"Greek National Pride" blog / ΑΛΒΑΝΙΑ / ΕΛΛΑΔΑ

Albania Press: «Περνάει ο καιρός αλλά η ιστορία δεν ξεχνιέται»


Σε καθημερινή περίπου βάση, μέσω διαφόρων δημοσιευμάτων, οι αλβανοί κάνουν λόγο για «γενοκτονία τσάμηδων»

 

Το αλβανικό κοινοβούλιο πραγματοποίησε στις 24 /6 ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της σφαγής της Τσαμουριάς από τον Ελληνικό Στρατό.

Η αλβανική εφημερίδα «55», καθώς και η «Albania Press», δημοσιεύουν σήμερα (χθες), ένα άρθρο που τιτλοφορείται για την μεν «55»: «Σε ανάμνηση της σφαγής των αθώων Αλβανών-Τσάμηδων», για τη δε «Albania Press»: «Περνάει ο καιρός αλλά η ιστορία δεν ξεχνιέται».

Στο άρθρο παρουσιάζεται η θέση του αλβανο-τσάμη Ιντρίζι, προέδρου των τσάμηδων( Κόμμα Δικαιοσύνης και Ενότητας), γνωστού για τις ανθελληνικές θέσεις του, αρνητή της ελληνικής ιστορίας και είναι αυτός που τάχθηκε κατά της δημιουργίας μνημείου υπέρ των Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν στο Αλβανικό Μέτωπο 1940 – 41.

Ας πάρουμε μια μικρή γεύση από το αλβανικό κείμενο:

«Αυτήν την εβδομάδα σηματοδοτείται μια πικρή επέτειος της αλβανικής ιστορίας. Τη γενοκτονία  αθώων πολιτών της εθνότητας των Τσάμηδων – Αλβανών, από τις ελληνικές δυνάμεις. Το τέλος του Β’ παγκόσμιου Πολέμου έφερε μια καταστροφική ανθρώπινη τραγωδία στους Αλβανούς. Τη σφαγή των αθώων αμάχων Αλβανών Τσάμηδων από τις τακτικές στρατιωτικές δυνάμεις του έλληνα στρατηγού Ζέρβα.

Η δολοφονία έγινε ως επί το πλείστον σε γυναίκες και παιδιά αλβανικής καταγωγής της Τσαμουριάς. Μια γενοκτονία που έγινε πριν από 66 χρόνια και ήταν προγραμματισμένη εκ των προτέρων, ώστε να αδειάσει η αλβανική επαρχία της Τσαμουριάς από τον αλβανικό πληθυσμό. Κατά τη διάρκεια των δύο παγκοσμίων πολέμων του περασμένου αιώνα, οι γείτονές μας, Έλληνες, στα νότια, έκαναν το παν για να εξαλείψουν τους Αλβανούς της Τσαμουριάς. Με τη χρήση βίας, καίγοντας τα χωριά τους και σκοτώνοντας κατά περίσταση.

Όπως, δηλαδή, στο βορρά οι γείτονές μας οι Σέρβοι, με τη βία και την τρομοκρατία, εξανάγκασαν τους Αλβανούς να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους».

(Οπωσδήποτε η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική. Στο κείμενο αναφέρεται η «αλβανική επαρχία της Τσαμουριάς» και εννοείται η Θεσπρωτία και τα Ιωάννινα… Και ο όποιος διωγμός έγινε κατά των Τσάμηδων  και άν έγινε ήταν  γιατί συνεργάστηκαν με τους Ναζί, έγιναν καταδότες τους,ντυμένοι με τις στολές τους και φέρνοντας τα όπλα τους, κατά των ελλήνων πατριωτών που βρίσκονταν στην Αντίσταση, γιατί πίστεψαν ότι η Ήπειρος θα μπορούσε να ενωθεί με την Αλβανία με τις ευλογίες της ναζιστικής Γερμανίας. Με την αποχώρηση των Γερμανών,  κατέφυγαν για να διασωθούν στην Αλβανία. Και ούτε υπάρχουν θύματα τα οποία υποστηρίζει ο αρχι-τσάμης του αλβανικού κοινοβουλίου).

Τελειώνει το αλβανικό δημοσίευμα αναφέροντας περίεργες σφαγές χωρίς τάφους και …απομεινάρια:

«Μνημεία για τους τάφους αυτών των σφαγών δεν μπορούμε να φτιάξουμε, γιατί δεν ξέρουμε που έχουν ταφεί τα απομεινάρια τους, αλλά παραμένουν μέσα στις καρδιές όλων των Αλβανών».

Το επάνω κείμενο που σχολιάζει το άρθρο το πήραμε από το: http://echedoros-a.blogspot.com

Σχετικά δημοσιεύματα:

Αλβανική Βουλή: Ενός λεπτού σιγή για τη …γενοκτονία των Τσάμηδων από τους Έλληνες.

Αλβανόφωνη εφημ. Σκοπίων: Αλβανο – Τσάμηδες και Τσαμουριά.

4 thoughts on “Albania Press: «Περνάει ο καιρός αλλά η ιστορία δεν ξεχνιέται»

  1. ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΤΑ αλμπανια ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑΠΕΙΝΟΙ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΥΟΙ ΕΙΔΑΛΩΣ…ΘΑ ΞΑΝΑΠΕΣΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΡΠΑΖΕΣ !!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s