθεί ο αποκλεισμός της ΓΑΖΑΣ ειδικά για τα όπλα, αλλά να γίνει πιο ευέλικτος απέναντι σε άλλα προϊόντα».

ΠΗΓΗ

One thought on “Περίεργες κινήσεις του Ερντογκάν. Προβληματισμός σε ΗΠΑ & Ε.Ε.

  1. ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ. Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΛΛΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΧΟΥΝ…………

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s