"Greek National Pride" blog / Ε.Ε.

Η άρνηση της Σλοβακίας και η ευθύνη των πολιτικών μας


«                                     

Η νέα πρωθυπουργός της Σλοβακίας Iveta Radicová, εξακολουθεί να επιμένει στην αρχική της άρνηση για συμμετοχή στο μηχανισμό στήριξης της Ελλάδος».

Η εδώ και δυο μήνες πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Iveta Radicová,

σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα (die Welt-online 25/08), αιτιολογεί την άρνησή της για συμμετοχή στο μηχανισμό στήριξης της Ελλάδος, με τα εξής επιχειρήματα. «Εμείς δεν είπαμε τίποτα αναφορικά με την Ελλάδα αλλά γενικώς, τι κάνουμε με μια χώρα που βρίσκεται ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία. Για εμάς είναι θέμα αρχών και αξιών………..Δεν πρέπει να πάρουν χρήματα άνθρωποι που ενήργησαν ανεύθυνα……Κατά την άποψή μας, ο μηχανισμός και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχουν αποτύχει. Δεν μπορεί η αρχική βοήθεια των 30 δις να πάει στα 110 δις. Δεν δέχομαι την άποψη πως δεν είμαστε αλληλέγγυοι, αλλά εδώ πρόκειται για μια αλληλεγγύη σε λάθος βάση. Δεν πρόκειται για………

. αλληλεγγύη προς μια χώρα που δοκιμάστηκε από μια διεθνή κρίση αλλά για αλληλεγγύη προς κυβερνώντες, που αποδείχτηκαν ανεύθυνοι».

Με λίγα λόγια, η πρωθυπουργός της Σλοβακίας λέει, αυτό που περιμένει όλος ο ελληνικός λαός. Κάποιοι πολιτικοί μας να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο δημοσιογράφος του Mega, Ιγνατίου, ισχυρίστηκε πως κάποιοι από το ΔΝΤ του εξομολογήθηκαν, πως εάν δεν τιμωρηθούν κάποιοι πολιτικοί δεν θα υπάρξει συναίνεση του κόσμου και δίχως την ενεργό συμμετοχή του ελληνικού λαού, κανένα μέτρο δεν πρόκειται να πετύχει.

Αναρτήθηκε από kafeneio

4 thoughts on “Η άρνηση της Σλοβακίας και η ευθύνη των πολιτικών μας

 1. Οι φοβικοί τύραννοι δεν είναι παντοδύναμοι, αφού ηττήθηκαν σε Βιετνάμ και Αφγανιστάν, ενώ αλληλομισιούνται επίσης. Ούτε τον ήλιο, τα ηφαίστεια ή τις βαρυχειμωνιές μπορούν να ελέγξουν, κι ας περιαυτολογούν…
  Πετρέλαιο-βενζίνη αυξήθηκαν 50% μέσα σε ένα χρόνο… ΤΙ θα τρώμε από την πετρελαιοεξαρτημένη γεωργία, μόλις φτάσουν τα 3-4 ευρώ το λίτρο;
  Έκθεση των δολαριανών στρατηγών (Γκάρντιαν, 11-4-2010*) ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ότι με 30 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ετήσια κατανάλωση για 7 δισεκατομμύρια καταναλωτές, όχι μόνο δεν πρόκειται να αντληθούν ούτε τα μισά από τα υπάρχοντα κοιτάσματα (αφού όσο λιγοστεύει το πετρέλαιο ΑΚΡΙΒΑΙΝΕΙ και γίνεται ΑΣΥΜΦΟΡΗ η άντλησή του σε ολοένα ΑΣΤΑΘΕΣΤΕΡΕΣ συνθήκες – το ίδιο και οι ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ-ΑΣΥΜΦΟΡΕΣ ψευτοεναλλακτικές ΣΥΣΚΕΥΕΣ, που φτιάχνονται με σπατάλη καυσίμων-μετάλλων…), αλλά το 2012 ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ αποθέματα καυσίμων και θα αρχίσει παγκόσμιο χάος (μιας και οι εγωμανείς δε νοιάζονται για αποκέντρωση σε ΑΥΤΑΡΚΗ χωριά).
  Αφού επί αιώνες λύσσαξαν οι πολεμοκάπηλοι ανοϊκοί για υπερπληθυσμό αναλώσιμων μισθοφόρων-καταναλωτών, τώρα νομίζουν οι ματαιόδοξοι ότι με φοροεξόντωση, αντί για ειρηνικό έλεγχο των γεννήσεων, θα μας αραιώσουν για να απομείνουν με τα τελευταία βαρέλια πετρελαίου. Αλλά λογαριάζουν χωρίς την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ να ελέγξουν π.χ. τον ήλιο, τα ηφαίστεια, ενώ ούτε να ετοιμάσουν την τροφή τους μόνοι τους δεν μπορούν…
  ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ για να συνεχίσουμε μετά την ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ των εγωμανών!

  *http://www.guardian.co.uk/business/2010/apr/11/peak-oil-production-supply

 2. Αυτοί οι Πρώην Σκατοκομουνιστές που βρώμαγε το χνώτο τους μέχρι τώρα , μας κάνουν το καμπόσο, βρε δε πανε να γ****** τα μου******* του κερατά.

 3. Να μην μας πειράζει που κάποιοι δεν γουστάρουν να μας βηθήσουν. Μόνοι μας γίναμε αναξιόπιστοι και μπαταξήδες. Να σοβαρευτούμε επιτέλους. Και να αντιληφθούμε πόσο σοβαρή είναι η κατάστασή μας και πόση προσπάθεια χρειάζεται εκ μέρους μας. Δεν θα υπάρχουν εσαεί μηχανισμοί στήριξης και σωτηρίας. Ούτε και είναι κανένας άλλος υποχρεωμένος να μας διασώζει.
  Από την άλλη βέβαια, να βλέπουμε και ποιοί είναι οι φίλοι μας και ποιοί όχι. Γιατί έχει ο καιρός γυρίσματα. Γιατί αν η Σλοβακία μπορεί να μας βοηθήσει και δεν το κάνει τότε και εμείς να το θυμόμαστε (αν όμως δεν μπορεί, να δεχτούμε απλά την ατυχία μας και να αυξήσουμε την προσπάθειά μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s