Σε κάποια στάση στο μετρό, συζητούν δύο νέοι, με αφορμή το τραγικό συμβάν της πτώσης του F-16 και την απώλεια των δύο χειριστών.
Ο ένας από τους νεαρούς σε κάποια στιγμή γυρνάει προς τον άλλον και λέει: «τι τα θες, καλοί, χρυσοί οι πιλότοι αλλά κορόιδα.
Γιατί τρέχουν και σκοτώνονται χωρίς να πληρώνονται, μήπως πρόκειται και ποτέ να γίνει πόλεμος;»
Ο καθημερινός μίζερος αστός, έβγαλε το συμπέρασμά του, με βάση αυτά που σκέφτεται ίσως ένα μεγάλο ποσοστό των συμπολιτών μας. Κορόιδα οι πιλότοι.

Αυτά τα τσογλανάκια μ’αυτές τις πορδές που αμολάνε ως απόψεις και στάση ζωής, μόνο με βούρδουλα στρώνουνε, είτε στρατιωτικό βούρδουλα (τον έχουνε γλιτώσει αυτόν, δυστυχώς, τα κωλόφαρδα) είτε (ευτυχώς, αυτός τους έρχεται όπου νάναι κι είναι και μεγάλος και με άλλο σχήμα κιόλας), με ανεργία και μιζέρια που θα είναι το μέλλον που τους αξίζει και σ’αυτούς και στους μπαμπάδες τους που τους άφησαν να εκμαυλιστούν αν δεν συνέβαλλαν κιόλας σ’αυτό κι εκείνοι.
Το κακό είναι ότι θα την πληρώσουν και τα καλά και άξια και τίμια παιδιά, αλλά αυτά να μην πτοούνται: Θα περάσουν λίγο ζόρικα αλλά θα επιβιώσουν, πάμε σε εποχές που θα ψοφήσουν τα λαμόγια και θα στριμωχτούν πολύ αλλά θα τα καταφέρουν οι άξιοι. ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑ: Γιατί λαμόγια θα ξαναεμφανιστούν και θάναι και βαρβάτα. Να μην την ξαναπατήσουμε.
ΑΝΤΡΕΑ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΨΥΧΡΑΙΜΑ? ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ..ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΛΟΓΩ ΔΝΤ..ΑΡΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΛΕΝΕ..ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΑΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ..