"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ

Υπουργό έχουμε, παιδεία θα αποκτήσουμε ;


Αν θελήσουμε να μετρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στην εκπαίδευση από την μεταπολίτευση και μετά, μάλλον θα μπερδευτούμε και θα χρειαστεί να επαναλάβουμε το μέτρημα αρκετές φορές, με κάθε φορά διαφορετικό αποτέλεσμα.

Για ένα πράγμα όμως είμαστε σίγουροι: σχεδόν όλες οι μεταρρυθμίσεις αφορούν στον αριθμό των εισακτέων και στον τρόπο εισαγωγής τους στα ΤΕΙ και στα ΑΕΙ. Καμιά ουσιαστική μεταρρύθμιση δεν έχει γίνει και όσες έχουν γίνει, είναι προς λάθος κατεύθυνση.

Αποτέλεσμα: η κατάσταση στην εκπαίδευση είναι κάτω και τον πάτο του βαρελιού. Άλλωστε η πιο ουσιαστική μεταρρύθμιση, η θέσπιση του μονοτονικού, ήταν έξω από τα μεταρρυθμιστικά προγράμματα.

Για τη διάλυση της εκπαίδευσης δεν χρειάζεατι να πούμε πολλά. Ένας νόμος, μια μεταμεσονύχτια τροπολογία ψηφισμένη από μια χούφτα κυβερνητικών βουλευτών, έβαλε την ταφόπλακα. Η θέσπιση του μονοτονικού είναι η αιτία της σημερινής αφασίας και η αρχή της ήσσονος προσπάθειας στην εκπαίδευση.

Έτσι, με την κατάργηση της βάσης του 10, φέτος είχαμε το φαινόμενο εισαγωγής σπουδαστή με βαθμολογία κάτω από τη μονάδα.

Δηλαδή κραυγαλέα επιβράβευση όχι της ήσσονος προσπάθειας, αλλά της μη προσπάθειας. Προέκταση της τακτικής αυτής αποτελεί και το νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής προς συζήτηση. Με το νέο νομοσχέδιο επιχειρείται:

«Η σύνδεση προγραμμάτων της μη τυπικής εκπαίδευσης με το σύστημα της τυπικής εκπαίδευσης γίνεται μέσω σπονδυλωτών και πιστοποιημένων προγραμμάτων μάθησης, τα οποία παρέχουν τη δυνατότητα αναγνώρισης, άθροισης και μεταφοράς πιστωτικών μονάδων εκπαίδευσης από το ένα σύστημα στο άλλο.

Με τον όρο σπονδυλωτό νοείται το πρόγραμμα που είναι δομημένο υπό τη μορφή ενοτήτων μαθησιακών αποτελεσμάτων, οι οποίες εκφράζονται αριθμητικά με πιστωτικές μονάδες». Και στην κορφή κανέλλα!

Από κατά υπέρ των κολεγίων
Μέσα από αυτό το ασαφές νομοσχέδιο, η υπουργός επιθυμεί να μοριοδοτούνται οι απόφοιτοι ΙΕΚ και Κολεγίων, προκειμένου να συνεχίζουν τις σπουδές τους σε ΤΕΙ και ΑΕΙ.

Δηλαδή από τις κινητοποιήσεις εναντίον των Κολεγίων φθάσαμε όχι απλώς στην αναγνώρισή τους, αλλά και στην πριμοδότηση των αποφοίτων τους για την εισαγωγή τους σε ΤΕΙ και ΑΕΙ.

Αν μάλιστα λάβουμε υπ’ όψη μας ότι τα πιο σοβαρά ΙΕΚ είναι τα ιδιωτικά, τότε έχουμε την περίεργη «σοσιαλιστική» επιβράβευση των ιδιωτών επιχειρηματιών της εκπαίδευσης.

Στην ουσία όμως υπάρχει και μια μεγάλη αλήθεια.
Οι Έλληνες επιχειρηματίες, ακόμα και όταν δεν ήταν αναγνωρισμένα τα πτυχία των Κολεγίων, προτιμούσαν την πρόσληψη αποφοίτων τους περισσότερο από την πρόσληψη αποφοίτων αντιστοίχων, κυρίως, ΤΕΙ και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις με υψηλότερη αμοιβή.

