"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ

Στο μισό πέφτουν τα πρόστιμα για το κάπνισμα, ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου κατά τη συνέντευξη Τύπου στην οποία παρουσιάστηκε το νέο νομοσχέδιο για το σύστημα Υγείας.


Έτσι από την 1η Σεπτεμβρίου του 2010, οπότε και επιβάλλεται η καθολική απαγόρευση καπνίσματος σε κλειστούς χώρους δημοσίων και ιδιωτικών υπηρεσιών, καστημάτων και χώρων διασκέδασης, τα πρόστιμα για τους ιδιώτες που θα συλλαμβάνονται καπνίζοντες θα κυμαίνονται από 50 έως 500 ευρώ ενώ για εταιρίες, κατασήματα, οργανισμούς που θα εντοπισθούν να επιτρέπουν το κάπνισμα τα πρόστιμα θα κυμαίνονται από 500 έως 10.000 ευρώ.

Στο μισό τα πρόστιμα για το κάπνισμα

 Τον έλεγχο της απαγόρευσης του καπνίσματος θα αναλάβει σύμφωνα με πρόσφατες ανακοινώσεις της υπουργού η Δημοτική Αστυνομία, τα δε έσοδα από τα πρόστιμα θα πηγαίνουν στα ταμεία των Δήμων.Δίνεται παράταση για τα καζίνα και τα κέντρα με «ζωντανή» μουσική άνω των 300 τ.μ. έως τις 31 Μαΐου του 2011 ώστε να συμμορφωθούν με τις νέες διατάξεις.Στόχος της κ. Ξενογιαννακοπούλου είναι το νομοσχέδιο να έχει ψηφιστεί μέχρι το τέλος του μήνα και να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή.  πηγη

Σχολιάστε