"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ / Τουρκία

Νταβούτογλου: «Η Τουρκία δεν πρόκειται να κάνει μονομερή βήματα για το ζήτημα των 12 μιλίων»


Image

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών στο δημοσιογράφο Murat Akgün του τηλεοπτικού καναλιού ΝΤV ξεκαθάρισε ορισμένα σημεία της εξωτερικής πολιτικής της χώρας του που αφορούν άμεσα την Ελλάδα και διαλύουν όποιες προσδοκίες της ελληνικής πολιτικής ελίτ για μία αληθινή και ειλικρινή προσέγγιση των δύο χωρών.

Πιο συγκεκριμένα ο Τούρκος ΥΠΕΞ ξεκαθάρισε ότι  οι εργασίες που γίνονται σχετικά με το Έγγραφο Πολιτικής Εθνικής Ασφαλείας είναι απόρρητες και γι’ αυτό το θέμα δεν μπορεί να κάνει καμία δήλωση, ότι η νέα προσέγγιση της Τουρκίας στην έννοια των απειλών έχει μεγάλη βαρύτητα. Όπως δήλωσε ο υπουργός «Με χώρες που βιώσαμε δυσκολίες στο παρελθόν, όπως η Ελλάδα, η Ρωσία και η Συρία, τα τελευταία χρόνια υπήρξε μία σημαντική αλλαγή».

Όσον αφορά το ζήτημα του τουρκικού Casus Beli στην περίπτωση που η Ελλάδα αποφασίσει να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι «η Τουρκία δεν μπορεί να κάνει μονόπλευρα βήματα. Υπάρχει μία απόφαση που πήρε στο παρελθόν η Ελλάδα (εννοώντας την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια)». Προφανώς ο Τούρκος ΥΠΕΞ ξεκαθαρίζει ότι περιμένει από την Ελλάδα κάποια κίνηση για το επίμαχο ζήτημα πριν η Τουρκία αποφασίσει τι θα πράξει.

Συνεχίζοντας την συνέντευξη πάντα όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Σε γενικές γραμμές έχει μπει νερό στο κρασί. Συναντηθήκαμε (με τον Έλληνα ΑΝΥΠΕΘΑ) στη Ρόδο και επισκέφθηκα την Κω. Το φθινόπωρο θα μεταβώ στην Ελλάδα. Με αμοιβαία βήματα που θα γίνουν θα αλλάξουν και οι αντίπαλες στάσεις και συμπεριφορές μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδος».

Τέλος όσον αφορά το επίκαιρο ζήτημα των σχέσεων Στρατού και Κυβέρνησης ο Ahment Davutoglu διευκρίνισε ότι «Με το ΓΕΕΘΑ δεν υπάρχει ασυμφωνία. Δεν υπάρχει καμία διάσταση απόψεων. Δεν υφίσταται δύο εξωτερικές πολιτικές αλλά μία».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

7 thoughts on “Νταβούτογλου: «Η Τουρκία δεν πρόκειται να κάνει μονομερή βήματα για το ζήτημα των 12 μιλίων»

 1. Παρατηρήσεις:

  Δεν έχει καταλάβει προφανώς ότι το θέμα το άνοιξε μόνος του χωρίς κανένας να το αναφέρει μιλώντας για την χρονική ροη την στιγμή που το επέλεξε καθόλου τυχαία αφού εμπλέκονται όλες , και όταν λέμε όλες οι μεγάλες δυνάμεις σε ένα πλέγμα θα λέγαμε ιστού πολυσύνθετου της ανατολικής Ευρώπης της Ανατολικής μεσογείου και ταυτόχρονα σε μορφή ντόμινου σε μέση ανατολή μέχρι και την Κίνα.

  Δεν έχει καταλάβει προφανώς κάνει ότι δεν αντιλαμβάνεται τις διεργασίες που εκτυλίσσονται ραγδαία.
  Τέλος , με τη θεωρία του ντόμινου είτε μας αρέσει είτε όχι είτε θέλουμε είτε όχι εμπλεκόμαστε.