Αυτό σημαίνει ότι οι σπουδαστές των Κολεγίων έχουν αποκτήσει μεγαλύτερες ικανότητες από τις σπουδές τους. Αυτό φάνηκε και φέτος από τις προτιμήσεις των υποψηφίων.

Παρά την κατάργηση της βάσης του 10, ιδιαίτερα σε ορισμένα τμήματα, ή δεν υπάρχουν καθόλου σπουδαστές ή υπάρχουν κενές θέσεις. Η προτίμηση των υποψηφίων προς τα Κολέγια έχει δύο σκέλη.

Το ένα είναι η καλύτερη ποιότητα σπουδών και η δυνατότητα μεταπτυχιακών σε ξένα πανεπιστήμια ή στα ίδια με αναγνώριση του ξένου πανεπιστημίου. Το δεύτερο είναι οικονομικό.

Ένας σπουδαστής που έχει πετύχει σε περιφερειακό ΤΕΙ ή ΑΕΙ χρειάζεται τα ίδια χρήματα, όσα και τα δίδακτρα ενός Κολεγίου και μένει σπίτι του.

Αν μάλιστα υπολογίσουμε ότι, εάν αποφασίσει εξ αρχής την φοίτησή του σε ένα Κολέγιο, γλυτώνει και τα έξοδα φροντιστηρίου, αφού δεν χρειάζονται εξετάσεις για την εισαγωγή τους.

Επαγγελματικός προσανατολισμός και σπουδές
Η μέχρι τώρα προτίμηση αποφοίτων Κολεγίων στις προσλήψεις, σημαίνει ότι τα Κολέγια προετοιμάζουν αποφοίτους σε ειδικότητες που έχει ανάγκη η αγορά εργασίας.

Η αλήθεια είναι ότι δειλά κάποιοι υπουργοί θέλησαν να συνδέσουν τις σπουδές με τον επαγγελματικό προσανατολισμό.

Συνάντησαν όμως τη σφοδρή αντίδραση των συνδικαλιστών φοιτητών, κυρίως της αριστεράς. Έτσι συνεχίζουμε να έχουμε τον μεγαλύτερο, αναλογικά, αριθμό γιατρών, πολιτικών μηχανικών και δικηγόρων.

Συνεχίζουμε να βγάζουμε αποφοίτους από σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων, όταν οι ελληνικές επιχειρήσεις κλείνουν η μία πίσω από την άλλη ή μετακομίζουν σε άλλες χώρες με μικρότερο φορολογικό συντελεστή και χαμηλότερους μισθούς και κόστος παραγωγής.

Με δεδομένο ότι τη συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών την αποτελούν γιατροί, πολιτικοί μηχανικοί και δικηγόροι, φθάσαμε στο σημείο να απαιτείται παρουσία δικηγόρου ακόμα και στον περίπατό μας, ενώ οι υπόγειες διαδρομές συναλλαγής από συναδελφική αλληλεγγύη δίνουν και παίρνουν.

Από την άλλη δεν έχουν συνδεθεί τα διάφορα περιφερειακά ΤΕΙ και ΑΕΙ με τις αναπτυξιακές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Χαρακτηριστικό είναι ότι υπάρχουν σε κάθε ΤΕΙ τμήματα Γεωπονίας.

Αν εξαιρέσουμε την Κρήτη, κανένα άλλο ΤΕΙ δεν έχει εκπονήσει προγράμματα βελτίωσης και ανάπτυξης της τοπικής γεωργίας. Από την άλλη όμως δεν έχουμε και από τους τοπικούς άρχοντες παραγγελία προς τα ΤΕΙ για την εκπόνηση αναλόγων προγραμμάτων.

Όλοι τους επιθυμούν την πρόκληση εντυπώσεων, ξοδεύουν χρήματα σε άχρηστα έργα βιτρίνας ή προσκαλούν αμφιβόλου ποιότητας καλλιτεχνικά σχήματα. Και όμως η συνεργασία αυτή μπορεί να είχε αποδώσει καρπούς και να είχε αναπτύξει τις τοπικές κοινωνίες.

