"Greek National Pride" blog / Εξοπλισμοί

Το ΣΔΟΕ στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για υποβρύχια T.214, εκσυγχρονισμό φρεγατών «S» και offsets


Ελέγχο σε όλους τους εμπλεκόμενους Έλληνες πολίτες και τις εγχώριες εταιρείες που έχουν αναμιχθεί στις προμήθειες των υποβρυχίων Type 214, τον εκσυγχρονισμό των υποβρυχίων του προγράμματος Neptune I & II και του προγράμματος εκσυγχρονισμού των έξι φρεγατών κλάσης “S” ξεκινά το ΣΔΟΕ σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας από το οποίο ζητήθηκαν τα σχετικά στοιχεία των συμβάσεων. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος έχει δώσει σαφείς εντολές στις υπηρεσίες του υπουργείου να διευκολύνουν σε όλες τις περιπτώσεις την έρευνα του ΣΔΟΕ, ανεξάρτητα με το αν εντοπιστούν εμπλεκόμενοι στελέχη των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης ερευνώνται και τουλάχιστον άλλες δύο προμήθειες με υψηλού ενδιαφέροντος αντισταθμιστικά προγράμματα. Μάλιστα σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις ατόμων που εμπλέκονται στις παραπάνω προμήθειες ήδη το ΣΔΟΕ έχει κτυπήσει «φλέβα χρυσού» πραγματικά και μεταφορικά. Υπάρχει ένα σύμπλεγμα off shore εταιρειών οι οποίες εμπλέκονται στις παραπάνω προμήθειες και οι οποίες φυσικά δεν είνα δυνατόν ακόμα να ταυτοποιηθούν, αλλά οι ενδείξεις είναι ισχυρότατες.

Ελληνική εταιρεία που κυριαρχεί στις προμήθειες του Ναυτικού, και εμπλέκεται στον εκσυγχρονισμό των «S», ένας άνθρωπος-κλειδί που ήταν ο αντιπρόσωπος του αναδόχου στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των φρεγατών, ο πλουτισμός του ανθρώπου-κλειδί που από υπαξιωματικός του Ναυτικού βρέθηκε πολυεκατομμυριούχος, οι διαδρομές του χρήματος στην υπόθεση των υποβρυχίων Type 214 που σε μεγάλο βαθμό έχουν ήδη εντοπιστεί από τις γερμανικές αρχές, είναι ελάχιστα από από τα κομβικά σημεία που ερευνώνται.

Έλεγχος γίνεται και σε διαγνωστικά κέντρα ή κλινικές εταιρειών που εμπλέκονται με τις αμυντικές προμήθειες και οι οποίες θεωρούνται ότι ξέπλεναν μέρος των χρημάτων που κέρδιζαν από τις προμήθειες στα συγκεκριμένα ιατρικά κέντρα.

Στο τομέα των αντισταθμιστικών οφελών φαίνεται ότι βοηθούντος και του μέχρι πρότινος ισχύοντος νομικού πλαισίου («Γίνομαι βιομήχανος με τα λεφτά του κράτους και μοιράζομαι τις προμήθειες με τα λαμόγια της μητρικής εταιρείας») πραγματικά μπορεί να υπάρξουν εξαιρετικά αποτελέσματα.

Βέβαια, το ότι γίνεται έλεγχος δεν σημαίνει ότι θα βρεθούν ή ότι έχουν συμβεί αξιόποινες πράξεις…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

2 thoughts on “Το ΣΔΟΕ στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για υποβρύχια T.214, εκσυγχρονισμό φρεγατών «S» και offsets

  1. Συγχαρητήρια στον κ.Σεραφειμ Κοτρώτσο για το αρθρο στη σελ.26 της εφημερίδας του «Αποκαλύψεις» ΤΗς 19/6σχετικά με το θωρηκτό «Αβέρωφ».Πράγματι με έκπληξη αντιμετώπισαν οι αξιωματικοί του ΠΝ την επιλογή του Αντιναυάρχου Δ.Ελευσινιώτη στην ηγεσία του ΠΝ αντί των ικανοτάτων με μεγάλη εμπειρία και έργο ναυάρχων που προορίζονταν για τη θέση αυτή και συγκεκιμένα των:Αντιναυάρχου Ι.Καραίσκου,Αρχηγού στόλου μέχρι τότε,και των υποναυάρχων Ν.Βαζαίου,υπαρχηγού ΓΕΝ και Δ.Παπαγιαννίδη,Διοικητή ΔΝΕ.
    Όσον αφορά την επιλογή του υπαρχηγού ΓΕΝ, ο κ.Υπουργός έκανε μέγιστο λάθος με την επαναφορά τριών αποστράτων και την τοποθέτηση του κ.Κρυονερίτη στη νευραλγική αυτή θέση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s