"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ / ΗΠΑ / ΙΣΡΑΗΛ / Τουρκία

Τα λιοντάρια και τα βόδια….


του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Sayeret Matkal σημαίνει Μονάδα Αναγνώρισης του Γενικού Επιτελείου.

Πρόκειται για τους επίλεκτους των επιλέκτων των Ισραηλινών Αλεξιπτωτιστών. Ιδρύθηκε από τον Αβραάμ Αρνάν το 1957 με αποστολές την αναγνώριση πίσω από τις γραμμές του εχθρού, την απελευθέρωση ομήρων και γενικά ειδικές επιθετικές επιχειρήσεις που συχνά αφήνουν άφωνη την παγκόσμια κοινότητα με την τόλμη και την επιτυχία τους. Σημειωτέον ότι αποτελείται, όπως σχεδόν όλη η Τσαχάλ (ο Ισραηλινός Στρατός) αποκλειστικά από εφέδρους.

Ήταν λοιπόν τρία αδέρφια, ο Γιόναταν (Γιόνι), ο Μπέντζαμιν (Μπίμπι) και ο Ίντο, όλοι με σπουδές στα καλύτερα αμερικάνικα πανεπιστήμια (Χάρβαρντ, ΜΙΤ κλπ), από τα οποία γύριζαν για να πολεμήσουν. Ο πατέρας τους ήταν καθηγητής Ιστορίας στο Κορνέλ.

Ο Γιόνι ξεκίνησε να σπουδάζει Ιστορία και Φιλοσοφία στο Χάρβαρντ αλλά γύρισε στο Ισραήλ, συνέχισε τις σπουδές του στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ και υπηρέτησε στην Sayeret Matkal. Έγινε Διοικητής της Μονάδας. Ο Αντισυνταγματάρχης Γιόναταν Νετανυάχου σκοτώθηκε στην επιχείρηση «Αστραπιαίο Χτύπημα» στο Έντεμπε της Ουγκάντα και είναι από τους μεγαλύτερους ήρωες του Ισραήλ.

Ο Ίντο, ο μικρότερος, είναι ακτινολόγος και θεατρικός συγγραφέας, υπηρέτησε κι αυτός στην ίδια μονάδα και είδε πολεμική δράση.

Ο άλλος αδερφός, ο Μπίμπι, όπως τον φωνάζουν, σπούδασε κι αυτός στην Αμερική. Το 1967 και κατατάχθηκε στους Αλεξιπτωτιστές. Διακρίθηκε στον Πόλεμο του Γιομ Κιπούρ, υπηρέτησε στην Sayeret Matkal υπό τις διαταγές του Εχούντ Μπάρακ και αμέσως μετά, όντας ήδη Λοχαγός, ανέλαβε Διοικητής της μονάδας.

Στις 9 Μαΐου 1972, δεκαέξι άνδρες της Μονάδας εισέβαλαν αστραπιαία στο αεροσκάφος της πτήσης SABENA 572, που τέσσερις παλαιστίνιοι αεροπειρατές, δυο άνδρες και δυο γυναίκες, είχαν οδηγήσει από την Βιέννη στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίδ.

Σκότωσαν τους δυο άνδρες αεροπειρατές και συνέλαβαν τις δυο γυναίκες απελευθερώνοντας τους 90 επιβάτες και το πλήρωμα.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν δύο μελλοντικοί Πρωθυπουργοί του Ισραήλ, ο Εχούντ Μπάρακ και ο Μπέντζαμιν Νετανυάχου, ο οποίος μάλιστα τραυματίστηκε από φίλια πυρά. Εκλέγεται εδώ και πολλά χρόνια βουλευτής, ήταν Πρεσβευτής του Ισραήλ στις ΗΠΑ, διιετέλεσε κατ’ επανάληψη Υπουργός και τώρα είναι για δεύτερη φορά Πρωθυπουργός.