Αλλά και οι πολιτικοί, ιδρύοντας τα περιφερειακά ΤΕΙ και ΑΕΙ, δεν είχαν στο μυαλό τους κάτι τέτοιο. Τους ενδιέφερε περισσότερο η επιδερμική οικονομική ανάπτυξη από τον αριθμό των σπουδαστών και το βόλεμα κάποιων δικών μας σε καθηγητικές έδρες.

Από την Εθνική Παιδεία στη δια Βίου Αμάθεια
Κανείς υπουργός μέχρι σήμερα δεν έχει ασχοληθεί με την πραγματική εκπαίδευση. Η εκπαίδευση ξεκινά από το Νηπιαγωγείο, συνεχίζει στο Δημοτικό, στο Γυμνάσιο καιστο Λύκειο και καταλήγει στα ΤΕΙ & ΑΕΙ.

Αν εξαιρέσουμε την κατάργηση διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών, την μερική επαναφορά τους και το θεσμό του ολοήμερου σχολείου, που όμως τείνει να καταργηθεί στην πράξη, μόνο ο θεσμός του σχολικού τροχονόμου υπάρχει.

Πρωτοβάθμια και Μέση Εκπαίδευση έχουν αφεθεί στο έλεος των συνδικαλιστών δασκάλων και καθηγητών.
Έτσι φθάσαμε στην εκπλήρωση του οράματος της Άννας Διαμαντοπούλου και πέρα από αυτό.

Δεν θα γίνουν δεύτερη επίσημη γλώσσα τα αγγλικά, αλλά πρώτη. Αυτό θα συμβεί με την εφαρμογή της διδασκαλίας της ξένης γλώσσας από την Α’ Δημοτικού.

Η διδασκαλία της ξένης γλώσσας πρέπει να αρχίζει αφού ο μικρός μαθητής έχει εδραιώσει τη γνώση της μητρικής του, πράγμα αδύνατο σε ένα πρωτάκι.

Αποτέλεσμα θα είναι η γλωσσική σύγχυση, που θα αποκλείσει καλή γνώση μιας γλώσσας. Αυτό το ζούμε τόσο στα παιδιά των αλλοδαπών που ζουν στη χώρα μας, όσο και στα παιδιά των Ελλήνων μεταναστών. Αλλά υποκρύπτεται και μεγαλύτερος κίνδυνος.

Είναι φυσικό τα παιδιά να τα προσελκύσει η εκμάθηση μιας γλώσσας με λιγότερους γραμματικούς και συντακτικούς κανόνες, όπως είναι τα αγγλικά.

Αν όμως λογαριάσουμε και το βομβαρδισμό με τους αγγλικούς όρους μέσα από τις διαφημίσεις, τον προφορικό λόγο αλλά και τη χρήση τους από τους φωστήρες των ΜΜΕ, τότε δεν χρειάζεται πολλή φαιά ουσία για να κατανοήσουμε ότι τα αγγλικά θα γίνουν η κύρια γλώσσα των μικρών μαθητών.

Τότε θα μας είναι αδιάφορο το πόσοι θα μπαίνουν στα ΤΕΙ & ΑΕΙ, αφού μόνον της ελληνικής Παιδείας δεν θα μετέχουν. Η απάλειψη του προσδιορισμού Εθνική από τον τίτλο του υπουργείου Παιδείας, δεν φαίνεται να είναι και τόσο αθώα.

