"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ

Οι προτεραιότητες Κακλαμάνη – Καμίνη για την Αθήνα


Τις θέσεις τους απέναντι στα προβλήματα της Αθήνας παρουσίασαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης και Γιώργος Καμίνης, απαντώντας σε ερωτηματολόγιο της «Καθημερινής της Κυριακής».

Για το κυκλοφοριακό πρόβλημα, ο απερχόμενος δήμαρχος δήλωσε ότι ο «Καλλικράτης» δεν δίνει αρμοδιότητες στις δημοτικές αρχές.

Όπως είπε, μπορεί να κάνει μόνο παράπλευρες παρεμβάσεις, όπως η παράταση ωραρίου, πεζοδρομήσεις και επέκταση της ελεγχόμενης στάθμευσης. Τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας μικρών υπογείων χώρων στάθμευσης, λέγοντας ότι θα καλύπτονται από χώρο πρασίνιου.

Ο Γ. Καμίνης έθεσε ως προτεραιότητα την ενθάρρυνση των ηπιώτερων μορφών μετακίνησης. Πρότεινε τη δημιουργία δικτύου δημοτικών μεταφορών, την ενθάρρυνση της χρήσης ποδηλάτου και τη δημιουργία περιφερειακών σταθμών μετεπιβίβασης χαμηλού κόστους, το οποίο θα αυξάνεται όσο πλησιάζουν προς το κέντρο της πόλης.

Για τις δημοτικές επιχειρήσεις, ο Ν. Κακλαμάνης υποστήριξε ότι δεν έκανε ρουσφετολογικές προσλήψεις, αλλά αντίθετα μείωσε το προσωπικό κατά 74 άτομα (52 στον «Αθήνα 9,84» και 22 στις υπόλοιπες). Αντιθέτως, ο Γ. Καμλινης υποστήριξε ότι δημιουργήθηκαν με πελατειακά κριτήρια και εκτίμησε ότι μπορεί να γίνει καλύτερη αξιοποίηση του προσωπικού τους, προαναγγέλοντας μετατάξεις αν κερδίσει την εκλογική μάχη.

Για την εικόνα στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα την παρουσία πλήθους ζητιάνων και μικροπωλητών, ο Ν. Κακλαμάνης απάντησε οτι πρόκειται για θέμα αποκλειστικής συθύνης των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Υγείας. Ο Γ. Καμίνης τόνισε ότι θα προχωρήσει στην άμεση εφαρμογή του νόμου.  Όσον αφορά στα αδέσποτα, ο νυν δήμαρχος σημείωσε ότι ο δήμος είναι ο μοναδικός στην επικράτεια με οργανωμένη ειδική υπηρεσία. Ο Γ. Καμίνης είπε ότι θα έχουν ρόλο στην προσατασία και στην περίθαλψή τους οι φιλοζωικές οργανώσεις και οι ενεργοί πολίτες.

Για το παρεμπόριο, ο υποψήφιος της Ν.Δ. έκανε λόγο για εντυπωσιακά αποτελέσματα στην αντιμετώπισή του. Ο υποψήφιος που στηρίζεται από του ΠΑΣΟΚ, τη Δημοκρατική Αριστερά και τους Οικολόγους Πράσινους εκτίμησε ότι οι «επιχειρήσεις σκούπα» δεν λύνουν το πρόβλημα και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να βρεθεί λύση αξιοπρεοπούς διαβίωσης για τους μετανάστες, σε συνεργασία με τους φορείς της μεταναστευτικής πολιτικής, τις επαγγελματικές ενώσεις και τις οργανώσεις των πολιτών.

Όσον αφορά, τέλος στην καθαριότητα, ο Ν. Κακλαμάνης ανέφερε των αριθμό των μηχανημάτων που έχουν αγοραστεί και επικαλέστηκε διεθνή έρευνα, σύμφωνα με την οποία η Αθήνα είναι πιο καθαρή από το Παρίσι, το Λονδίνο και τη Ρώμη. Αντιθέτως, οδυνηρή χαρακτήρισε την εικόνα της πρωτεύουσας ο Γ. Καμίνης. Πρότεινε πολιτική μείωσης των παραγόμενων απορριμμάτων, ανακύκλωση στην πηγή και κομποστοποίηση μέρους των απορριμμάτων. Και οι δύο επεσήμαναν την ανάγκη κινητοποίησης και των πολιτών. πηγη

8 thoughts on “Οι προτεραιότητες Κακλαμάνη – Καμίνη για την Αθήνα

  1. Η μόνη λύση να καθαρίσει ο συσσωρευμένος κόπρος είναι η Χρυσή Αυγή!
    Αλλα στο Ελλάντα σκεφτόμαστε με το πουτ@οκέφαλο και όχι με τον εγκέφαλο!

  2. ρε ζαγκλοαπιστε η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΧΕΙ ΠΑΛΙΚΑΡΟΥΣ τι γυρευουν οι γκει σαν εσενα χιχιχχιχιχιχιχιχιχιχιχχιιχο

  3. Η ΕΤΑΙΡΑ ΤΟΥ ΖΑΓΚΛΟΥ ΕΙΣΑΙ ΜΕΜΕΤΙ ; ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΠΑΩ ΤΟΥΣ ΓΚΕΙ .ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΓΓΟΛΟΙ .

  4. Τούρκος, προδότης, γκέι, αυτοί που βρίζουν κρυβόμενοι στην ανωνυμία δεν είναι άνδρες, ούτε καν αδελφές, συνήθως είναι η αναρχικοί η χριστιανοί.
    Βρίσε, και μετά κρύψου στην τρύπα σου ασβέ.

  5. ΓΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΕΠΩΝΥΜΕ Zanglos ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΣΑΙ . ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΙΛΙΖΕΙΣ ; ΤΙΜΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΙ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ . ΜΕΜΕΤΙΑ Η ΩΡΑ ΣΑΣ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΙΣΘΕΝ ΜΕΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΧΑΛΑΣΩ ΧΑΤΗΡΙ ΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧΧΟΧΟΧΟΧΟΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ ΚΟΥΡΑΔΟΜΗΧΑΝΕΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s