ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
Ειλικρινά έχω ακούσει και συζητήσει τα τελευταία 2 χρόνια σειρά επιλογών για την IAF στο να πλήξει από αέρος τις πυρηνικές βάσεις του ΙΡΑΝ. Υπάρχουν πολλά που δεν λέγονται και δεν γράφονται, γιατί όταν αποφασιστεί να προχωρήσει η επιχείρηση θα εκπλήξει πάρα πολλούς. Υπάρχουν σενάρια που δεν πάει το μυαλό του ανθρώπου.
ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ. Από περίπου 17 που έχω κατά καιρούς ακούσει από στρατιωτικούς αναλυτές του ΙΣΡΑΗΛ και των ΗΠΑ, αυτά που έχουν αναφερθεί και γραφεί ως βασικά είναι τα εξής:
*ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΜΕΣΩ ΜΟΝΟ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ/ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ.ΑΠΟΣΤΑΣΗ 1600 χλμ./Ανεφοδιασμός στα όρια του ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ με τον ΚΟΛΠΟ.(Έχει συζητηθεί).
*ΙΣΡΑΗΛ-ΙΟΡΔΑΝΙΑ-ΙΡΑΚ-ΙΡΑΝ/2 χώρες/1650 χλμ/ανεφοδιασμό στον Ιρακινό εναέριο χώρο κοντά στα σύνορα με το ΙΡΑΝ/Προφανώς οι ΗΠΑ θα πρέπει να δώσουν το πράσινο φως για την διέλευση μέσα από το ΙΡΑΚ.(μάλλον δύσκολο να υιοθετηθεί).
Όλα είναι έτοιμα στο Ισραήλ για την επίθεση…….
Μια παροιμία στο χωρίο μου λέει: «Η γριά που δεν θέλει να ζυμώσει, όλη μέρα κοσκινίζει» Όσο περισσότερες απειλές και αναλύσεις, τόσο λιγότερες πιθανότητες για στρατιωτική σύγκρουση.
Πρώτα πρέπει να ελέγξουν το Αφγανιστάν για να είναι έτοιμοι για τις χερσαίες επιχειρήσεις. Η επίθεση του Ισραήλ(/ΗΠΑ) θα γίνει μέσω Ιορδανίας/Ιράκ βασικά (νομίζω).
Χερσαίες δυνάμεις από ΗΠΑ τέρμα, δεν ξαναβάζουν ποτέ μετά το τραλαλά που πάθανε σε Ιράκ και Αφγανιστάν.
Μονο από αέρος αλλα δεν έχουν το επιδιώκων αποτέλεσμα, τελικά είναι ένας γίγαντας με πήλινα πόδια.