πηγη

12 thoughts on “Υπουργό έχουμε, παιδεία θα αποκτήσουμε ;

  1. Ολα τα παιδακια λα λα λα λα
    τραγουδακι χαρωπο

    τα πανε εκδρομουλα σε
    σκοτεινο ουρανο

    μες’ την ανειπωτη χαρα
    μετρουν ενα ενα τα σκαλια

    θωρουν μοναχα αυτο που πατουν
    και η δασκαλα η καλη

    προσκληση τους στελνει
    να ανεβουν το επομενο μοναχα

    μα δεν τα αφηνει να διανοηθουν
    σε ποια πορτα τα οδηγουν

    για να μην πανικοβληθουν
    και σκορπια τρεξουν απο εδω και εκει

    εχουν ολα καταμετρηθει
    και ειν’ η εντολη ρητη

    πρεπει ολα να παραδοθουν
    στον Νεο Ιδιοκτητη

  2. ΕΝΝΟΙΕΣ
    – Ραγιας και Ραγιαδικος
    – Ραγιας ατυχες ον με ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
    υποτελεια υλιστικο/σωματικη
    -ΜΕ ΑΝΕΠΑΦΗ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ/ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ
    ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
    -Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΔΥΟ ΠΥΛΩΝΩΝ
    ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ
    -ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΣΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
    -ΚΑΡΠΟΣ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
    Εζησε μεταξυ 14ου και 17ου αιωνα

    ΡΑΓΙΑΔΙΚΟΣ κληρονομος του ελευθερομενου ραγια
    διασταυρωση ραγια με μουζικο με κυρια χαρακτηρηστικα
    -ΜΙΣΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ
    -ΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ
    ΛΟΓΟΥ
    -ΜΙΣΕΙ ΤΟΝ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ
    αυτα παραχωρουνται στους τοποτηρητες/επιτηρητες
    του Υπερεθνικου Τυραννου βλεπε
    ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΠΑΡΑΓΓΑ 5 ΔΩΜΑΤΙΩΝ
    με ανταλλαγμα χαντρες και καθρεφτακια

    καλπαζει ο Υπερεθνικος Τυραννος και ολο
    τον κοσμο κυριευει ποιος θα του σταθει
    εμποδιο?
    η ΧΡΗΣΙΜΟΘΗΡΙΚΗ ΔΥΣΗ? η μηπως
    η ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΤΟΛΗ?
    Μαντεψε η ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ
    που ο υπερεθνικος τυραννος καταφερε να
    πεισει τους ιθαγενεις οτι ειναι πτωχοι

    πτωχοι στο Βαρβαροειδωλατρικο Συμποσιο
    ειναι πτωχοι ομως
    ως το μοναδικο εμποδιο στην ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ
    ΤΩΝ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΩΝ ΣΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ?

    αυτο ειναι το επιχειρημα που κανει ολες τις
    παρελθουσες και παρουσες ΣΚΛΑΒΙΕΣ
    να μοιαζουν με εκδρομουλα σε
    παιδικη χωρα

  3. Υπαρχουν πολιτες σαν αυτον στο Καλγκαρυ του
    Καναδα που επιχειρησε να συλλαβει τον Μπους
    (στα καθ’ ημας υπαρχουν πολιτες να τολμησουν
    την συλληψη των τριακοσιων τυρρανοτοπορητων
    και να προχωρησουν σε νεα ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ)?

    Υπαρχουν πολιτες ικανοι να γκρεμισουν την
    ξενοκινητη τυρρανια και να θεσμοθετησουν
    Αριστοτελεια Πολιτεια εκπορευομενη από
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΟΠΩΝΥΜΟΥΣ?
    με αληθινο διαχωρισμο εξουσιων και ουχι τον
    ψευδεπιγραφο τριπροσωπο αλλα ενιαιο και
    αδιαιρετο αντιπροσωπο του Μ.Α.Σ

    Θα βρεθουν δικαστηρια οπως αυτο του
    Καναδα που εκρινε νομιμη την ενεργεια.?

    Ποσοι ιδεο-γραφοι απαιτουνται για να
    ακυρωσουν την διαβρωση των αιδοιο-γραφων?

    Με τους ιθαγενεις λοιπον γηπεδονοητικης σκεψης
    και χουλιγκανικου φρονηματος που κατακλυζει
    τον τοπο απολαμβανε λοιπον αυτους τους θεσμους.

    Ητοι την δικτατορια των ηλιθιων οπου η πλειοψηφια
    εχει εκχωρησει οτι οριζει τον ελευθερο ανθρωπο,
    με ανταλλαγμα μερικες χαντρες και καθρεφτακια.

