"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ

Θ. Πάγκαλος: «Συντονιστής είναι ο πρωθυπουργός»


«Συντονιστής είναι ο Πρωθυπουργός. Εγώ δεν έχω τέτοιο θεσμικό ρόλο, ούτε πολιτικό. Δεν έχω «καταχεριάσει» κανέναν και παρά τις προσπάθειες που γίνονται από ρεπόρτερ για την είδηση, δεν έχω κανένα επεισόδιο με κανέναν υπουργό», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό Mega, μετά την κυριακάτικη συνεντευξή του στην εφημερίδα Real.

    «Δεν νομίζω ότι ο ρόλος του συντονιστή ταιριάζει ούτε στον Πάγκαλο, ούτε στον Παμπούκη», παρατήρησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι «συντονιστής είναι ο πρωθυπουργός».

    «Είναι θέμα του πρωθυπουργού να κρίνει αν έχει ανάγκη ή όχι έναν υπουργό Προεδρίας, που θα έχει τον συντονισμό ορισμένων οργάνων, όπως η Κυβερνητική Επιτροπή. Είναι δικό του θέμα, πώς θα οργανώσει την δουλειά του. Δεν θα το θεωρήσω υποβάθμιση ό,τι αποφασίσει», πρόσθεσε ο κ. Πάγκαλος και σημείωσε χαρακτηριστικά:

    «Ο πρωθυπουργός κρίνει ποιοι συγκροτούν την κυβέρνηση. Δεν βαθμολογεί. Δεν είμαστε καλλιστεία, δεν είμαστε σχολείο».

    «Δεν ανέχεται το κεφάλι μου καπέλο. Δέχομαι την συνεργασία, ότι κάποιος ξέρει καλύτερα από μένα κι ο πρωθυπουργός είναι πάνω από όλους μας. Το καπέλο δεν ξέρω από πού προέρχεται. Το υπουργείο Προεδρίας δεν είναι καπέλο για μένα», δήλωσε ερωτηθείς για την επίμαχη δήλωσή του στην κυριακατικη εφημερίδα και πρόσθεσε:

    «Θέλω να μείνω για κάποιο χρονικό διάστημα στην Βουλή, κάποια στιγμή όλα τελειώνουν. Είμαι διαθέσιμος στο κόμμα μου.Ό,τι δουλειά μού δίνει ο πρωθυπουργός θα την κάνω με τον καλύτερο τρόπο. Για λόγους που αφορούν μια τόσο μακρά πορεία, με τόσες περιπέτειες, δεν έχω μωροφιλοδοξία. Φιλοδοξία έχω να πετύχω αυτά που ανατίθενται. Τα αξιώματα δεν με ενδιαφέρουν. Όσα μου ανατίθενται είναι αρκετά. Το κυρίως έργο το κάνει ο υπουργός. Πρέπει να βρεθεί τρόπος να συντονιστούν ορισμένα υπουργεία. Υπάρχουν υπάλληλοι στα υπουργεία που μπορούν να κάνουν ζημιά. Χρειάζεται ριζική παρέμβαση».

    Στη συνέχεια κι αφού επανέλαβε ότι διατηρεί άριστες σχέσεις με τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση, ο Θόδωρος Πάγκαλος αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά σχόλια στο πρόσωπο του υπουργού Επικρατείας Χ. Παμπούκη:

    «Ο Παμπούκης είναι πολύ σημαντικό πρόσωπο γιατί έχει κρατήσει μεγάλο μέρος ευθύνης της διεθνούς εικόνας της χώρας. Επί Καραμανλή είχαμε εγκαταλείψει τις διεθνείς μας θέσεις. Ο Παμπούκης το άλλαξε αυτό. Δεν είναι αποτυχημένος ο Παμπούκης. Ο πρωθυπουργός δεν ξέρω τι μπορεί να θέλει. Ουδέποτε με έχει ρωτήσει και πολύ καλά κάνει».

    Όσον αφορά το ζήτημα του ανασχηματισμού,ο Θ. Πάγκαλος διευκρίνισε πως ουδέποτε είπε ότι χρειάζεται ριζικός ανασχηματισμός.

    «Ο πρωθυπουργός θα κρίνει αν χρειάζεται να γίνει ριζικός ανασχηματισμός, αφού δει ποιοι θα μπουν στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η συγκρότηση της κυβέρνησης είναι δουλειά του πρωθυπουργού»,ξεκαθάρισε.

    Διευκρινίσεις έδωσε ο κ. Πάγκαλος και αναφορικά με την τοποθέτησή του για το θέμα της εξεταστικής για την οικονομία:

    «Η ερώτηση που μου έγινε είναι αν θα γίνει εξεταστική για την οικονομία και είπα όχι,γιατί θα κρίνει πολιτικές.Τις πολιτικές δεν τις κρίνουν τα δικαστήρια. Τί ποινικές ευθύνες για εσφαλμένη οικονομική πολιτική;»,παρατήρησε και σημείωσε πως η εξεταστική επιτροπή που έχει προτείνει το ΠΑΣΟΚ αφορά την παραποίηση των στοιχείων της Οικονομίας.

    «Αν η Ελλάδα έδινε παραποιημένα στοιχεία στην ΕΕ, αυτό είναι πλαστογραφία, μια σειρά από ποινικά αδικήματα. Αυτά είναι δυνατόν να ερευνηθούν. Αν υπάρχει ευθύνη υπουργού και όχι απλώς υπαλλήλων, πρέπει να γίνει εξεταστική»,υπογράμμισε.  πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s