Tο μεγαλύτερο δεκαετές εξοπλιστικό πρόγραμμα δυτικού κράτους, με εξαίρεση τις ΗΠΑ, κατάρτισε η Τουρκία:
Σύμφωνα με τις προβλέψεις για τον αμυντικό πρϋπολογισμό του 2011, αλλά και τον μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό των 2011-2020 κονιορτοποιούν όλους τους αφελείς ισχυρισμούς των Ελλήνων πολιτικών φωστήρων για «αμοιβαία μείωση εξοπλιστικών δαπανών»: Τέσσερα δισεκατομμύρια δολλάρια μόνοα για το 2011 και συνολικά 50 δισ. δολλάδια θα δαπανήσει η Τουρκια για εξοπλισμούς μέχρι το 2020.
Επιπλέον 150 δισ. δολάρια θα δαπανηθούνάνουν για αμοιβές προσωπικού, τη διεξαγωγή επιχειρήσεων, τη λογιστική υποστήριξη και τη συντήρηση.
Όλα αυτά παρά την παγκόσμια οικονομικη κρίση και την σαφή έλλειψη ορατής απειλής στον γεωπολιτικό της περίγυρο.

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ.
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2020 ΕΙΝΑΙ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩς ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ,ΚΑΙ Η ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΓΑΙΤΑΝΑΚΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ.ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ Η ΕΣΣΔ ΔΥΑΛΥΘΗΚΕ ΟΤΑΝ ΕΠΑΙΞΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΡΗΓΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ.
ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΝΥΣΗΧΙΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΡΑΞΕΙΣ.
ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΑΥΤΙΚΗ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΤΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ……………