    Τωρα οι εξουσιαστες αφαιρουν σταδιακα τα
    μπιχλιμπιδια που ειχαν δωσει στα νηπια και για
    αυτο τοσο κλαμα.

    Η ελευθερια του λογου της σκεψης της αυτοδιαθεσης
    δεν λογιζονται ως απωλειες απο τα διποδα.
    Διαβαζε αυτα που γραφονται και θα δεις ποσοι
    και αν ειναι ικανοι να ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ.

    -Ο ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ειναι
    -απαιτηση του ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ
    -αρετη για ελευθερους πολιτες
    -καταρα για τους τυρραννους
    -αναθεμα για επιτηρητες /τοποτηρητες τυρραννων
    -μιασμα για τα υποταγμενα διποδα

  4. και εμεις με τον Χαναυιον της Αλεπουδιας
    που χει θαλαμηπολο τον Ανα της Αραπιας
    παλι σκλαβωμενα τα κοπελια θα ξαπλωσουν
    με την Αννουλα Βιλδιβιργη να τριβει το
    πιπερι με την Χαννουλα την θεοσταλμενη

    και τα Ταλλαρα Νεας Κοπης κατακλυζουν
    τον Τρισμεγιστο Τραβαδουρο
    και τω συν αυτω
    ειναι η αιμορροη ιθαγενων

    προκυπτει διλημμα ογκωδες
    απ την βροχη των Ρισελιδων
    Παμπουκειον Γκιλονδινη
    να γευτω η ταχα
    την Ραγκουσιον λεπιδαν
    πριν Αχερουσιαν διαβω?

    αμφοτερες ψυθυριζει
    ο Μεγας Αοιδος του Καλπη Πονου
    γιατι τα Νταλλαρα πρεπει να
    προλαβαινω να ανακυκλωνω
    και τους ναρκοστοιχους με
    κροκοδακρυα να πλαισιωνω

  5. Και όμως εμεινε ακούνητη,αυτή που εβαλε τη Δραγώνα να χαράζει ουσιαστικά την ..πολιτική στο Υπ.Παιδείας!

  6. Αχ Αννουλα Βιλδεβεργη
    μηπως το κορμακι
    ζαρωμενο δεν
    δεχεται τρανταγμα
    εγκελαδικο

    και ετσι του ηφαιστειου
    οι δονησεις ελευθεριαν
    ευρισκουν σε τρικυμια
    εν τω θολω κρανιον

    καλην τυχην
    ωριμη κορη
    μπρος γενναιοι εθελοντες
    ειναι πατριωτικον καθηκον
    μην αρνειστε την προσφοραν
    στης Αννουλας την ξηρασια

  7. Φιλε Δημήτρη κατι ξεχασες
    Ανήκει στη λέσχη και τη λένε χάνα όπως λέει και το άσμα με λένε Πόπη!

  8. καλησπέρα σας, όσον αφορά την παιδεία στην χώρα μας η άποψή μου είναι οτι το επίπεδο της είναι άνω του μέσου όρου της Ευρωπαικής Ένωσης.Στο τελευταίο χωριό να υπάρχει έστω ένας μαθητής το κράτος μισθώνει λεωφορείο ή ταξί για να πάει σχολείο με αποτέλεσμα το σύνολο του πληθυσμού να έχει ολοκληρώσει την 12ετή υποχρεωτική εκπαίδευση.Το γνωστικό επίπεδο της εκπαιδευσής μας είναι επίσης πολύ ανώτερο απο τον μέσο όρο.Για παράδειγμα το βιβλίο μαθηματικών που διδάσκεται στο ΤΕΙ Καβάλας στο τμήμα Βιομηχανικής Πληροφορικής στο Α΄ εξάμηνο είναι κοινό με του πανεπιστημίου ΜΙΤ της μασαχουσέτης των ΗΠΑ.Το οτι οι φοιτητές μας είναι υπεράριθμοι και οι σχολές αδυνατούν να τους στεγάσουν δεν οφείλεται στην λάθος παιδεία αλλα στην λάθος νοοτροπία των γονιών που στέλνουν τα παιδιά τους για σπουδές ανεξαρτήτως αν είναι ικανα να σπουδάσουν η όχι.Το να μάθει κανείς τέχνη είναι υποτιμητικό και αφήσαμε τις θάλασσες και τα χωράφια μας στους μετανάστες.Εμπάσει περιπτώσει η παιδεία μας μας εκανε να έχουμε κριτική σκέψη και πνεύμα η παιδεία μας έκανε να έχουμε σήμερα όλοι άποψη.
    Βελτιώσεις σαφώς θα γίνονται.