  Εμάς μας απασχολεί έντονα ο Πόυτιν, εννοώντας βλέποντας ένα νέο σχηματισμό αγωγού όπου είναι ο πλέων βιώσιμος να περνά από το Leviathan σε Κρήτη , Πελοπόννησο , κάτω Ιταλία, Ιταλία, Ελβετία , Γαλλία Γερμανία Μ. Βρετανία.

  Τι σκέπτεται , πιστεύουμε (έτσι το βλέπουμε μπας περιπτώσει) ότι είναι ασφαλέστερο να περάσει ο MΜπουργκάς – Αλεξανδρούπολη με παράλληλα ανταλλάγματα από το ΝΑΤΟ στην Ρωσία για δημιουργία βάσης σε νησιωτικό πλέγμα στην Ελλάδα (έχει πολλές βραχονησίδες η Ελλάδα, έτσι θα μπορέσουμε να προσφέρουμε τις πολυπόθητες ισορροπίες στο ΝΑΤΟ και την Ρωσία όπου βελτιώνονται και κλιμακώνονται οι σχέσεις Ρωσίας – ΝΑΤΟ κατά περιόδους εμείς μπορούμε να προσφέρουμε μέσω των Αγωγών Ισραήλ Κύπρου Ελλάδας Ιταλίας Ελβετίας Γαλλίας Γερμανίας , και μέσω των αγωγών Μπουργκάς δίνοντας στρατηγικό βάθος σε Ρωσία Ισραήλ ΝΑΤΟ ΕΕ .

  Ας αναλύσει όλα τα παραπάνω ο ΝΤΑΒ , ας ξανασκεφτεί που θέλει να πάει , ας ξανασκεφτούν ότι με την τεχνογνωσία που σκορπούν στα βάθη της Περσίας με την στήριξη του Ιράν στο Λίβανο με την Συμπαράσταση της Τουρκιάς στην Χεσμπολα , Al Qaeda , το ανατίναγμα αγωγών με το να συμπαραστέκεται σε άλλες εξτρεμιστικές ομάδες δεν πείθει κανέναν πλέων στο κάτω κάτω το PKK είναι επαναστάτες και δεν διεκδικούν το Σύμπαν όπως Τουρκία Συρία , Λίβανος , Ιράν να το μετατρέψουν σε ισλαμικό, αλλά επιδιώκουν την βιωσιμότητα τους μεσών του άγονα του PKK.

  Χρειάζεται να αντιληφθούν ότι φανατισμένοι θρησκευτικότητα από όπου και αν προέρχεται ΔΕΝ ωφέλησε κανέναν λαμπρό παράδειγμα ο τελευταίος πατριάρχης , και αν είναι Ρώσος θα συνεχίσει να το μπλοκάρει η Τουρκία (ερωτηματικά 😉 το μονό που κάνει η Τουρκία είναι να επηρεάζει την ΕΕ με ένα ξέφρενο Νέο οθωμανικό χαλιφισμο που αυτό οδηγεί σε πάρα , μα πάρα πολύ επικίνδυνη τροχιά , όχι μόνο την Ελλάδα , όχι μόνο την Μ Ανατολή , αλλά επηρεάζει ή θα επηρεάσει έντονα ακόμα και την Κίνα , την ΕΕ και κατεπέκταση τις ΗΠΑ δημιουργώντας τραγικό πρόβλημα στα Εμιράτα , Σ Αραβία διότι οι άραβες επενδύουν και οι τούρκοι διαλύουν.

  Ας βρει που θέλει να πάει στην Ανατολή ή στην ΕΕ και μετά συζητάμε για τα 12 νμ

 2. Όλα αυτά τα περί δώδεκα ναυτικών μιλίων και τα λοιπά φαιδρά τουρκικά τερτίπια είναι το καταστάλαγμα της Μικρασιατικής Καταστροφής.
  Και αντί η Ελλάδα να είναι πανίσχυρη στρατιωτικά και να μη σηκώνει μύγα στο σπαθί της, σκύβει το κεφάλι και ακούει της τουρκικές νέο οθωμανικές μπούρδες του εκάστοτε Νταβούτογλου .

