"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ / Τουρκία

Ανησυχητική η τουρκική αεροπορική δραστηριότητα σήμερα στο Αιγαίο- 14 οι παραβιάσεις του ΕΕΧ!


Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δοκιμής γενικευμένης κρίσης – θερμού επεισοδίου φαίνεται πως εφαρμόζει η Άγκυρα αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί η εντονότατη αεροπορική δραστηριότητα –κατάφορη παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στην ουσία- από τις αρχές της εβδομάδας.

Έτσι τόσο εχθές όσο και σήμερα τουρκικά μαχητικά επιχείρησαν να αιφνιδιάσουν την Π.Α. εισερχόμενοι στο Αιγαίο με σχηματισμούς στις 08.00 το πρωί και όχι μεταξύ 09.00-10.00 όπως συνηθίζουν.

Το ανησυχητικό αυτό φαινόμενο ενισχύθηκε και σήμερα κατά τη διάρκεια της ημέρας από τον πολύ μεγάλο αριθμό παραβιάσεων του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ).

Συγκεκριμένα 3 σχηματισμοί από 17 μαχητικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο σε μεμονωμένη περίπτωση, εκ των οποίων τα 8 ήταν οπλισμένα, προχώρησαν σε 4 παραβάσεις των κανόνων του FIR Αθηνών και 14 παραβιάσεις του ΕΕΧ. Οι παραβιάσεις πραγματοποιήθηκαν στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο, αλλά δεν υπήρξαν εμπλοκές, όχι εξαιτίας της απροθυμίας των τούρκων πιλότων να εμπλακούν ανά πάσα στιγμή, αλλά από τις διαταγές που περιορίζουν στο ελάχιστο τα περιθώρια αντίδρασης των ελλήνων πιλότων.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

3 thoughts on “Ανησυχητική η τουρκική αεροπορική δραστηριότητα σήμερα στο Αιγαίο- 14 οι παραβιάσεις του ΕΕΧ!

  1. Το σκεπτικό αυτών των διαταγών αγαπητέ Γιώργο Κ, είναι το σκεπτικό της πρόβας τζενεράλε πριν από κανονική την παράσταση.
    Όταν αντιληφθούν ότι θα είμαστε πλέον ανίκανοι να αντιμετωπίσουμε τις ενέργειες τους, τότε θα χτυπήσουν.
    Πάρα πολύ απλό.
    Αλλά για να πούμε και το σωστό, είμαστε σκληρά καρύδια και πολύ … κακά παιδιά.
    Αυτό το γνωρίζουν οι γείτονες γι’ αυτό και το πιθανότερο είναι να μείνουν με τις πρόβες τζενεράλε στο χέρι.
    Είναι ένας πόλεμος νεύρων…ας πούμε.

Σχολιάστε