ΕΛΛΑΔΑ

Ειδήσεις ›Πολιτικά ›Ελλάδα ›Πρωθυπουργικό φρένο στα περί ανασχηματισμού


Να μπει τέλος στις συζητήσεις περί ανασχηματισμού ζήτησε ο Πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση του άτυπου υπουργικού συμβουλίου. «Θα ήθελα να παρακαλέσω να σταματήσουν είτε δημόσια είτε και σε ιδιωτικό επίπεδο, όλες αυτές οι συζητήσεις περί ανασχηματισμού» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επισημαίνοντας πως πρόκειται για «ένα εύκολο σπορ, ενισχύει μόνιμα την εντύπωση που είναι αποτέλεσμα μιας παλιάς αντίληψης στην ελληνική πολιτική ζωή, ότι κάθε ανασχηματισμός είναι και μια πανάκεια» τόνισε πως «δεν υπάρχουν ανασχηματισμοί που είναι πανάκεια, είναι πολιτική μας βούληση η συλλογική και καθημερινή μας δουλειά που είναι το βασικό στοιχείο της επιτυχίας κάθε κυβέρνησης».

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα σε περίπτωση που μέλη της κυβέρνησης μετάσχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ μίλησε και για τις δομικές αλλαγές που έχουν προαναγγελθεί.

Όπως σημείωσε, η Επιτροπή που έχει συσταθεί αναφορικά με τη γενικότερη λειτουργία της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών έχει παρουσιάσει αρκετές προτάσεις για τις δομικές αλλαγές.

Διευκρίνισε πως αυτές οι αλλαγές δεν αφορούν ειδικά το ευρύτερο κυβερνητικό σχήμα, αλλά περισσότερο στο ζήτημα του εσωτερικού συντονισμού, την παρακολούθηση, την αξιολόγηση, την προώθηση προτεραιοτήτων, τη διαβούλευση, την ανάδειξη του ανθρώπινου δυναμικού, την κινητοποίηση και συμμετοχή του δημόσιου λειτουργού και υπαλλήλου και του πολίτη, αλλά και την προώθηση της διά βίου εκπαίδευσης και συνεχούς καινοτομίας μέσα στη Δημόσια Διοίκηση, μέσα από ένα κεντρικό επιτελείο.

«Οι προτάσεις αυτές προσπαθούν να απαντήσουν στο μόνιμο πρόβλημα, την «ασθένεια» του τρόπου διακυβέρνησης της χώρας μας» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά το αντικείμενο της σύγκλησης του υπουργικού συμβουλίου, βασικό θέμα της ήταν ο σχεδιασμός για το ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Αθήνας.

Στην εισήγησή του, ο Πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, σημείωσε πως τ κέντρο της Αθήνας οδηγείται σε παρακμή, ενώ υποβαθμίζεται η ζωή του πολίτη αλλά και του επισκέπτη και του τουρίστα που έρχεται στη χώρα μας, των ίδιων των συμπολιτών μας, αλλά και πολλών άστεγων και ανθρώπων χωρίς πατρίδα.  πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s