"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ / OIKONOMIA

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ολα έτοιμα για τις εξορύξεις στο Αιγαίο – Η κυβέρνηση θα εκμεταλλευτεί τα κοιτάσματα στο Αιγαίο.


Σύμφωνα με το νομοσχέδιο η περιοχή εντός των 6 μιλίων των ελληνικών χωρικών υδάτων έχει χωριστεί σε 42 «θαλάσσια οικόπεδα», σε περιοχές νοτίως της Κρήτης, στο κεντρικό Αιγαίο και στο Ιόνιο.

Με μεθοδικότητα και μεγάλη μυστικότητα, πρωτοφανή πράγματα για τα ελληνικά δεδομένα, τα οποία, όμως, είναι στη λογική του Γιώργου Παπανδρέου «λίγα λόγια πολλά έργα», η ελληνική κυβέρνηση κινείται δραστήρια και με γρήγορους ρυθμούς στο θέμα που λέγεται εκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην περιοχή του Αιγαίου.

Ύστερα από πολύ καλή προετοιμασία που έγινε στο υπουργείο Χωροταξίας και Ενέργειας, έχει ετοιμαστεί και θα κατατεθεί στη Βουλή, μέσα στον Ιούλιο, για την ίδρυση Ενιαίου Φορέα εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων και η ψήφισή του θα γίνει από το πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο η περιοχή εντός των 6 μιλίων των ελληνικών χωρικών υδάτων έχει χωριστεί σε 42 «θαλάσσια οικόπεδα», σε περιοχές νοτίως της Κρήτης, στο κεντρικό Αιγαίο και στο Ιόνιο.

Στην κυβέρνηση έχουν παραδοθεί επικαιροποιημένοι χάρτες όλων αυτών των περιοχών, οι οποίοι χαρακτηρίσθηκαν άκρως απόρρητοι. Αυτούς τους χάρτες είδε, σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Παπανδρέου και έδωσε εντολή στους αρμόδιους υπουργούς να προχωρήσουν ταχύτατα στην εφαρμογή του σχεδίου. Αυτό ήταν και το αντικείμενο χθεσινής σύσκεψης που έγινε χθες στο υπουργείο Εξωτερικών με τη συμμετοχή του υπουργού Αναπληρωτή Δημήτρη Δρούτσα και της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη και όχι η δραστηριότητα του τουρκικού πλοίου «Τσεσμέ», το οποίο ανακριβώς γράφεται ότι είναι ωκεανογραφικό, με δυνατότητες υποθαλάσσιων ερευνών, αλλά με δυνατότητες ερευνών επιφανείας.

Αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, θα αρχίσει αμέσως η εκμετάλλευση των «θαλασσίων οικοπέδων», τα οποία θα ενοικιαστούν σε ενδιαφερόμενες εταιρίες. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι με τον τρόπο αυτό μπορούν να εισρεύσουν πολλά χρήματα στα κρατικά ταμεία. Άλλωστε το μοντέλο αυτό θεωρείται επιτυχημένο και έχει δοκιμαστεί στη Νορβηγία, το Ισραήλ και την Κύπρο.

Οι επικαιροποιημένοι χάρτες, (τους προηγούμενους δεν αξιοποίησαν οι κυβερνήσεις Σημίτη και Καραμανλή) αποτυπώνουν κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, ορισμένα από τα οποία είναι τριπλάσια εκείνα του Πρίνου.

Όλα αυτά σε ελληνικά χωρικά ύδατα. Τι γίνεται, όμως, με τα διεθνή ύδατα του Αιγαίου. Το i-R αποκαλύπτει ότι σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες ουδέποτε επισημοποιήθηκαν, για ευνόητους λόγους, έγιναν, με άκρα μυστικότητα, τρία με τέσσερα «περάσματα» ερευνητικών πλοίων στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου. Ένα από τα πλοία αυτά ανήκει σε νορβηγική εταιρία, η οποία είναι ειδικευμένη στην έρευνα για υδρογονάνθρακες.

Τα «περάσματα» έγιναν υπό τη διακριτική παρουσία πλοίων του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

ΠΗΓΗ

9 thoughts on “ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ολα έτοιμα για τις εξορύξεις στο Αιγαίο – Η κυβέρνηση θα εκμεταλλευτεί τα κοιτάσματα στο Αιγαίο.

 1. LOOOOOOL ! Τι βλέπω ? «Με μεθοδικότητα και μεγάλη μυστικότητα, πρωτοφανή πράγματα για τα ελληνικά δεδομένα, τα οποία, όμως, είναι στη λογική του Γιώργου Παπανδρέου «λίγα λόγια πολλά έργα», η ελληνική κυβέρνηση κινείται δραστήρια και με γρήγορους ρυθμούς στο θέμα που λέγεται εκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην περιοχή του Αιγαίου.»

