"Greek National Pride" blog / ΚΟΥΡΔΟΙ / Τουρκία

Νέες τακτικές απομόνωσης και καταστροφής τουρκικών στρατιωτικών βάσεων ακολουθεί το PKK


Νέα διάσταση στον πόλεμο που διεξάγεται στην Ν. Αν. Τουρκία, εισήγαγαν οι μαχητές του PKK, υιοθετώντας την στρατηγική της σταδιακής απομόνωσης των τουρκικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην περιοχή, από τον τοπικό πληθυσμό και δυσκολεύοντας την ομαλή καθημερινή λειτουργία των εγκαταστάσεων αυτών.

Πιο συγκεκριμένα στις 15 Ιουνίου κοντά, στην πόλη Semdili υποστηρικτές του κουρδικού αγώνα έκαψαν δυο οχήματα που ανήκαν σε ιδιώτες τα οποία μετέφεραν εφόδια στο στρατόπεδο της περιοχής.

Ίδια τακτική ακολουθήθηκε και στην περίπτωση μια εφοδιοπομπής, η οποία μετέφερε οικοδομικά υλικά στο στρατόπεδο Aktutun, όπου Κούρδοι μαχητές σταμάτησαν και πυρπόλησαν τα τέσσερα ιδιωτικά φορτηγά της εφοδιοπομπής. Επιπρόσθετα σε μαρτυρία γυναίκας νεκρού Τούρκου στρατιώτη που υπηρετούσε σε μονάδα της Ν. Αν. Τουρκίας, επισημαίνεται η απομόνωση των στρατιωτών από την τοπική κοινωνία, ο φόβος των στρατιωτών να επισκεφτούν τα γειτονικά χωριά, τα οποία υποτίθεται προστατεύουν από τους μαχητές του PKK και τις δυσμενείς συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούν οι Τούρκοι στρατιώτες στα απομονωμένα φυλάκια ακόμα και στην ενδοχώρα της Τουρκίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το βράδυ της Δευτέρας 14 Ιουνίου προς Τρίτη 15 Ιουνίου μαχητές του PKK κατέλαβαν το αυτοκινητόδρομο που συνδέει τις πόλεις Dersim και Erzincan, σταματώντας διερχόμενα αυτοκίνητα και διεξάγοντας ελέγχους στους οδηγούς που σταματούσαν. Με το πανό που ανήρτησαν οι Κούρδοι μαχητές στον σημείο που είχαν αποκλείσει προειδοποιούσαν τους οδηγούς των διερχόμενων αυτοκινήτων ότι έχουν εισέλθει σε περιοχή του «Αυτονόμου Δημοκρατικού Κουρδιστάν»!

Τέτοιου είδους επιχειρήσεις αποσκοπούν στην εδραίωση της παρουσίας και της εξουσίας των μαχητών του PKK στην περιοχή και την αμφισβήτηση της αποτελεσματικότητα των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και της κυριαρχίας της τουρκικής κυβέρνησης και των οργάνων της στην περιοχή. Αυτού του είδους οι ψυχολογικές επιχειρήσεις με μηδενικές απώλειες για τον άμαχο πληθυσμό, σε συνδυασμό με την αποξένωση και λογιστική απομόνωση των τοπικών στρατιωτικών φρουρών, είτε μέσω αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, είτε μέσω αιφνιδιαστικών επιθέσεων σε εφοδιοπομπές πολιτικές και στρατιωτικές διαμορφώνουν σταδιακά ένα κλίμα ανασφάλειας στα τουρκικά στρατεύματα.

Οι κινήσεις αυτές δημιουργούν συνθήκες απομάκρυνσης των πολιτών από τον τουρκικό Στρατό, αφού πλέον πια το PKK έχει επιλέξει την πραγματοποίηση πολλαπλών επιθέσεων με μικρές ομάδες (8 ατόμων), σε πλειάδα στρατιωτικών στόχων, με κάθε στρατιωτικό όχημα, κάθε στρατιωτική εγκατάσταση είναι πλέον πια ένας πιθανός στόχος. Αποτέλεσμα αυτής της νέας στρατηγικής είναι ακόμα και οι ίδιοι οι Τούρκοι στρατιώτες να αρχίζουν να αναρωτιούνται τι ακριβώς κάνουν στην Ν. Αν. Τουρκία απέναντι σε ένα λαό που δεν τους θέλει.

Αναμφίβολα οι επόμενοι μήνες εγκυμονούν εξελίξεις αφού μετά το αρχικό σόκ των μεγάλων απωλειών των μηνών Μαρτίου Απριλίου Μάιου και Ιουνίου ο τουρκικός Στρατός φαίνεται να προσπαθεί να δράσει, να βγει από τα στρατόπεδα του, με πρώτο παράδειγμα την πρόσφατη εισβολή των ειδικών δυνάμεων του σε βάθος 3 χλμ στο Β. Ιράκ. Ακολουθεί video από ενέδρα των μαχητών του PKK σε εφοδιοπομπή του τουρκικού Στρατού.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s