"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα: Πολλαπλής ανάγνωσης μήνυμα Αντ. Σαμαρά, από τα Αμπελάκια: Οι δημιουργικές δυνάμεις, να μείνουν στη χώρα, η νεολαία να μη ξενιτευτεί, θα ξαναφτιάξουμε τη χώρα


Προτάσσοντας την ανάγκη «να υπάρξει μια άλλη νοοτροπία για τη ζωή και την πατρίδα, μια νέα αντίληψη εργατικότητας, αγάπη για τον τόπο, συνεργασία και αλληλεγγύη μεταξύ μας για να αυξήσουμε τον εθνικό πλούτο», ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς «απάντησε», από την ιστορική κοινότητα των Αμπελακίων στον πρωθυπουργό Γ. Α. Παπανδρέου και τον 4ο δρόμο για τον οποίο πρόσφατα έκανε αναφορά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

 •     Ο Πρόεδρος της ΝΔ έφτασε στα Αμπελάκια λίγο πριν το μεσημέρι, όπου έγινε δεκτός από πλήθος κόσμου και τον πρόεδρο της κοινότητας Γιώργο Σολομό, ο οποίος τον προσφώνησε στο αμφιθέατρο της «Μανιαρείου Σχολής».

 •     Ο κ. Σαμαράς διάλεξε την ιστορική κοινότητα, κοιτίδα του συνεταιριστικού πνεύματος και του κοινοτισμού, για να καλέσει σε συστράτευση, αντίσταση και διαφυγή από την αυτοπαραίτηση και τη μοιρολατρία.

 •     «Δεν παραπλανώ κανέναν με ανεδαφικές ουτοπίες. Προτείνουμε συγκεκριμένες, χειροπιαστές λύσεις για την έξοδο από την κρίση για ανάπτυξη και ευημερία», είπε και πρόσθεσε:

 •     «Η πρότασή μας στηρίζεται σε ιδιαιτερότητες εθνικές, τις δικές μας παραδόσεις, τα δικά μας πλεονεκτήματα».

 •     Κάνοντας λόγο για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε σε δύο ζητούμενα: την ανταγωνιστικότητα και τη διάχυση των ευκαιριών, «δύο στοιχεία», όπως είπε, «αυτονόητα παντού αλλού, αλλά απαγορευμένες λέξεις, τις τελευταίες δεκαετίες, στην Ελλάδα».

 •     Σε άλλο σημείο της ομιλία του και αναφερόμενος στα αποθέματα ικανών ανθρώπων που διαθέτει η ελληνική κοινωνία, κάλεσε τις «δημιουργικές δυνάμεις της χώρας να μείνουν εδώ», καθώς και όσους είναι εκτός Ελλάδας να επιστρέψουν. Χαρακτήρισε μάλιστα «ύψιστη προτεραιότητα» να σταματήσουμε τη «νέα τάση φυγής νεολαίας προς τη Δύση, που έχει, ήδη, αρχίσει»

 •     Στο σημείο αυτό επανέλαβε το μίγμα οικονομικής πολιτικής που προτείνει η ΝΔ για γρηγορότερη απαλλαγή από το Μνημόνιο.

 •     «Η λύση που προτείνουμε, εμείς στη ΝΔ, σήμερα, δεν περιορίζεται σε μια λογική φοροεισπρακτική και μόνο -όπως είναι αυτή του Μνημονίου- που βυθίζει την αγορά στα λουκέτα, την ανεργία, σε έναν φαύλο κύκλο ύφεσης. Δεν θεωρώ «μονόδρομο» το να σου υποδεικνύουν οι ξένοι πως θα μας σώσουν, το πώς θα μας κυβερνήσουν οι δανειστές. Θέλουμε εξυγίανση του κράτους, της οικονομίας, να μειώσουμε δραστικά τα χρέη. Αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα και πάλι ανταγωνιστική. Πρωτοπόρο και παράδειγμα προς μίμηση. Όχι ένα ταπεινωμένο επαίτη δανεικών», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, καλώντας τους πολίτες στις επερχόμενες εκλογές να σκεφτουν.

 •     Ο πολίτης, είπε, πρέπει «μην νομίσει ότι, αν ξαναπάει μ’ εκείνους που άλλα του είπαν και άλλα έκαναν, ότι δεν θα υπάρξει συνέπεια».

 •     Ο Α. Σαμαράς μετέβη στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου, επισκέφθηκε το Λαογραφικό Μουσείο Αμπελακίων και το αρχοντικό του Σβαρτς, ενώ το μεσημέρι παρακάθισε σε γεύμα στην πλατεία της κοινότητας, παρουσία βουλευτών και τοπικών κομματικών παραγόντων.   πηγη

 • 2 thoughts on “Ελλάδα: Πολλαπλής ανάγνωσης μήνυμα Αντ. Σαμαρά, από τα Αμπελάκια: Οι δημιουργικές δυνάμεις, να μείνουν στη χώρα, η νεολαία να μη ξενιτευτεί, θα ξαναφτιάξουμε τη χώρα

  Σχολιάστε

  Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

  Λογότυπο WordPress.com

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Φωτογραφία Twitter

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Φωτογραφία Facebook

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Σύνδεση με %s