Η παλιά καλή σχέση μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης αναβιώνει, όπως είπε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, με την υπογραφή σήμερα το απόγευμα στην Τρίπολη του μνημονίου στρατηγικής οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
Οι σχέσεις Ελλάδας και Λιβύης ήταν πάντα φιλικές αλλά το τελευταίο διάστημα οι οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών υποχώρησαν αισθητά. Τώρα όμως, όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, η συνεργασία των δύο χωρών μπαίνει σε νέες βάσεις και έχει πολύ καλές προοπτικές.
ΘΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ Ο ΚΑΝΤΑΦΙ;
«Ο κ. Ελ Μαχμούντι ελ Μπαγκντάντι αναφέρθηκε ειδικά στο θέμα της ενέργειας και ανακοίνωσε ότι υπεγράφη σύμβαση για την καταβύθιση καλωδίου οπτικών ινών για την ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιών, ένα έργο που, όπως είπε, θα υλοποιηθεί σύντομα από ελληνικές εταιρείες»
Η ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ ΕΙΝΑΙ 6,5 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΩΣΤΟΣΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ Η ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ 85,8 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