"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ

Ικανοποίηση ΓΕΝΟΠ για τη θέση Μπιρμπίλη


Μετά τις διαβεβαιώσεις της Υπουργού Περιβάλλοντος ότι δεν πρόκειται να πωληθούν μονάδες της ΔΕΗ, οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ άλλαξαν στάση. Η Τίνα Μπιρμπίλη ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση έπεισε τους κοινωνικούς εταίρους ότι δεν τίθεται θέμα πώλησης. Εν τω μεταξύ, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ανακοινώθηκε και το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο που απευθύνεται σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

Αλλαγή στάσης από τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Ικανοποιημένη δηλώνει η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ για τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ότι δεν πρόκειται να πουληθούν μονάδες της ΔΕΗ σύμφωνα με όσα είπε σε συνέντευξή του στον σταθμό «Βήμα 99,5», ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κ. Νίκος Φωτόπουλος.

Ο πρόεδρος αναφέρθηκε στη θετική επίδραση των επενδύσεων που σχεδιάζονται στην αγορά ενέργειας στη χώρα μας, οι οποίες όπως είπε θα οδηγήσουν στον ελεύθερο και υγιή ανταγωνισμό και δήλωσε ενάντιος σε «αεριτζήδες επενδυτές που θέλουν έτοιμα και σίγουρα λεφτά για να φουσκώσουν τους ήδη παχυλούς μισθούς τους».

Ο κ. Φωτόπουλος πρόσθεσε ότι «η ΔΕΗ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τον υγιή ανταγωνισμό», ενώ έκανε λόγο για «έγκλημα και βιασμό» της ΔΕΗ που δεν μπορεί να αφήσει αδρανείς τους εργαζόμενους σε αυτήν.

Τέλος δεν απέκλεισε, εκ νέου, το ενδεχόμενο πραγματοποίησης απεργιών σε περίπτωση που πωληθούν μονάδες της ΔΕΗ στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς.

«Για τη ΔΕΗ η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί με πολύ σαφήνεια. Είμαστε υπέρ του ανοίγματος της αγοράς, άλλωστε η Ελλάδα έχει παραπεμφεί στο ευρωπαϊκό δικαστήριο γιατί έχει καθυστερήσει, αλλά δεν είμαστε υπέρ της διάλυσης της ΔΕΗ. Η ΔΕΗ έχει και παρελθόν και παρόν και μέλλον. Θα στη στηρίξουμε γιατί προσφέρει φθηνή ενέργεια και εργασία», τόνισε ο υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης.

«Το ΠΑΣΟΚ – που έκανε τον καμπόσο στους βυτιοφορείς- προσκύνησε την συντεχνία της ΔΕΗ. Τελικά, όποιος έχει τους διακόπτες μπορεί και να διακόπτει οποιεσδήποτε αποφάσεις, έστω και εάν πρόκειται για εκείνες της τρόικας», σχολίασε ο ΛΑΟΣ.

Κοινωνικό τιμολόγιο

Εν τω μεταξύ σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα ο θεσμός του κοινωνικού οικιακού τιμολογίου ηλεκτρικού ρεύματος, με στόχο να προστατευτούν οι ειδικές ομάδες καταναλωτών.

«Κάνοντας πράξη τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης απέναντι στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής θέτει σε εφαρμογή το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), ένα τιμολόγιο το οποίο έρχεται να προστατεύσει τις ειδικές ομάδες καταναλωτών, σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Η ένταξη στο ΚΟΤ γίνεται κατόπιν αιτήσεως των ενδιαφερομένων, για ένα ημερολογιακό έτος και απευθύνεται σε:

Άτομα με εισόδημα κάτω του αφορολόγητου ορίου

Μακροχρόνια Άνεργους

Γονείς με τρία παιδιά

Άτομα με αναπηρία

Προϋπόθεσεις για την ένταξη στο ΚΟΤ αποτελούν:

κατανάλωση κάτω από 1000 kWh ανά τετράμηνο (το μέρος της κατανάλωσης που ωφελείται από την έκπτωση είναι από 0-800) και

κατανάλωση για πρώτη κατοικία.

Η ένταξη ανανεώνεται αυτόματα για το επόμενο έτος, εκτός αν παύσουν να ισχύουν οι αντίστοιχες προϋποθέσεις.

Το ΚΟΤ προκύπτει μετά από έκπτωση 10% επί του αντίστοιχου ισχύοντος τιμολογίου για καταναλώσεις 0-800 κιλοβατώρες (kWh). Η έκπτωση αυτή για τις ειδικές ευπαθείς ομάδες είναι 20%.

Για την ένταξη στο ΚΟΤ για το 2011, πρώτο έτος εφαρμογής του, οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά, απευθείας ή μέσω των προμηθευτών στην ιστοσελίδα του Διαχειριστή του Δικτύου ή Διαχειριστή Μη Συνδεδεμένων Νησιών στο χρονικό διάστημα από 01/10/2010 έως 15/12/2010.

ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ – ΝΕΤ 10,8 – ΑΠΕ/ΜΠΕ

2 thoughts on “Ικανοποίηση ΓΕΝΟΠ για τη θέση Μπιρμπίλη

  1. ναι να γην η απελευθέρωση του ρεύματος,, αλά η ΔΕΗ να παραμείνει όπως είναι, αν θέλουν η ιδιώτες να φτιάξουν μονάδες ρεύματος ας φτιαξουν,,αν τους συμφέρει,,όχι να πουλήσουμε τη ΔΕΗ κ να αυξήσουν το ρεύμα για να οικονομήσουν η έχοντες ,,,…

  2. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΕΞΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ(ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ) ΤΗΣ ΕΜΕΤΙΚΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ ΟΓΔΟΝΤΑ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s