Συνεχίζονται οι πιέσεις προς την Κυπριακή πλυερά από χώρες της ΕΕ (όπως και τις ΗΠΑ), που θεωρούν ότι το Κυπριακό πρέπει να επιλυθεί με τον ένα ή άλλο τρόπο, ως τα τέλη του 2010 και κατά προτίμηση σύμφωνα με τα συμφέροντα της Άγκυρας που εκβιάζει στον ενεργειακό τομέα αλλά καιστις σχέσεις που αναπτύσσει με Ιράν και Συρία.
Η κυπριακή εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ, σε σημερινό δημοσίευμά της γράφει ότι η Άγκυρα πρότεινε στο Βερολίνο την εφαρμογή μέρους του πακέτου του απευθείας εμπορίου των Τουρκοκυπρίων που συζητείται αυτή την περίοδο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με αντάλλαγμα το άνοιγμα των τουρκικών λιμανιών σε κυπριακά πλοία.

»αντάλλαγμα το άνοιγμα των τουρκικών λιμανιών σε κυπριακά πλοία» ????? Και τί θα κάνουν τα κυπριακά πλοία στα τουρκικά λιμάνια; Θα εξάγουν φασολάκι; Έχει ξεβρακωθεί εντελώς η πολιτική αξιοπρέπεια της Κύπρου εδώ και χρόνια, δεν μπορώ να προσδιορίσω λεκτικά την φάση μετά το ξεβράκωμα επειδή σέβομαι το ιστολόγιο.
Θα ταξιδεύουν για τουρισμό και για να βλέπουνε τα αδέλφια τους όπως λέει ο μέγας ανθέλληνας Χριστόφιας. Αλήθεια, ακούσατε τον Χριστόφια να μιλάει ποτέ για Κυπριακό Ελληνισμό; Αυτός ανήκει στη φάρα των νεοκυπρίων (μη Ελλήνων). Πριν 50 χρόνια στην Κύπρο το πρώτο θέμα συζήτησης ήταν η ένωση με την Ελλάδα αλλά, αλλάζουν οι καιροί. Σήμερα κανείς δεν κοιτάει πίσω. Κοιτάει το σήμερα χωρίς να γνωρίζει πώς φτάσαμε μέχρις εδώ. Η προπαγάνδα είναι έτοιμη, ψηνόταν για χρόνια. Βάλανε και τουρκική σημαία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και δεν αντέδρασε κανένας. Βγάλανε την Ελληνική σημαία από το ΡΙΚ….
Αδέρφια συνέλληνες καλημέρα στην Μεγαλόνησο
Ο τελευταίος μεγάλος ηγέτης του Ελληνισμού ήταν ο Τάσσος Παπαδόπουλος.Αλλά ο Κυπριακός λαός ψήφισε Χριστόφια.Με μεγάλη μου θλίψη θα πω κάτι αιρετικό.Καλύτερα 2 ξεχωριστά κράτη πάρα αυτά που μεθοδεύουν ως δήθεν λύση του Κυπριακού θα παραδώσουν όλο το νησί στους Τούρκους!
αγαπητέ μανώλη, ήμουνα πρόσφατα στη μεγαληνσο και πολύ το λένε αυτό πλέον. η νέα γενια μεγάλωσε χωρίς να έχει δει τούρκο, ο «νότος» πλέον είναι αρκετά πλούσιος, υπάρχει ευμάρεια και πολλοί είναι αυτοί που λένε πλέον «αυτοί από εκεί και εμείς από εδώ». Να φανταστείτε ότι κανείς δεν περνάει στα κεταχόμενα να δει τις κλεμένες του περιουσίες. μόνο τουρίστες που επιστρέφουν αυθημερόν καθώς η διαφορετικότηα (γυφτια) που βλέπεις μόλις περάσεις σε κάνει να διακατέχεσται από φόβο. βλέπεις ανθρώπους κατάμαυρους (είναι έποικοι μου είπαν) με παντόλα, τζιν και φανέλλα βρώμικα.
όπως είχα γράψει και παλαιότερα η διαφύλαξη της διεθνούς νομιμότητας που πέτυχε η κυβέρνηση του Καραμανλή (ο μεγάλος, όχ ο μπουχέσας) και ο Μαύρου ως Υπ. εξωτερικών έχει σώσει μέχρι σήμερα την κατάσταση.
θέμα απόμόνωσης δεν υπάρχει αφού αεροπλάνα και καράβια έρχονται μέσω τουρκίας. παρόλα αυτά η μη-διεθνής αναγνώριση αποτελεί για αυτούς τη πραγματική απομόνωση καθώς δεν μπορούν να πάνε πουθενά, δεν μπορούν να φέρουν ξένες επενδύσεις και έπειτα από 30 χρόνια εισβολής κατάλαβουν ότι και τους κοστίζει και δεν τους αναγνώρισε ούτε αυτός που τους έβαλε να εισβάλουν.
όσον αφορά το Τάσο Παπαδόπουλο, έκανε αυτό που έπρεπε όταν έπρεπε. τώρα όμας δεν μπορεί να ξαναγίνει το ίδιο. τότε σημειώθηκε μια διπλωματική νίκη που λίγοι κατάλαβαν. μπήκε η Κύπρος στη ευρώπη με άλυτο το πρόβλημα (αναστολή του κοινοτικου κετκημένου στα κατεχόμενα) αλλά με την υπόσχεση ότι θα λυθεί το πρόβλημα εντός τους έτους.
τελικά μπήκε η κύπρος, έφυγαν σημίτης/ΓΑΠ (πρκήρυξε εκλογές για τις δύσκολες αποφάσεις στο κυπριακό), όλοι είπαν ΝΑΙ στο σχέδιο αλλά στο τέλος τον ήπιανε οι (αυ-)ανανιστές. αποτέλεσμα? η Κύπρος πλήρες μέλος της ΕΕ χωρίς καμία υποχώρηση.
τώρα τα πράγματα άλλαξαν. από ισχυτή θέση πλέον θέλω να πιστεύω ότι ο Χριστόφιας ζητάζει όσο γη περισσότερη και διζωνική δικοινοτική (ή όπως λέγεται αυτή η παπαριά) για να είναι σίγουρος ότι εάν κάτι πάει στραβά «αυτοί θα ειναι από εκεί και εμείς από εδώ».