"Greek National Pride" blog / ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Θετικά σχόλια στο γερμανικό Τύπο για την Ελλάδα


Σε πλήθος δημοσιευμάτων του γερμανικού Τύπου φιγουράρει και πάλι η Ελλάδα, αυτή τη φορά με θριαμβευτικούς τίτλους και ισορροπημένες αναλύσεις.

«Από κακό παράδειγμα, υπόδειγμα – η Ελλάδα κάνει με υποδειγματικό τρόπο περικοπές και διασφαλίζει την επόμενη δόση της οικονομικής στήριξης», «Η Ελλάδα εξελίσσεται σε υποδειγματικό μαθητή – από Σαύλος έγινε Παύλος», «Σίγουρη η διοχέτευση ρευστού προς την Ελλάδα».

Με τους παραπάνω τίτλους αναφέρονται σήμερα οι γερμανικές εφημερίδες στην Ελλάδα και στην ικανοποίηση ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ για την πρόοδο που έχει σημειώσει έως σήμερα.

«Η ΕΕ και το ΔΝΤ επαινούν το ελληνικό πακέτο περικοπών», είναι ο τίτλος της αν

αλυτικής παρουσίασης του θέματος στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, όπου μεταξύ άλλων αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Οι ελεγκτές κάνουν λόγο για εντυπωσιακές επιτυχίες του πακέτου εξυγίανσης και βεβαιώνουν ότι η Ελλάδα θα λάβει την δεύτερη δόση του δανείου στήριξης.»

«Οι στόχοι που ετέθησαν μέχρι το τέλος Ιουνίου εκπληρώθηκαν στο ακέραιο χάρις στην αποφασιστική εφαρμογή των μέτρων εξυγίανσης των δημοσιονομικών, υπογραμμίζουν οι ελεγκτές.»

«Ακόμη και για την υλοποίηση των δομικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, όπως είναι το συνταξιοδοτικό, η φιλελευθεροποίηση του εργατικού δικαίου και η απορρύθμιση των οδικών μεταφορών οι ελεγκτές πιστοποιούν ‘εντυπωσιακές επιτυχίες’ της Αθήνας. Υπογραμμίζουν όμως ταυτόχρονα ότι η Ελλάδα βρίσκεται τώρα ενώπιον ιδιαίτερα σημαντικών προκλήσεων και κινδύνων. Αυτό που προκαλεί κυρίως ανησυχίες στους ελεγκτές είναι το θέμα των ελλειμμάτων στην τοπική αυτοδιοίκηση, στα κρατικά νοσοκομεία και στα ασφαλιστικά ταμεία».

Στο άρθρο γίνεται διεξοδική αναφορά σε αριθμούς και στη συνέχεια καταλήγει: «Τους επόμενους μήνες αναμένεται νέο κύμα διαμαρτυριών λόγω του ανοίγματος και άλλων κλειστών επαγγελμάτων. Επιπλέον, το ΔΝΤ αναμένει για φέτος μείωση της οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδας κατά 4%, ενώ για το 2011 μείωση κατά 2,5% του ΑΕΠ.»

Στην ίδια εφημερίδα δημοσιεύεται συνέντευξη του Πολ Τόμσεν, επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας, με τίτλο: «Ανάσα για δύο χρόνια».

Στην ερώτηση πόσο ευχαριστημένος είναι από τον ρυθμό των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, ο κ. Τόμσεν πέραν της γενικής ικανοποίησής του δήλωσε: «Κατάφεραν να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις μέσα στο καλοκαίρι. Είναι εντυπωσιακό».

Ως προς το θέμα της φοροδιαφυγής ο ελεγκτής του ΔΝΤ είπε: «Το πρόγραμμα εξυγίανσης θα έχει επιτυχία, μόνον εάν οι άνθρωποι νιώσουν πως κατανέμονται δίκαια όλα, και το κοινωνικό κόστος. Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι έδωσαν αυτά που μπορούσαν. Τώρα πρέπει να βελτιωθεί προς τα πάνω η φορολόγηση όσων έχουν υψηλότερα εισοδήματα. Υπάρχουν τα ανάλογα μέσα και οι σχετικοί νόμοι».

Ερωτηθείς αν η βοήθεια της ΕΕ συνιστά τελικά μόνον μια απλή ανάπαυλα χωρίς ουσία, ο Πολ Τόμσεν δήλωσε: «Είναι λάθος να υποστηρίζουμε κάτι τέτοιο. Ξέρουμε όλοι μας ότι για να επανακτήσει μια κυβέρνηση, μια χώρα, την εμπιστοσύνη των αγορών χρειάζεται χρόνο και δουλειά. Δεν επαρκούν επομένως οι μεταρρυθμίσεις δύο τετραμήνων για να ξανακερδίσεις τις αγορές. Όμως, αυτό που γίνεται τώρα είναι τα πρώτα, ουσιαστικά βήματα, είναι η βάση για να προχωρήσει η Ελλάδα σε μια βιώσιμη πολιτική. Γι’ αυτό το πρόγραμμα εξυγίανσης είναι έτσι σχεδιασμένο, ώστε η ελληνική κυβέρνηση να πάρει όντως μια ανάσα για δύο χρόνια.»

Τέλος, σε ρεπορτάζ της εφημερίδας Frankfurter Rundschau με τίτλο «Αυξήθηκε ο αριθμός των αυτοκτονιών στην Ελλάδα», ο Γκερντ Χέλερ γράφει: «Παραδοσιακά η Ελλάδα έχει τις λιγότερες αυτοκτονίες στην Ευρώπη: 3,5 αυτοκτονίες ανά 100.000 κατοίκους ετησίως. Στη Γερμανία είναι 12 και στη Λιθουανία 38. Ο αριθμός των αυτοκτονιών σχεδόν τριπλασιάστηκε, λέει ο ψυχολόγος Άρης Βιολάτσης.

Ο Έλληνας ψυχολόγος υποστηρίζει ότι η κρίση δεν είναι η μοναδική αιτία, αλλά οπωσδήποτε παίζει ένα σημαντικό ρόλο. Πρόβλημα υπάρχει ιδιαίτερα στις ηλικίες 35 με 55 ετών.

Πολλοί από τους αυτόχειρες είναι άνδρες, που δεν βγάζουν πια αρκετά χρήματα για να ζήσουν την οικογένειά τους λόγω της κρίσης. Έτσι όπως εξηγεί ο Έλληνας ψυχολόγος μπαίνουν στην διαδικασία μιας κρίσης ταυτότητας και αισθάνονται περιττοί.»πηγη

3 thoughts on “Θετικά σχόλια στο γερμανικό Τύπο για την Ελλάδα

  1. Όλα μέσα στην απάτη παίζουν. Τα δημοσιεύματα αυτά, όπως και τα αρνητικά, ήταν και είναι κατα παραγγελία της Ντόιτσε μπανκ, σύμφωνα με τα κερδοσκοπικά της παιχνίδια. Μεγάλα κέρδη η γερμανοαλητεία σε βάρος της μικρής Ελλάδος. Ο Γερμανικός τύπος έχει ακόμα για αρχηγό του τον Γκέμπελς. Η Γερμανία είναι μία καλοπλυμένη και καλοντυμένη αδίστακτη και ανήθικη χώρα, και αυτή πάλι θα καταστρέψει την Ευρώπη μία μέρα.

  2. ΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΜΠΑΕ 2011-2015 ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΩΣΑΝ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ………. ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΚΛΗΡΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΓΗΚΕ ΣΕ ΚΑΛΟ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s