Η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ επισκέφτηκε το μνημείο της Γενοκτονίας.
Δυσαρέσκεια, αλλά χαμηλές και προσεκτικές αντιδράσεις προκάλεσε στην Τουρκία η επίσκεψη της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον στο Ερεβάν της Αρμενίας.
Ωστόσο, ορισμένες «παραλείψεις» στο πρωτόκολλο της επίσκεψης της κ. Κλίντον στο μνημείο της Γενοκτονίας, τονίστηκαν ιδιαίτερα στην Άγκυρα, για να υπογραμμίσουν τον «προσωπικό» χαρακτήρα της επίσκεψης και να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις.
H κ. Κλίντον δεν πλησίασε το βιβλίο επισήμων στο μνημείο, όπου έχουν υπογράψει αρχηγοί κρατών όπως ο Σιράκ και ο Πούτιν.
Δεν επετράπη επίσης η παρουσία μέσων ενημέρωσης, ούτε η απευθείας μετάδοση της επίσκεψης. Η κ. Κλίντον δεν προέβη σε καμία δήλωση και ουδείς επίσημος της κυβέρνησης του Ερεβάν βρισκόταν δίπλα της. Επίσης, το γεγονός ότι δεν αναφέρθηκε ανοικτά στο θέμα της γενοκτονίας, προκάλεσε ικανοποίηση στην Άγκυρα. Ο αντιπρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Μεχμέτ Τζεϊλάν, βουλευτής του ΑΚΡ σημείωσε: «Από τους συμμάχους μας αναμένουμε να αποφεύγουν συμπεριφορές, οι οποίες θα προκαλέσουν ζημία στη διαδικασία προσέγγισης με την Αρμενία. Από την άποψη αυτή, η επίσκεψη Κλίντον μας προκαλεί λύπη».
Κάποτε, ένας κυνηγός που τον διέκρινε ο εγωισμός και η μεγαλομανία, είχε πάρει στο κυνήγι που πήγε, ένα καρπούζι.
Μετά από πολλές ώρες στο λιοπύρι και αφού του τελείωσε το νερό, αποφάσισε να φάει το καρπούζι για να δροσιστεί.
Αφού το έκοψε φέτες και έφαγε όσο έφαγε, μετά άρχισε να ουρεί πάνω σε κάθε φέτα του καρπουζιού που του περίσσεψε, ώστε να μη μπορεί να το φάει άλλος αν το βρει.
Ο εγωιστής κυνηγός όμως χάθηκε στο δάσος και πέρασαν πολλές ώρες μέχρι να βρει ξανά τον δρόμο του.
Στην επιστροφή του λοιπόν, βρήκε μπροστά του τις φέτες του καρπουζιού που είχε ουρήσει για να μη τις φάει άλλος.
Έλα όμως που η δίψα τον είχε τρελάνει.
Πιάνει λοιπόν την πρώτη φέτα, την μυρίζει και λέει: « Μπα, αυτή μου ξέφυγε, δεν την ούρησα» και την έφαγε.
Το ίδιο έκανε βέβαια και με όλες τις φέτες που είχε ουρήσει επιμελώς ο εγωιστής και μεγαλομανής κυνηγός.
Τώρα λοιπόν, η κυρία Κλίντον καταθέτει και στεφάνι στον βωμό των σφαγιασθέντων Αρμενίων, όταν η ίδια έτρεχε να προλάβει την μη αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από το κράτος της.
Βρε πως αλλάζουν οι καιροί.