ΔΙΕΘΝΗ / ΙΣΡΑΗΛ / ΚΟΥΡΔΟΙ / Τουρκία

Μυστικοί πόλεμοι στο Κουρδιστάν


Οι σχέσεις μετάξι του Τελ Αβίβ και της Άγκυρας έχουν επιδεινωθεί ιδιαίτερα έπειτα από την έφοδο του Ισραηλινού στρατού κατά του Τουρκικού σκάφους «Mavi Marmar»  στις 31 Μαΐου. Επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στις Τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών για το εξωτερικό, η καθημερινή Τουρκική εφημερίδα «Zaman» δημοσίευσε ένα άρθρο στις 6 Ιουνίου, κατηγορώντας τις Ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες ως συνένοχες για το Κουρδικό αντάρτικο εναντίον της Άγκυρας.

Το Ισραήλ δρα  αποτελεσματικά στο Κουρδιστάν, μόνο όμως με την πλευρά των Ιρακινών: Το Εβραϊκό κράτος ήταν πάντα συνετό ώστε να αποστασιοποιηθεί από το PKΚ . Αυτό οι Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες το γνωρίζουν αρκετά καλά, δεδομένου ότι το Ισραήλ λειτουργούσε πάντα στο Κουρδιστάν σε συνδυασμό με αυτούς.

Η Άγκυρα εκθέτει δημοσίως τους Ισραηλινούς πράκτορες στο Κουρδιστάν ότι συμβουλεύουν το PKK, στην εκτέλεση αντιποίνων εναντίων Τούρκων στρατιωτών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Η υπόθεση “Mavi Marmara” έχει μετατρέψει το πάγωμα που υπάρχει στις σχέσεις μεταξύ τους , σε απόλυτη εχθρότητα. Πρόσφατα μάλιστα έσπασε η συμφωνία που υπήρχε μεταξύ των δύο κρατών για πολλά χρόνια σε επίπεδο άμυνας και πληροφοριών.

(Πηγή Intelligence Online)

One thought on “Μυστικοί πόλεμοι στο Κουρδιστάν

  1. Οι πολιτικοί και οι στρατιωτικοί μας, πούλησαν τους Κούρδους και τον Οτσαλάν στους Τούρκους. Λογικό δεν είναι οι Κούρδοι να βρουν νέους φίλους;
    Δεν υπάρχει ανδρισμός στην Ελλάδα, οι ηγέτες μας δουλεύουν για το καλό της Τουρκίας, έτσι ακριβώς όπως έκαναν το 1974.

Σχολιάστε