"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ / OIKONOMIA

Οι προνομιούχοι του ΓΕΝ με μισθό 6.000 ευρώ


Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε όταν εντοπίστηκε ότι ένας από τους 31 εργαζομένους έπαιρνε υπερωρίες ενώ βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια!

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού αμείβεται με περίπου 3.000 ευρώ τον μήνα. Μια κάστα 31 προνομιούχων πολιτικών υπαλλήλων του Πολεμικού Ναυτικού αποκομίζουν μηνιαίο μισθό περίπου 6.000 ευρώ ο καθένας διπλάσιος απ’ αυτόν που προβλέπεται για τον αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού; Τυχαίο; Δεν νομίζω.

Πρόκειται για «στελέχη» με τις ειδικότητες ναυτεργάτη, πρακτικού μηχανικού, οδηγού, ηλεκτροτεχνίτη ή… μανουβραδόρου σε δύο υπηρεσίες  του Ναύσταθμου Σαλαμίνας Οι εργαζόμενοι στον τομέα παραγωγής ενέργειας αποκαθιστούν άμεσα την ηλεκτροδότηση εάν

υπάρξει διακοπή, ενώ αυτοί της δεξαμενής ενεργοποιούν τον μηχανισμό απάντλησης των υδάτων εάν τα ακινητοποιημένα πολεμικά πλοία εμφανίσουν κλίση. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι εκμεταλλεύονται το πρακτικό μιας υπηρεσιακά σύσκεψης αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού του 1978, οπότε είχε αποφασιστεί να εργάζονται προσωρινά σε 24ωρες βάρδιες, ενώ όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι σε μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού απασχολούνται σε οκτάωρα ή σε κυλιόμενες βάρδιες. Έτσι, κάθε μήνα οι 31 εκτελούν από πέντε μέχρι επτά 24ωρες υπηρεσίες, εισπράττοντας και τις αντίστοιχες υπερωρίες. Λέγεται ότι κάποιοι από αυτούς παλαιότερα ασχολήθηκαν με τον συνδικαλισμό ή βρήκαν το κλειδί για να κάνουν την τύχη τους μετακινούμενοι με συστάσεις από συγκεκριμένα πολιτικά γραφεία. Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε πρόσφατα, όταν εντοπίστηκε έvας από τους 31 εργαζομένους ο οποίος δήλωνε υπερωρίες και κατάφερνε να αποσπά την επιπλέον αναλογούσα αμοιβή ενώ βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια! Η έρευνα έδειξε και άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις. Από την πλευρά της, η Επιθεώρηση Εργασίας έχει βεβαιώσει ότι προκαλείται «υπερβολική σπατάλη δημόσιων πόρων» και κάλεσε το ΓΈΝ να λάβει τα αναγκαία μέτρα.

ΜΑΚΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ   Εφημερίδα ΘΕΜΑ ΣΕΛ 29

Σχολιάστε