"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ

Παραιτήθηκε η νομική σύμβουλος του Πρωθυπουργού


Η προβλεπόμενη στελέχωση των υπηρεσιών του γραφείου του Πρωθυπουργού στην Ελλάδα είναι ποσοτικά κατά πολύ υποδεέστερη από αυτή που ισχύει σε άλλες χώρες με παρόμοιο μέγεθος και επίπεδο ανάπτυξης, απαντά το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού για το θόρυβο που δημιουργήθηκε σχετικά με τις προσλήψεις επιστημονικών συνεργατών – συμβούλων στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Όπως διευκρινίζεται, οι προβλεπόμενες θέσεις εργασίας μετακλητών υπαλλήλων στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, ανέρχονταν σε 105. Αυτές αυξήθηκαν πρόσφατα κατά 20, προκειμένου να καλυφθούν μελλοντικές ανάγκες. Μέχρι σήμερα, υπογραμμίζεται, έχουν καλυφθεί μόνον οι 72, εκ των οποίων, οι 45 είναι αποσπασμένοι και οι 27 μετακλητοί υπάλληλοι.

Παραίτηση της νομικής συμβούλου για λόγους ευθιξίας

Οσον αφορά το θέμα του κ. Αγγελου Χασαπόπουλου, επιβεβαιώνεται ότι η πρόσληψή του προτάθηκε από τη νομική σύμβουλο του Πρωθυπουργού, καθηγήτρια Γλυκερία Σιούτη, ως επιστημονικού συνεργάτη για την υποστήριξη του γραφείου της – πρόταση η οποία και έγινε αποδεκτή.

Ωστόσο, και παρότι για τους μετακλητούς δεν απαιτείται η εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων για να προσληφθούν, δηλώνεται ότι για λόγους δεοντολογίας δεν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης του κ. Χασαπόπουλου. Επίσης, για λόγους ευθιξίας, η κ. Σιούτη υπέβαλε την παραίτησή της, παραίτηση που έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό.

Τέλος, σχετικά με την περίπτωση της ανάθεσης καθηκόντων συμβούλου του Πρωθυπουργού, στον Ιταλό πρώην υπουργό Οικονομικών, Tommaso Padoa Schioppa, σημειώνεται ότι ο κ. Schioppa, σε αντίθεση με όσα έχουν κατά καιρούς αναφερθεί από ΜΜΕ, δεν δέχθηκε οποιαδήποτε αμοιβή και αυτό παρά τη δυνατότητα που παρέχει η σχετική διάταξη του νόμου.

«Όλα έχουν γίνει και συνεχίζουν να γίνονται «στο φως της ημέρας» και είναι πάντα συνεπή με τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού σχετικά με την οργάνωση των υπηρεσιών που υποστηρίζουν το γραφείο του και την αποτελεσματική λειτουργία της Κυβέρνησης. Οτιδήποτε άλλο δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

ΝΔ: Αντιλαμβανόμαστε πώς εννοεί ο πρωθυπουργός την «αξιοκρατία»

Οι εξελίξεις σχολιάστηκαν από τη ΝΔ, με τον εκπρόσωπό της Π. Παναγιωτόπουλο να σημειώνει χαρακτηριστικά: «Για «αξιοκρατία», μας μιλούσε προεκλογικά ο κ. Παπανδρέου. Τώρα, με αυτά που αποκαλύπτονται για το Πρωθυπουργικό Γραφείο, αντιλαμβανόμαστε όλοι πως την εννοούσε».

ΛΑ.Ο.Σ.: Πλήγμα για το πρωθυπουργικό γραφείο

«Η κ. Σιούτη, πέρα από τις οποιεσδήποτε διαφωνίες που μπορεί να έχει κάποιος μαζί της, είναι ένας σοβαρός άνθρωπος που ξέρει καλά τη δουλειά του. Σαφώς και πρόκειται για πλήγμα στο στελεχιακό δυναμικό του πρωθυπουργικού γραφείου», σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, Κωστής Αϊβαλιώτης.πηγη

3 thoughts on “Παραιτήθηκε η νομική σύμβουλος του Πρωθυπουργού

  1. ΑΥΤΟ το ΠΑΣΟΚ το ξέρω και από παλιά!…
    Με αυτόν τον τρόπο γίναμε όπως είμαστε σήμερα…
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.

  2. Το προσον του μικρου ειναι ατσιδας και χακερ.Και επειδη ο βλαξ ο ΓΑΠ πιστεύει οτι του υποκλέπτουν τα ε μελλ προσεληφθει

  3. Κριμα ρε σκουπιδια που σας εβγαλε ο λαος. Οσο για την αγαμητη κ@ριολα θα τα βρεις μπροστα σου μωρη κοφα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s