ΕΛΛΑΔΑ / Εξοπλισμοί / OIKONOMIA

0 Βενιζέλος διορθώνει τις συμβάσεις Παπαντωνίου


Ο νυν υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος διορθώνει τις συμβάσεις του Γιάννου Παπαντωνίου εξοικονομώντας χρήματα για τον κρατικό προϋπολογισμό!

Από του χρόνου θα αρχίσουμε να παραλαμβάνουμε τα είκοσι στρατιωτικά ελικόπτερα ΝΗ-90, από τα οποία τα δεκαέξι είναι μεταφορικά και τα τέσσερα ειδικών αποστολών.

Ωστόσο, όμως, η τωρινή πολιτική ηγεσία πετυχαίνει αναπροσαρμογή της σχετικής σύμβασης και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα μειωθεί το κόστος της αγοράς αρκετά.

Δεν αποκλείεται να φτάσει και το 17% το κέρδος για την Ελλάδα. Αίσθηση προκαλεί και το γεγονός ότι η χώρα μας με το που υπέγραψε τη συγκεκριμένη αγορά έδωσε «πλούσια» προκαταβολή. Προπλήρωσε το 40% του κόστους αγοράς όταν οι άλλες χώρες για παρόμοιες αγορές κάλυπταν το 30%.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες ο αντιπρόεδρος Μεσογειακής και Κεντρικής Ασίας της κατασκευάστριας εταιρείας Oli­vier Michalon, παραδέχτηκε την καθυστέρηση της παράδοσης των είκοσι ελικοπτέρων ΝΗ-90 που έπρεπε ήδη να είχαν ενταχθεί στον Ελληνικό Στρατό Ξηράς. Ερωτηθείς σχετικά για το κόστος του εξοπλιστικού αυτού προγράμματος είπε ότι η αρχική συμφωνία προέβλεπε το ποσό των 659 εκατομμυρίων ευρώ.

Και βέβαια εξέφρασε την επιθυμία του να επεκταθεί η συνεργασία της Ελλάδος με την κατασκευάστρια εταιρεία Eurocopter.

Εφημερίδα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΣΕΛ 6

One thought on “0 Βενιζέλος διορθώνει τις συμβάσεις Παπαντωνίου

  1. Έλα μωρέ τι 30% τι 40% τσιγγουνιές θα κάνουμε τώρα? Άλλωστε είναι και εκείνο το 10% που αφορά την υπουργική μίζα ή μάλλον λάθος την χωρηγία ήθελα να πώ, κατά τον κ. Μαντέλη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s