"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ

Οι αντιδράσεις των πολιτικών κομμάτων στο λόγο του Πρωθυπουργού.


Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χρειάζεται μεγάλο πολιτικό θράσος, για να ‘βαπτίζει’ κανείς: το τσεκούρωμα μισθωτών και συνταξιούχων ‘πολιτική υπέρ της κοινωνικής συνοχής’, τα λουκέτα των επιχειρήσεων ‘ενίσχυση της επιχειρηματικότητας’ και την ύφεση και την ανεργία ‘όραμα για την ανάπτυξη’.

Ό,τι και να πει ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να εξωραΐσει την οδυνηρή για το λαό πολιτική του, γιατί η πραγματικότητα μιλάει από μόνη της».

KKE

«Η προκλητική συμπεριφορά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης εναντίον του λαού δεν έχει όρια. Τα συμφέροντα του κεφαλαίου που υπηρετούν, τα ονομάζουν πατριωτική στάση. Και τα ακόμα χειρότερα που ετοιμάζουν για τους εργαζόμενους, τα λένε αναμόρφωση της Ελλάδας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, σχετικά με την ομιλία του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 75ης ΔΕΘ.

«Για να μην ακούσουν ακόμα πιο προκλητικά οι εργαζόμενοι και κυρίως για να μην υποστούν όσα πιο βάρβαρα τους ετοιμάζουν, πρέπει το γρηγορότερο να εγκαταλείψουν το ΠΑΣΟΚ και τους στυλοβάτες της πολιτικής του, τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ, και να στρατευθούν με το ΚΚΕ στην πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για την ανάπτυξη σε όφελος του λαού, που την εγγυάται η λαϊκή εξουσία» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ.

ΣΥΝ

«Η υλοποίηση της πολιτικής του μνημονίου έχει οδηγήσει την οικονομία σε ένα σπιράλ θανάτου. Κερδισμένοι θα είναι οι λίγοι και οι δανειστές μας. Χαμένοι η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας. Ότι κι αν ψελλίζει ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, για σταθερά και σίγουρα βήματα της ελληνικής οικονομίας, για μάχες που δεν έδωσε ποτέ, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ακολουθούμενη πορεία οδηγεί στον όλεθρο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Συνασπισμός σχετικά με την ομιλία του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου στην 75η ΔΕΘ.

«Είχαμε προειδοποιήσει ότι ο βαθιά ταξικός και αντικοινωνικός χαρακτήρας αλλά και η οικονομική αναποτελεσματικότητα της πολικής του μνημονίου οδηγούν σε αδιέξοδο. Τώρα πια η εκτίμηση αυτή αποτελεί οδυνηρή πραγματικότητα», αναφέρεται επίσης, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση του ΣΥΝ που καταλήγει σημειώνοντας ότι υπάρχει άλλος δρόμος, αυτός που: « προϋποθέτει την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής, την απεμπλοκή από το μνημόνιο και την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους στα πλαίσια μιας συνολικής ευρωπαϊκής πολιτικής για την αντιμετώπισή του» και τονίζει την ανάγκη της δημιουργίας μιας νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας που θα χαράξει, όπως σημειώνει, μια άλλη πορεία.

ΛΑ.Ο.Σ

«Έκθεση στείρων ιδεών», χαρακτηρίζει την ομιλία του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου στην 75η ΔΕΘ ο ΛΑΟΣ σε σχετική του ανακοίνωση.

«Η ζημιά που προκάλεσαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στον τόπο δεν διορθώνεται με ευχολόγια στο κενό. Η ελπίδα για κάτι καινούριο από τον Πρωθυπουργό στην ΔΕΘ, μετατράπηκε σε πλήξη. Επιβεβαιώθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ξέρει και δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα. Η χώρα χρειάζεται Κυβέρνηση Οικουμενικής αντίληψης. Τα διαρκή πειράματα επιδεινώνουν την τραγική κατάσταση της χώρας» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση του ΛΑΟΣ.

http://www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s