"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ

Το στερνό «αντίο» στον αδικοχαμένο υπασπιστή Γιώργο Βασιλάκη


Η τελευταία πράξη του δράματος εκτυλίσσεται σήμερα στις 13.00 με την κηδεία του άτυχου υπασπιστή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιώργου Βασιλάκη ο οποίος διαμελίστηκε ανοίγοντας το φάκελο -βόμβα στο υπασπητήριο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Ένας ατελείωτος θρήνος από το Απεσωκάρι και το Ηράκλειο μέχρι την Αθήνα και τη συνοικία του Ζωγράφου, έχει απλωθεί από το βράδυ της Πέμπτης και κορυφώνεται σήμερα με την κηδεία του αδικοχαμένου Γιώργου Βασιλάκη.

Εγκαταλείπει σύζυγο και δύο παιδιά

Ο Γιώργος Βασιλάκης γεννήθηκε το 1960. Στις 4 Αυγούστου του 1983 μπήκε στο Αστυνομικό Σώμα,  το 1987 στην Σχολή Αξιωματικών και το 1990 αποφοίτησε. Μετατέθηκε στην Αστυνομική Ακαδημία, στη Σχολή Αξιωματικών και στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης ως εκπαιδευτής. Το 1999 τον πήρε στο πλευρό του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ως βοηθό του τότε υπασπιστή του. Με την αλλαγή στην ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, μετατίθεται στην Διεύθυνση Ασφαλείας Επισήμων, και στη συνέχεια στο ΠΑΣΟΚ και έκτοτε βρισκόταν παρά τω πλευρό του Μ. Χρυσοχοΐδη. Ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο αγοριών, ενός 23χρονου φοιτητή στη Γυμναστική Ακαδημία στη Θεσσαλονίκη και ενός 19χρονου φοιτητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο στην Αθήνα.

Αναπάντητα ερωτηματικά
Τα ερωτηματικά για το δολοφονικό δέμα παραμένουν αναπάντητα. Από το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης έφτασε μέσω των ΕΛΤΑ στο πολιτικό γραφείο του Μ. Χρυσοχοϊδη το χάρτινο κουτί που περιείχε την βόμβα! ‘Εμεινε εκεί μέχρι και χθες το μεσημέρι – δηλαδή 3 ολόκληρες μέρες, πέρασε από διάφορα χέρια και ήταν τοποθετημένο τελικά μέσα σε έναν φάκελο A3. Χθες το μεσημέρι, το δέμα, με αστυνομικό της φρουράς του κ. Χρυσοχοϊδη ή υπάλληλο του γραφείου έφτασε χέρι με χέρι στον άτυχο υπασπιστή.  Οι τρομοκράτες για λόγους συμβολικούς έγραψαν στην διεύθυνση αποστολές το όνομα Χρήστος Καραβέλας θέλοντας έτσι να σηματοδοτήσουν για ποιο λόγο κάνουν αυτή την ενέργεια.

Αυτό ενδυναμώνει ακόμα περισσότερο το ενδεχόμενο πίσω από την επίθεση να είναι η Λαϊκή Θέληση, αφού στην τελευταία της προκήρυξη μετά την βομβιστική επίθεση τον περασμένο Φεβρουάριο στο γραφείο του Μ. Χρυσοχοϊδη στο Περιστέρι, είχε κάνει αναφορά στο σκάνδαλο της Siemens. Οι αστυνομικοί τότε είχαν προλάβει, χρειάστηκε να κάνουν ελεγχόμενη έκρηξη, όμως συγκέντρωσαν στοιχεία που οδηγούσαν στη συγκεκριμένη οργάνωση. Το σημείο-κλειδί ήταν ότι ο μηχανισμός θα ενεργοποιούνταν μέσω κινητού.

Πανομοιότυπους μηχανισμούς που είχαν ενεργοποιηθεί με τη χρήση κινητού είχαν τοποθετήσει οι τρομοκράτες σε άλλες δύο περιπτώσεις. Στα δικαστήρια της Λάρισας 100 ημέρες πριν τους Ολυμπιακούς του 2004 και στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου.

Παρόμοιος φάκελος στην Ιταλία

Παρόμοιος φάκελος-βόμβα με αυτόν που σκότωσε τον υπασπιστή του Μ. Χρυσοχοϊδη είχε σταλεί πριν λίγο καιρό στην Ιταλία. Είχε σταλεί, σε καραμπινιέρους στη Ρώμη, στις 19
Απριλίου 2010, αλλά εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε. Την ευθύνη είχε αναλάβει η «άτυπη αναρχική ομοσπονδία ΛΑΜΠΡΟΣ ΦΟΥΝΤΑΣ» ζητώντας την απελευθέρωση όλων των κρατούμενων αναρχικών σε Γαλλία, Ιταλία και Ελλάδα.

ΠΗΓΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s