"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Νέο τουρκικό δόγμα για τα 12 μίλια; (Το θέμα των 12 ναυτικών μιλίων «βγαίνει» από τα ελληνοτουρκικά ή μήπως πρόκειται για κίνηση εντυπωσιασμού της Άγκυρας;)


Αλλαγές στην τουρκική πολιτική σε ότι αφορά τα 12 μίλια των ελληνικών χωρικών υδάτων προαναγγέλλει η τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ.
Σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της με τον τίτλο «Τα 12 μίλια δεν είναι πλέον αιτία πολέμου» η τουρκική εφημερίδα υποστηρίζει ότι αλλάζει η πολιτική της Άγκυρας στο θέμα.
Επικαλείται μάλιστα το Νέο Σχέδιο Δόγματος Εθνικής Ασφάλειας, στο οποίο η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται πλέον στις χώρες, που αποτελούν εξωτερική απειλή για την Τουρκία, όπως έκανε το προηγούμενο σχέδιο του 2005.
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι αν τελικά το Δεκέμβριο ψηφιστεί το νέο Σχέδιο θα είναι το πρώτο βήμα, ώστε η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια να μην αποτελεί casus belli.

5 thoughts on “Νέο τουρκικό δόγμα για τα 12 μίλια; (Το θέμα των 12 ναυτικών μιλίων «βγαίνει» από τα ελληνοτουρκικά ή μήπως πρόκειται για κίνηση εντυπωσιασμού της Άγκυρας;)

  1. Το ενδιαφέρων των ΤΟΥΡΚΩΝ έχει μετατοπισθεί πλέων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ)που υπερκεράζει την Υφαλοκρηπίδα στα Ελληνικά Πελάγη και επιλύει οριστικά και δια παντός όλα τα διμερή προβλήματα με την γείτονα Τουρκία. Και Δεν θα επιτρέψει με τίποτα τη δημιουργία της στο ΑΙΓΑΙΟ.

  2. http://www.defencepoint.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=662:-lr-casus-belli&catid=28:foeign-affairs-greece&Itemid=55
    Δεν μας υπολογίζουν καθόλου στον στρατιωτικό τομέα οι Τούρκοι αλλά οι εξοπλισμοί τους συνεχίζονται κανονικά και αυξάνονται αλματωδώς λέτε να νοιάζονται αποκλειστικά μόνο για την ανατολή;

Σχολιάστε