Οι Ισραηλινοί λοιπόν, αδέρφια, συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την πολιτική τους, διαλέγουν την ηγεσία τους από τα λιοντάρια τους κι όχι από τα ευνουχισμένα βόδια τους.

Εκεί ο Στρατός, που είναι ο ίδιος ο Λαός, βασίζεται αποκλειστικά σε εφέδρους. Μεγάλη θητεία και συνεχείς μετεκπαιδεύσεις στην ίδια μονάδα ώσπου ν’ ασπρίσουν τα γένια σου κι ότι άλλο ασπρίζει στον άντρα.

Από 18 ως σαράντα φεύγα οι άντρες και σ’ ένα βαθμό κι οι γυναίκες κάποιες βδομάδεςς το χρόνο ζουν μαζί, κάνουν βολές, πορείες, ενημερώνονται στα νέα όπλα, εξοικειώνονται μαζί τους, τα ‘χουν στο σπίτι τους.

Το πνεύμα μονάδος που φτιάχνουν είναι μπετόν αρμέ. Στα άρματα μάχης το πλήρωμα μπορούν να το αποτελούν ένας μηχανικός, ένας αγρότης, ένας δικηγόρος κι ένας υδραυλικός που γνωρίζονται 10-15 χρόνια, γνωρίζουν κάθε βίδα και βέβαια στις περίφημες μακρινές βολές τους «σκίζουν».

Σε αυτή τη χώρα με την σχεδόν ανύπαρκτη ενδοχώρα, αυτοί οι πολίτες – οπλίτες με πολεμικούς ηγήτορες εφέδρους και πολιτική ηγεσία αποτελούμενη από την αφρόκρεμα των διακεκριμένων βετεράνων πολεμιστών, σχεδόν όλοι όμως και με λαμπρές σπουδές, κέρδισαν όλους τους πολέμους: 1948, 1956, 1973, 1982, απελευθέρωναν ομήρους στην Αφρική, βομβάρδιζαν πυρηνικούς αντιδραστήρες, που τους απειλούσαν στο Ιράκ, καταλάμβαναν το μισό Λίβανο και παράλληλα έκαναν την έρημο κήπο.

Μόνο όπου χάθηκε το ηθικό πλεονέκτημα, όπως στον Λίβανο με την Χεζμπολλάχ, η οποία κατέκτησε επίπεδα εκπαίδευσης πρωτόγνωρα για Άραβες μαχητές και με πληθυσμό φανατικά υπέρ της, η Τσαχάλ γνώρισε ήττα. Όπως η πειθαρχία και το ηθικό κλονίστηκαν και από την υπέρμετρη χρήση βίας σε βάρος αμάχων.

Πριν από λίγο καιρό μια σειρά στελεχών και απλών στρατιωτών της Sayeret Matkal έδωσε στην δημοσιότητα επιστολή προς την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, με την οποία αρνούνταν την υπηρεσία στις κατεχόμενες παλαιστινιακές περιοχές και μιλούσαν για δίκαια των Παλαιστινίων. Η πρωτοβουλία αυτών των επίλεκτων των επιλέκτων, σύμβολα της ισραηλινής στρατιωτικής ισχύος συγκλόνισε το Ισραήλ. Απομακρύνθηκαν από την Μονάδα και ο Νετανυάχου, όπως και άλλοι βετεράνοι της, καταδίκασαν την πρωτοβουλία τους, κανείς όμως δεν παραπέμφθηκε στο Στρατοδικείο.

Αφήστε στην άκρη τις συνωμοσιολογικές φαντασιώσεις, τις αντισημιτικές τρίχες και κάντε απλώς τις συγκρίσεις με τα μουνουχισμένα ανδράποδα που μας κυβερνούν, που κατά κανόνα ήσαν ταβλαδόροι των Επιτελείων, φύλαγαν την Δεξαμενή και την Πατριάρχου Ιωακείμ.