 3. Giannis Nikolaou μην αρχίσουμε να βρίζουμε τον υπουργό της Τουρκίας Νταβούτογλου. Στο άλλο άρθρο πριν 3 μέρες όποιος διάβαζε το άρθρο τον έβριζε. Παρακαλώ τους αναγνώστες να φερθούν κόσμια. Το ιστολόγιο αυτό είναι πρώτο κι ας φανούμε ισάξιοι της ποιότητας του. Εγκράτεια λοιπόν.΅Ευχαριστώ.

 4. ΠΟΝΤΙΚΟΜΟΥΡΗ !- ΠΟΝΤΙΚΟΜΟΥΡΗ !- ΠΟΝΤΙΚΟΜΟΥΡΗ !- ΠΟΝΤΙΚΟΜΟΥΡΗ !- ΠΟΝΤΙΚΟΜΟΥΡΗ !- ΠΟΝΤΙΚΟΜΟΥΡΗ !- ΠΟΝΤΙΚΟΜΟΥΡΗ !- ΠΟΝΤΙΚΟΜΟΥΡΗ !- ΠΟΝΤΙΚΟΜΟΥΡΗ !- ΠΟΝΤΙΚΟΜΟΥΡΗ !- ΠΟΝΤΙΚΟΜΟΥΡΗ !- ΠΟΝΤΙΚΟΜΟΥΡΗ !- ΠΟΝΤΙΚΟΜΟΥΡΗ !- ΠΟΝΤΙΚΟΜΟΥΡΗ !- ΠΟΝΤΙΚΟΜΟΥΡΗ !- ΠΟΝΤΙΚΟΜΟΥΡΗ !- ΠΟΝΤΙΚΟΜΟΥΡΗ !- ΠΟΝΤΙΚΟΜΟΥΡΗ !- ΠΟΝΤΙΚΟΜΟΥΡΗ !- ΠΟΝΤΙΚΟΜΟΥΡΗ !- ΠΟΝΤΙΚΟΜΟΥΡΗ !- ΠΟΝΤΙΚΟΜΟΥΡΗ !- ΠΟΝΤΙΚΟΜΟΥΡΗ !- ΠΟΝΤΙΚΟΜΟΥΡΗ !- ΠΟΝΤΙΚΟΜΟΥΡΗ !- ΠΟΝΤΙΚΟΜΟΥΡΗ !- ΠΟΝΤΙΚΟΜΟΥΡΗ !- ΠΟΝΤΙΚΟΜΟΥΡΗ !- ΠΟΝΤΙΚΟΜΟΥΡΗ !- ΠΟΝΤΙΚΟΜΟΥΡΗ !- ΠΟΝΤΙΚΟΜΟΥΡΗ !- ΠΟΝΤΙΚΟΜΟΥΡΗ !- ΠΟΝΤΙΚΟΜΟΥΡΗ !- ΠΟΝΤΙΚΟΜΟΥΡΗ !- ΠΟΝΤΙΚΟΜΟΥΡΗ !- ΠΟΝΤΙΚΟΜΟΥΡΗ !- ΠΟΝΤΙΚΟΜΟΥΡΗ !- ΠΟΝΤΙΚΟΜΟΥΡΗ !- ΠΟΝΤΙΚΟΜΟΥΡΗ !- ΠΟΝΤΙΚΟΜΟΥΡΗ !- ΠΟΝΤΙΚΟΜΟΥΡΗ !- ΠΟΝΤΙΚΟΜΟΥΡΗ !- ΠΟΝΤΙΚΟΜΟΥΡΗ !- ΠΟΝΤΙΚΟΜΟΥΡΗ !- ΠΟΝΤΙΚΟΜΟΥΡΗ !- ΠΟΝΤΙΚΟΜΟΥΡΗ !- ΠΟΝΤΙΚΟΜΟΥΡΗ !- ΠΟΝΤΙΚΟΜΟΥΡΗ !- ΠΟΝΤΙΚΟΜΟΥΡΗ !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s