  9. Λοιπόν, κοιτάξτε να δείτε.. Έψαχνα ν’ανεβάσω τη γνώμη μου για μια άλλη ανάρτηση που αφορούσε σε ερωτήματα αναγνωστών σχετικά με το πότε θα πάρουν σύνταξη & που δε σκέφτηκα ν’απαντήσω όταν τη διάβαζα, αλλά αργότερα καθώς σκεφτόμουν, μούρθε η έμπνευση..
    Έπεσα λοιπόν σε τούτη δω την ανάρτηση, που σχετίζεται με την Παιδεία στην Ελλάδα, θέμα το οποίο θα χρησιμοποιούσα για παράδειγμα..
    Σαφώς & γίνονται βελτιώσεις nikos, σαφώς & συγκρινόμενοι με τα δεδομένα προ 10ετίας ή 20ετίας, πάμε μπροστά..
    Το ζήτημα όμως είναι ότι είτε μιλάμε για την Παιδεία, είτε για τη συνταξιόδότηση, είτε για τις επενδύσεις, δεν υπάρχει μια Γραμμή κοινή για όλα τα κόμματα πάνω στην οποία να «κτίζουν» την πολιτική τους. Κάθε κόμμα που αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση, πολλές φορές ακόμα & της ιδίας αποχρώσεως, αλλάζει τα πάντα!
    Η προηγούμενη Κυβέρνηση, λίγο πριν πέσει, ενδιαφερόμενη για την Οικολογία μας έβαλε να πληρώσουμε τέλη κυκλοφορίας υπέρογκα για παλιά αυτοκίνητα & ελαφρυμμένα για τα καινούρια αυτοκίνητα.. Σήμερα, αν άκουσες ειδήσεις, η τωρινή Κυβέρνηση ανακοίνωσε τ’αντίστροφο, τα παλιά αυτοκίνητα θα πληρώνουν χαμηλά τέλη αφού οι ιδιοκτήτες τους προφανώς δεν έχουν χρήματα για ν’αγοράσουν καινούρια, ενώ οι κάτοχοι καινούριων αυτοκινήτων θα πληρώσουν βεβαρυμμένα τέλη κυκλοφορίας!
    Έχω την εντύπωση ότι οι κυβερνώντες κοροϊδεύουν τους πολίτες σ’αυτή τη χώρα, εμφανέστατα.. Αν οι κυβερνώντες δεν έχουν την πρόθεση να το κάνουν αυτό, τότε μας κοροϊδεύουν άθελά τους..
    Το ίδιο ισχύει & με το συνταξιοδοτικό, με τις επενδύσεις, κλπ.. Πόση σύνταξη & πότε θα την πάρετε εσείς που ρωτάτε σ’εκείνη την καταχώρηση, είναι ένα απόλυτο μυστήριο σ’αυτήν εδώ τη χώρα που ζείτε, που ζούμε..
    Για να μην αναφερθώ στο ΕΤΑΚ που μας «έκατσε» έτσι στα ξαφνικά από πέρισυ, το χωνέψαμε, το πληρώνουμε & θα το πληρώνουμε από δώ & πέρα, για να μην αναφερθώ στην Έκτακτη Εισφορά που μας «έκατσε» & θα την πληρώνουμε ομοίως, για να μην αναφερθώ σε ό,τι ακόμα -είναι σίγουρο- πως θ’ακολουθήσει μέχρι να μας ξεκάνουν…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s