  Σιγά τα πολλά έργα ! Αυτός δεν έλεγε πώς «δεν υπήρχε πετρέλαιο στην Ελλάδα , η αμελητέα ποσότητα» ? Γιατί άραγε να θέλει να εκμεταλλευτεί τα πετρέλαια που «δεν υπάρχουν» ? Θα έκανε το θαύμα του ο Άγιος Γιώργος φαίνεται !
  Λέτε να αρχίζει να καταλαβαίνει σε ποιο ηφαίστειο κάθετε ? Να βγει έστω και μια σταγόνα ελληνικό πετρέλαιο από τούρκους και θα αρχίσει ο χορός !
  Και μην τα βάζουμε μόνο με τις πρόσφατες κυβερνήσεις , από τον Β’ΠΠ ΌΛΕΣ οι κυβερνήσεις φταίνε ! Το 1939 οι Άγγλοι χρησιμοποιούσαν πετρέλαιο από την Ζάκυνθο , και ήταν τόσο καθαρό στην φυσική του κατάσταση που δεν το επεξεργάστηκαν καθόλου για να δουλεύουν οι μηχανές τους ! Τι περιμένανε τόσο καιρό ? Θα είχε γίνει η Ελλάδα Σαουδική Αραβία ! «Κάποιοι» δεν θέλουν να προοδεύσει ο Έλληνας , να μην βρει την παλαιά του ισχύς !
  Ποιος άραγε ? Αφού έχουμε μόνο «φίλους» και «συμμάχους» βρε παιδιά !

 2. Πολύ γλείψιμο ακόμα δεν έγιναν οι έρευνες αρχίσαμε τις βλακείες. Μακάρι να μην βρεθεί κάτι ουσιαστικό γιατί τότε όσα λέγονται για δάνεια ΔΝΤ και αξιοποίηση των φυσικών πόρων είναι αλήθεια.

  Τυχαίο πάλι με ΔΝΤ αρχίζουν οι έρευνες για πετρέλαια;

 3. Φίλε dallas,

  διαβάζοντας το σχόλιο σου, θυμήθηκα μία ανάρτηση που είχα κάνει στις 08.05.2010.

  Να είσαι καλά που μου τη θύμησες πάνω που είχα αρχίσει να χαίρομαι…

  Αν έχεις τη καλοσύνη δες όπως και οι λοιποί φίλοι και αναγνώστες το πιο κάτω σύνδεσμο (link). Εχει σχέση τελικά;

  Συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο. 40 – 40 τα ποσοστά και 20% ο …θείος Σαμ.

  Φιλικά / Λουκάς

 4. Και αυτό αλλά και άλλα φίλε Λουκά, μακάρι να μην επαληθευθούν τα κοιτάσματα γιατί τότε παίχθηκε τεράστιο βρόμικο παιχνίδι πίσω από τις πλάτες του ελληνικού λαού.

 5. Όντως ό GEOFRY PAPADREOU τό Αιγαίο τό έχει διχοτομήσει, στόν 25 μεσημβρινό. ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΟΥ . Είναι ιδιοκτησία μέ προσύμφωνο κιόλας τών Εβραίων τοκογλύφων δανειστών μας τού ΔΝΤ. Καί αυτές οί κινήσεις από τήν πλευρά τού γκουβέρνου μας. Είναι κατά τή λαική πεζοδρομιακή έκφραση »γιά ξεκάρφωμα» τού ξεπουλήματος καί συγκάλυψης τής προδοσίας. Θέλετε νά μάθετε τί θά γίνει; ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ SITE ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ Λουκά : Νά Κατεβάσει από τό noiazomai net. Ένα βίντεο σέ μορφή youtube tού μακαριστού Γέροντος Ιωσήφ τού Βατοπεδινού πού προφητεύει χύμα σέ μορφή συνέντευξης γιά τά Ελληνοτουρκικά .Είναι σπάνιο ντοκουμέντο. Από τήν αγκαλιά τού Κυρίου πού αναπάυεται ή ψυχή του άς εύχεται γιά όλους μας. Τό συγκεκριμένο βίντεο λοιπόν ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΚΛΗΡΌ ΔΙΣΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΑΣ. Σάς τό τονίζω είναι σπάνιο ντοκουμέντο.

 6. Φίλε ΠΑΝΟ,

  προσπαθήσαμε και εγώ και ο Μιλήσιος και δεν μπορέσαμε να το «πάρουμε».

  Θα μας βοηθούσε αν ειχες το link του στο you-tube.

  Να ΄σαι καλά / Λουκάς

 7. Φίλε Λουκά , εγώ το κατέβασα με ένα Downloader , to JDownloader , αλλά υπάρχουν και άλλα προγράμματα που κάνουν την ίδια δουλειά . Απλά κάνε copy-paste την σύνδεση που βάζω εδώ και θα το κατεβάσεις εύκολα . Εάν δεν έχεις τέτοιο πρόγραμμα μπορώ να σου βρω στο διαδίκτυο .

  http://www.radio.noiazomai.net/iosif2.wmv

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s