Σε μια σοβαρή χώρα, μια χώρα με αξίες, αξιοκρατία, ευνομία, όπου η έμπρακτη αγάπη για την Πατρίδα θα ήταν αυτονόητη αρετή κι οι λουφαντζήδες απόβλητοι, θα ήταν αδιανόητο ανεπάγγελτοι κι αστράτευτοι να διεκδικούν δημόσιες θέσεις.

Εδώ, στην χώρα της ήσσονος προσπαθείας, των εκατοντάδων χιλιάδων «Ηρώων του Πολυτεχνείου» και της χοντροκώλας κρατικοδίαιτης διανόησης, ο Λαλάκης γιος του Λάκη Λαμόγιου, που στην θητεία του ήταν, όπως μου είπε κάποιος ειρωνικά, «κατάσκοπος στο Λονδίνο», διεκδικεί την ψήφο σου, μοστράρει στις σελίδες λάϊφ στάϊλ και θεωρεί κορόϊδο αυτόν που φύλαξε, για λογαριασμό του, σκοπιά στην προκάλυψη κι εντελώς ηλίθιο αυτόν που σκοτώθηκε σε άλμα ή σε άσκηση με αληθινά πυρά.

Ο Ευάγγελος Μαντζουράτος, αρχέτυπο Λοκαντζή, το 1974 τραυματίστηκε τρεις (3) φορές, και τις τρεις το ‘σκασε από το Νοσοκομείο, παρά τις εντολές των γιατρών και γύρισε στη μάχη και στους άντρες του. Την τρίτη φορά μια ριπή πολυβόλου τον άφησε αιμόφυρτο σε μια ταράτσα. Την γλύτωσε και διοικούσε το Σύνταγμα Αλεξιπτωτιστών το 1991, με υποδιοικητή ένα άλλο «θηρίο» της Κύπρου, τον Ηλία Γλεντζέ.

Τους ξέρετε οι περισσότεροι; Δεν νομίζω. Τους ξέρει το Μεγάλο Βιβλίο της Ιστορίας αλλά σε μια σοβαρή χώρα αυτοί, όπως κι άλλοι, π.χ. ο Σταυριανάκος, ο Καλμπουρτζής, ο Μπικάκης, ο Τάσος Μάρκου, ο Κατούντας, θα ήσαν τουλάχιστον προβεβλημένα πρότυπα, αντί για τις ξέκωλες συμβούλους των Υπουργών, τις χαζογκόμενες που γίνονται βουλευτίνες και τους ηλίθιους γόνους που έκαναν βουλευτές οι ακόμη πιο ηλίθιοι πατεράδες τους.

Όμως ας πούμε και κάτι άλλο επί του θέματος. Σοβαρότερο.

Η ισραηλινοτουρκική συμμαχία πέθανε.

Έχουμε μπροστά μας το μεγαλύτερο πολιτικό άνοιγμα που είχαμε τα τελευταία 40 χρόνια.

Το αρμενικό και το εβραϊκό λόμπυ στις ΗΠΑ, συνεργαζόμενα πλέον στενά, κάνουν κλύσμα στους Τούρκους με γαρμπίλι οδοποιΐας. Ο Ομπάμα τους απειλεί με άρνηση πώλησης αεροσκαφών, η συνεργασία της ΜΙΤ με τις Ιρανικές μυστικές υπηρεσίες είναι κοινό μυστικό και άναβει το φως του συναγερμού στην Ουάσιγκτον και το Τελ Αβίδ.

Τα πλέον σκληρά άρθρα για τα εγκλήματα των Τούρκων σε βάρος του Ελληνισμού, την ανομία τους στην Κύπρο και αλλού τα βρίσκω πια στις πιο σοβαρές αμερικανοεβραϊκές ιστοσελίδες.

Η Τουρκία θέλει να επιστρέψει ηγεμονικά στις παλιές της οθωμανικές επαρχίες, παίζει το χαρτί του Ισλάμ κι η σύγκρουση της με το Ισραήλ είναι πλέον μετωπική.

