Σαν τα μανιτάρια ξεπηδούν τα αντάρτικα στις κρίσιμες για τη ΝΔ περιφέρειες και δήμους σε όλη τη χώρα, προκαλώντας απόγνωση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που βλέπει τη στρατηγική επίθεσης κατά του μνημονίου να μετατρέπεται σε εμφύλιο πόλεμο και να τροφοδοτεί την εσωστρέφεια.
Κοινό χαρακτηριστικό του «αντάρτικου κινήματος» είναι, όπως πολλοί είχαν προβλέψει, η αντιπαράθεση της ΝΔ και του κ. Αντ. Σαμαρά με την ανεξάρτητη βουλευτή κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, η πρώην υπουργός Εξωτερικών ετοιμάζεται να κατεβάσει «αντάρτες» για τουλάχιστον 20 θέσεις περιφερειαρχών και δημάρχων- ιδιαίτερα σε μεγάλες πόλεις- ώστε να καταγράψει τις δυνάμεις της πριν από το επόμενο εγχείρημα που είναι η ίδρυση του νέου κόμματος.
Κορωνίδα στη σύγκρουση σαμαρικών και ντορικών αναδεικνύεται «η μάχη της Κρήτης», καθώς το νησί θεωρείται ένα από τα κάστρα υποστηρικτών της πρώην υπουργού Εξωτερικών. Το αντάρτικο εκεί έχει ανάψει τα τελευταία 24ωρα με την ανακοίνωση από τη Ρηγίλλης της υποψηφιότητας του κ. Γ. Πλακιωτάκη για την περιφέρεια στο νησί και τη διαγραφή του βουλευτή Χανίων κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη, στενού φίλου της οικογενείας Μητσοτάκη, ο οποίος είναι πολύ πιθανό να κατέλθει ως ανεξάρτητος και ίσως να υποστηριχθεί από την κυρία Μπακογιάννη.
Ωστόσο υποστηρικτές της πρώην υπουργού Εξωτερικών τονίζουν ότι «η Ντόρα δεν ενδιαφέρεται να κάνει αντάρτικο», αλλά να στηρίξει πρόσωπα με αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά και να μπορέσει να καταγράψει τις δυνάμεις της.
ναι στην μισή ελλάδα πόση αβάντα ποια στο δρακουλόσογο.