"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ Η ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ του ΓΕΝ/ΔΥΝΑΜΙΚΗ και ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΕΛΕΙΣ ΤΟΥ.


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

Αναβαθμισμένη και εμπλουτισμένη με πιο σύγχρονα θέματα η νέα έκδοση του τελευταίου τριμήνου της ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ(που έχει τιμηθεί και με το ΒΡΑΒΕΙΟ της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ).

Πέραν της θεματολογίας θεωρώ ως ιδιαίτερα σημαντική τη συμβολή του επικεφαλής της ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ Υποναυάρχου ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΠΝ και των εξειδικευμένων Επιτελών του.(σύνταξη-επιμέλεια ύλης κλπ). Ασφαλώς και έχουν δώσει μια άλλη διάσταση και πνοή.Μεταξύ των θεμάτων που είναι πράγματι σύγχρονα διακρίνω τα εξής :

*ΚΕΝΑΠ. Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΙΚΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ.(Υποπλοιάρχου Γ.ΜΑΝΤΖΟΥΡΗ ΠΝ).

*ΜΙΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ.(Η. ΜΑΛΑΜΑ).

*Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ(Πλωτάρχη Μ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΠΝ)

*ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΝΕΛΣΩΝΑ/ΜΕΡΟΣ Β( Αρχιπλοιάρχου εα Γ. ΚΑΝΑΚΗ ΠΝ).

*Η ΕΠΑΑ του Αντιναυάρχου εα ΒΑΣ. ΜΑΡΤΖΟΥΚΟΥ ΠΝ.

*ΠΟΝΤΟΣ. ΜΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ.(Υποπλοιάρχου Σ. ΜΑΝΩΛΙΔΟΥ ΠΝ).

*ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΙΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ(των Πλωταρχών Δ.ΔΑΛΑΚΛΗ-Α ΚΑΤΣΙΚΗ ΠΝ). Και το φωτογραφικό υλικό είναι πολύ καλό. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους για την προσπάθεια.

Ο υπογράφων εδώ και 12 χρόνια έχει τονίσει σε διαδοχικούς Αρχηγούς των 4 ΓΕ ότι οι ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ θα πρέπει να είναι σύγχρονες και με κατάθεση-παραγωγή σκέψης. ΔΕΝ θα πρέπει να γεμίζουν σελίδες με χιλιοειπωμένα κείμενα. Αν δει κανείς αντίστοιχες εκδόσεις από 14 χώρες που λαμβάνω η διαφορά είναι ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ. Αυτές οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ πρέπει να συνδράμουν στον αξιωματικό του μέλλοντος . Δυστυχώς πολλοί αρχηγοί δεν θέλησαν να προωθήσουν κάποιες καινοτόμες ιδέες. Η ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ βλέπω αρχίζει να κινείται δυναμικά και εμπεριστατωμένα. Καλή είναι και η ιστορική αναφορά, αλλά είναι καλύτερα να ξέρουμε που κινείται ο κόσμος. Την περίοδο 2000-2004 είχα κυκλοφορήσει με την ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ του ΓΕΣ 4 ξεχωριστές ΕΚΔΟΣΕΙΣ. Ακόμα συζητούνται και μου ζητάνε στοιχεία. ΗΤΑΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ.

Επίσης θα πρότεινα και εν προκειμένω λόγω ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ να δίδονται ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ. Πχ αφιερώματα στην ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ, στις ΑΣΥΜΜΕΤΡΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ στη ΘΑΛΑΣΣΑ, στο ΠΝ του 21ου ΑΙΩΝΑ, στην ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, στη ΝΑΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΡΟΠΗ, στη ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΟΠΛΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ στο ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΧΩΡΟ κλπ .ΙΣΩΣ και κάποια στρατηγικής εμβέλειας ΚΕΙΜΕΝΑ από κορυφαία ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ-ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ-ΓΑΛΛΙΚΑ περιοδικά(μεταφράσεις).Πάντως για μια ακόμα φορά συγχαρητήρια.

ΠΗΓΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s