Έχουμε την δυνατότητα, στην βάση των ολοφάνερων πια κοινών συμφερόντων να έχουμε σύμμαχο ενάντια στον Ισλαμοφασισμό την ισχυρότερη πολιτική και οικονομική μηχανή κι έναν από τους καλύτερους και τολμηρότερους στρατούς στον κόσμο.

Φωνάξτε όσο θέλετε κάποιοι. Η φωνή της Ιστορίας λέει καθαρά: ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου.

Ήδη προγραμματίσθηκε η πρώτη κοινή άσκηση των Αλεξιπτωτιστών μας. Οι καλύτεροι μας με τους καλύτερους του κόσμου. Μόνο κέρδος θα ‘χουμε.

Όταν δε φύγουν και τα βόδια κι έχουμε κι εμείς λιοντάρια στην ηγεσία, τότε θα μπορούν να γίνουν πολλά

Τμήμα ειδήσεων elliniki stratigiki

13 thoughts on “Τα λιοντάρια και τα βόδια….

 1. Αν ψηφισεις τα\ο βοδι εισαι ευροπαιος κουλτουριαρης κυριλε και παντα μεσα στα «κονε» και βοηθας να παει η χωρα μπροστα…
  αν ψηφισεις καποιον πρωην «μαχιμο» αναγνωρισμενο «ΑΡΣΕΝΙΚΟ θα τολμουσα να πω» π.χ. εναν αξιολογο αξιωματικο του στρατου, εισαι φασιστας,οπισθοδρομικος και επικινδυνος για την δημοκρατια μας…
  αυτα δεν μας μαθενουν τοσα χρονια;
  πολυ φοβαμαι οτι ειναι ηδη πολυ αργα για την Ελλαδιτσα μας φιλοι μου και αυτα τα λαθοι που εκανε ο λαος μας τοσα και τοσα χρονια ξεκινησε να τα πληρωνει,με τα χειροτερα να ερχονται και δεν νομιζω να ειναι πολυ μακρια.

 2. πολυ καλη αναλυση.
  θα συμφωνησω με τον ανωνυμο οτι ισως ειναι λιγο αργα για δομικες αλλαγες του συστηματος.
  παρεολα αυτα θα ηθελα να κανω μερικες διαπιστωσεις.

  καταρχην για να λειτουργησει ενα κρατος με τα προτυπα του ισραηλ,πρεπει να θυσιασει κατι.το ισραηλ εχει θυσιασει συνειδητα την δημοκρατια του και την ηρεμια του.

  για να μπορεσουν να δομησουν αυτο το κρατος αξιων αναγκαστηκαν να γινουν μια συγχρωνη Σπαρτιατικη πολιτεια.

  μπορει να γινει αυτο εδω,οταν εχουν λογο ακομα οι κουμουνιστες του 5%,οι οικολογοι του 2% οι καθε αριστεροπαραρολογοι του 0,00000%,οταν οι πελατειακες σχεσεις πανε και ερχονται,οταν καποιοι ακομα γλυφουν των τεως και την αυλη του;;;;;
  πιστευεται οτι καταβαθος οι ελληνες θελουν μια πολιτεια αξιων;;;;

  το δευτερο που θελω να πω ειναι οτι ακομα και τωρα πρεπι να καταλαβουμε οτι δεν μας κανουν χαρη,και κυριως δεν χρωσταμε πουθενα και σε κανεναν.
  οι ισραηλινοι στον τελευταιο πολεμο του Λιβανου καταλαβαν οτι το παιχνιδι αλλαξε,και πλεον ειναι λιγοι για να τα βγαλουν περα μονοι τους.Μας εχουν αναγκη και τους εχουμε αναγκη.

  Εαν και ακομα δεν εχω πειστει για το αγνωο των προθεσεων τους,και κυριως της αξιοπιστιας τους,τελικα ισως ευκεριακα εχουμε οφελη.

  θα δειξει.

