"Greek National Pride" blog / ΙΡΑΝ / ΙΣΛΑΜ / Μέση Ανατολή

ΙΡΑΝ-1.ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 2010-2011.


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

Θα αρχίσω αυτή την σειρά των άρθρων με ορισμένες επισημάνσεις , γιατί το τοπίο είναι θολό.

*ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΙΡΑΝ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ(ΠΡΑΓΜΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΩΣ ΑΔΥΝΑΤΟ) ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΑΣΗ(ΚΑΙ ΟΙ «αντιπολιτευόμενοι» ΚΑΡΟΥΜΠΙ-ΜΟΥΣΑΒΙ-ΡΑΦΣΑΝΖΑΝΙ υπήρξαν υποστηριχτές του πυρηνικού προγράμματος .

ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ. Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ.

*ΕΠΕΙΔΗ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΙΡΑΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΕ ΗΠΑ-ΓΑΛΛΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ-κλπ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ. ΕΧΕΙ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΕΣ , ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ .ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΛΕΓΑ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΡΑΚΙΝΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ.

*ΕΚΤΙΜΩ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΤΥΠΟΥ ΙΡΑΝ-ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ κλπ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΡΙΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΝ.

*ΤΟ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΙΡΑΝΙΚΟ (ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΚΟΡΕΑΤΙΚΟ) ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΣΥΝΔΥΑΣΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΘΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ. ΔΕΝ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩ.

*ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΕΣ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΙΡΑΝΙΚΟΥ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟΥ. ΜΗΝ ΣΑΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ .ΔΕΝ ΣΥΜΠΑΘΟΥΝ ΤΟ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ.

*ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΡΑΝΩΝ ΣΕ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ(ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ και ΠΟΛΛΑΠΛΗ και βαθιά εκ των ένδον).

*ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΑΚ_ΝΑΤΑΝΖ_ΙΣΦΑΧΑΝ-ΚΟΜ-ΜΠΟΥΣΕΡ(ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΑΣ). Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ή ΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΠΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ/ΙΝΔΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ.

*ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΑ-ΟΧΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ-ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΟΤΩΘΟΥΝ ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΛΑΒΕΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ(εννοώ τεχνικοί που πιθανό να εργάζονται εκεί).

*ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ LEU, ΤΟΥΣ ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΑΧΘΕΙ, Η ΤΗΝ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ-ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ. ΑΥΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΑΠΟ 5-8 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ή ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΔΝΕΣ…

*ΠΑΡΑ ΤΗ ΘΕΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΑ ΙΡΑΝΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ(πχ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ) ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ. ΟΤΙ ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ…

*ΑΣΦΑΛΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΘΑ ΔΙΩΧΤΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΑΡΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ…..

*ΠΟΛΛΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΟΜΗ. ΚΑΙ ΝΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ. ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ. ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ….ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ…. ΑΝ ΔΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ ΠΟΛΛΑ…(σε 12 χώρες . ….)

*ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ-ΒΑΣΕΙΣ-ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ. ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΕΙ, ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΝΥΣΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ. ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΠΟΡΟΥΝ. ΤΟ ΙΡΑΝ ΕΧΕΙ ΑΝΕΠΑΡΚΕΣΤΑΤΗ ΑΕΡΑΜΥΝΑ και ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ.

*Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΞΑΦΝΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΟΜΑΞΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ….

*ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΙΡΑΝ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ. ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΩ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΟΡΙΑΚΑ(ΦΟΒΟΥΜΕΝΟ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ….)/ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΣΥΜΜΕΤΡΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ….(σε αυτές θα επανέλθω στο ΙΡΑΝ-2).

ΠΗΓΗ

2 thoughts on “ΙΡΑΝ-1.ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 2010-2011.

  1. Μιλήσιε εγώ ένα πράγμα δεν καταλαβαίνω και παρακαλώ απάντησε μου. Οι ΗΠΑ και άλλες υπερδυνάμεις κατέχουν πυρινικά όπλα και έχουν φυσικά και το πυρινικό τους πρόγραμμα. Γιατί άλλες χώρες όπως το Ιράν να μην έχει πυρινικό πρόγραμμα; Αν καταργούσαν όλες οι χώρες τα πυρινικά, να το δεχτώ μα να που έχουν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s