 3. Εκεί υπάρχουν πραγματικές ένοπλες δυνάμεις. Στη χώρα μας δυστυχώς δεν υπάρχουν σοβαρές ένοπλες δυνάμεις με πρώτη ευθύνη των στρατιωτικών ηγεσιών και μετά της πολιτικής ηγεσίας.

 4. ‘ανεπάγγελτοι κι αστράτευτοι να διεκδικούν δημόσιες θέσεις’.
  ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΝΝΟΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ;
  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

 5. απορω γιατι ολοι τα ριχνουν παντα στους αριστερους.αφου ουτε κυβερνησαν την ελλαδα ουτε θα την κυβερνησουν.

 6. ελληνο – τουρκικα μαθηματα για το ισραηλ

  τρεχουσα θεση ισραηλ ενας γιγαντας με ρουχα νηπιου
  10 000τμ για ενα εθνος με την ισχυ και τα δεδομενα
  του ισραηλ δεν ειναι βιωσιμο μεσομακροπροθεσμα

  ελληνικο μαθημα σημαινει αιωνιο θυμα
  εδω εκανε καλη εργασια ητοι εξαργυρωνε το καθεστως
  θυματος και φροντισε να μην επαναληφθει ποτε ξανα

  τουρκικο μαθημα ητοι καντο οπως εμεις
  Μικρα Ασια Ποντος Κωνσταντινουπολη Κυπρος Αρμενια κ.λ.π
  εδω ανεξετασταοι
  πεταξατε την ιστορικη ευκαιρια το 1967 να δημιουργησετε ενα
  κρατος βιωσιμο 100 000 τμ αντιστοιχο του ιστορικου πολιτιστικου και στρατιωτικου μεγεθους σας και θα εξαναγκασθειτε στο μελλον να ζησετε το παρελθον

  ακομη και η ελλαδα των αχρηστων και προδοτων τη ευγενικη
  χορηγια του απο μηχανης θεω (αφανων ηρωων γαρ) καταφερνει
  να διατηρει 132 000 τ.μ τα οποια οι εποφθαλμοιουντες
  γειτονες μονιμως προσπαθουν να εξισορροπησουν ωστε να
  συμπιπτουν με το υψος των προαναφερθεντων για να ακυρωνοντε
  απο τους δευτερους

 7. Μιλήσιε σου υποκλίνομαι! Φανταστικό άρθρο! Παρακαλώ να το διαδώσετε. Το έκανα copy και τόστειλα στο mailing list μου. Κάντε το κι εσείς φίλοι που αγαπάτε τον Ελληνισμό!

 8. Βρε πως αλλάζουν οι καιροί!
  Πράγματι, ότι κι’αν λέμε για τους ισραηλίτες, για βαρβαρότητες κλπ, όλος ο κόσμος υποκλίνεται μπροστά τους! Tώρα γιατί έγινε/γίνεται αυτό? υπάρχουν πολλές εκδοχές και αναλύσεις, η ουσία είναι ότι κατάφερε να εξάγει και καθιδρύσει την θρησκεία του σε ανατολή και δύση και μέσου αυτού να επικρατήσει στην υφήλιο και είναι ένας αξιόλογος λαός.

  Η Ελλάδα στα χάλια και στη απέραντη απομόνωση που βρίσκεται σήμερα έχει μονο οφέλη με μια συνεργασία, τα περί παραδοσιακής φιλίας αράβων Ελλάδας είναι φρούδες..

 9. Εγω θελω πρωθυπουργο τον ΑΚΗ που έχει πολεμήσει στο Μαραθώνα, στη Σαλαμίνα, στο Γράμμο-Βιτσι, στο Παρίσι, στα Δερβενάκια , στο Ναυαρίνο, στην Κύπρο, στη Μύκονο καθώς και τους Ινκας

 10. Μαντζουρατο και Γλεντζε τους ειχα Διοικητες,εξαιρετοι στρατιωτικοι. Ετοι φωτος μακρια απο τους σημερινους καρεκλοκενταυρους. Μπραβο φοβερο αρθρο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s